Advertentie:All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Enquete ondernemersplan

  Hey William. Ingevuld. Woon in provincie Antwerpen. Inderdaad geen mogelijkheid om dat aan te vinken. Succes
 3. Today
 4. Enquete ondernemersplan

  Hallo William, ik heb de enquete ingevuld. Een paar zaken die ik zou willen opmerken zijn oa; ik woon in Belgie en had de mogelijkheid niet om dit aan te vinken. Bij de supplementen had ik maar de keuze uit 1 produkt. Ook het tijdsvak waarin je een aankoop doet. vb 1x per maand of 1x per half jaar maakt een enorm verschil in je ondernemersplan. Succes nog!
 5. Yesterday
 6. Enquete ondernemersplan

  Beste sporters, Als onderdeel mijn opleiding bedrijfskunde MER ben ik een ondernemersplan aan het schrijven voor een webshop in sport prestatie ondersteunende voedingsmiddelen en fitnesskleding. Omdat ikzelf al jaren fanatiek aan fitness doe was dit voor mij een logische keuze. Om een goed inzicht te krijgen wat de behoeften en wensen zijn van de mode bewuste sporter met een gezonde leefstijl, zou ik het echt geweldig vinden als jullie voor mij deze https://forms.gle/tCodkWT19Rj8GpUNA enquete in zouden willen vullen. Alvast bedankt. Met een sportieve groet, William
 7. Last week
 8. Help!

  Super bedankt voor de informatie, adviezen en filmpjes. Hier kan ik mee uit de voeten. Ik ga mijn best doen!
 9. Help!

  Klopt Peter, Eiwitten kosten meer werk om te verteren, maar dit gaat echt om misschien 30kcal over een hele dag die je dan meer verbrandt en daar gaan de resultaten van fatloss niet op spaak lopen haha. Hij moet gewoon kijken naar de videos van Greg Doucette op Youtube. Dan is alles duidelijk. 100%. Iedereen kan makkelijk vet verliezen, iedereen. Videos zijn delen 1 en 2.
 10. Help!

  Een kleine nuance op wat Shorty zegt. Het klopt dat je in een energiedeficit moet gaan om vet te verliezen maar ik zou de focus niet te hard op die eiwitten gaan leggen. Verschillende studies hebben al uitgewezen dat de proteine inname voldoende hoog moet zijn om 1) vet te verliezen 2) behoud van spieren. Brad Schoenfeld raad aan om dit ten minste op 2gr per kilogram te houden van het lichaamsgewicht waar je naar streeft. In Mick zijn geval is 150gr een absoluut minimum. Proteine heeft een veel groter thermisch effect dan koolhydraten en vet. Dit fenomeen wordt het Thermic Effect of Food(TEF) genaamd en beschrijft de energetische kost die er nodig is bij de vertering. Bij proteine is dit 25-30% van de calorieen terwijl dit bij koolhydraten minder dan 10% bedraagt. Bij vetten is dit verwaarloosbaar. Verminder je die eiwitten dan ga je dit voordeel ook verminderen. Hier komt nog bij dat wanneer je in een calorie deficit gaat bij een gewone proteine inname, elke kilogram die je verliest daar 1/3 van afkomstig is van de afbraak van spieren. Deze wordt beinvloed door de netto dagelijkse proteine balans. Deze is gelijk aan Muscle Protein Synthesis(MPS) min Muscle Protein Breakdown(MPB). Bij MPS lijkt er een plafond te bestaan met toenemende proteine inname maar de afremming van MPB blijkt nog door te gaan. Dus verlaag je die proteine dan gaat MPB omhoog en MPS omlaag. Verhoog je die proteine dan gebeurd het tegengestelde. Hogere proteine inname is zeker niet slechter. Als je dan toch je energie inname wilt verlagen zou ik me eerder focussen op een vermindering van koolhydraten en vetten. Kijk ook eens naar deze topic van een paar dagen geleden. https://krachtforum.nl/topic/1031-spiergroei-en-vetverlies-met-een-hoog-proteine-dieet/?tab=comments#comment-7183
 11. Help!

  Welkom, Volgens verschillende hobby blogs zou roeien effectiever zijn dan hardlopen voor vetverbranding. Of dat wetenschappelijk onderbouwt wordt weet ik niet. Online vind je wel zeer interessante roeiprogramma's.
 12. Help!

  Hoi Mick! Dat vetlaagje krijg jij weg! Het enige wat je nodig hebt is eten in een deficiet. Dus als je nu niet afvalt, eet je toch nog teveel kcal. (of je verbrandt te weinig, het werkt twee kanten op.) Je eet teveel eiwitten, niet nodig zo veel, dus die kunnen omlaag. Ook van teveel eiwitten kan je dik worden, die bevatten gewoon kcal natuurlijk. 4 kcal per gram. Dus schroef die gerust met 70 omlaag. 150 is voldoende, ZEKER op je huidige gewicht en lengte. Geen zorgen! 70 gram eiwit x 4 kcal per gram = 280 kcal. Als je die dus even een week niet eet, dan nog eens op de weegschaal gaan staan. En het is ook niet 1,2,3 weg, het duurt helaas lang! En dan klote randje op je navel en heupen, gaat als laatste meestal... Geen stress en gewoon even die eiwitjes omlaag, dat scheelt bijna 300kcal. Dat moet te zien zijn in je vetpercentage. Welkom op het forum trouwens! Succes!
 13. Help!

  Hoi, Ik hoop dat iemand mij kan helpen. Al een paar jaar ben ik lekker aan het fitnessen. In eerste instantie omdat ik het 1) fijn vind om te bewegen en 2) toch iets wilde afvallen (ik had een vetophoping rondom mijn navel en middel. Sindsdien ben goed aan het sporten en zie ik okk de nodige resultaten. Het enige dat blijft is de vetophoping rond mijn navel en midden. Nu ben ik niet dik te noemen. Ik ben 1,96 lang en weeg 86 kilo. Volgens de weegschaal heb ik 14,9% vet. Ik krijg mijn vetpercentage niet verder naar beneden of omhoog. Omdat ik hier tegenaan loop heb ik de huisarts geraadpleegd. Deze zei dat ik aanleg heb om meer vet cast te houden (aangezien mijn ouders en broer toch aan de stevige kant zijn). Als ik kleding aan heb zie je het vetrandje niet. Maar het stoort mij wel. Ik sport 5x in de week. Hierbij doe ik een splitschema (push-dag, pull-dag, benen, rust, push-dag, pull-dag, rust). Nu ben ik er recent drie keer per week 25 minuten bij gaan hardlopen. En eet ik ongeveer 2500 ckal (omdat ik toch dat vet kwijt wil ben ik vanuit het tdee 3081 naar 2581 gegaan). Ik krijg genoeg eiwitten binnen (+/- 220 gram). Toch lukt het mij niet om mijn vetpercentage naar beneden te krijgen en het vetrandje weg te krijgen. Kan iemand mij advies/raad bieden en mij helpen? Groeten, Mick
 14. Flinke pil Peter, maar zeker 't lezen waard. De doorgewinterde (kracht)sporter die zich in meer dan alleen de kwantiteit en kwaliteit van de workouts verdiept, is zich tot op zekere hoogte al bewust van de kern van dit rapport. Overreaching en overtraining zijn een gevaar dat altijd op de loer ligt. Met name beginnende, obsessieve en ongeperioseerde sporters kan dit overkomen. Het is bekend dat genoemde fenomenen het lichaam in een "survival status" brengen. Constante (spier)spanning, verhoogde (rust)hartslag, voortdurende vermoeidheid en een hogere vatbaarheid voor virale en bacterieële besmetting; ergo: afgenomen weerstand. Hieruit blijkt met name het belang van rust en periodisering van de trainingen. In dit verband is af te leiden dat het corona virus minder heftig kan verlopen bij een uitgebalanceerde leefwijze, niet alleen qua sportmomenten maar in de gehele leefwijze: structuur, voeding en dergelijke. Blijft natuurlijk overeind dat een gepaste onderlinge afstand van kracht blijft, naast een grondige persoonlijke hygiëne en het signaleren van mogelijke corona gerelateerde gezondheidsmanco's. Je bent niet alleen voor jezelf maar ook voor je naasten verantwoordelijk. Ook dát heeft te maken met sportmanschap.
 15. Earlier
 16. Oestrogeen en gynecomastie

  Natuurlijk, als mensen weer gaan kuren en ze nemen geen voorzorgsmaatregelen etc. Komt het gewoon keihard terug. Uniek, misschien. Als je kijkt naar de halfwaardes van dat soort medicatie, is het vaak zo dat je na langere tijd pas wat ziet. Plus, ik wilde dus echt niet onder het mes. Een echo had ik ook niet, mijn huisarts wilde me daarmee niet helpen. Maar die wist ook niet dat Oestrogeen ook te vinden was in mannen, dus dat zegt voldoende.
 17. Oestrogeen en gynecomastie

  Dat weet ik en dat suggereer ik ook niet. Recidief is natuurlijk ook erg groot bij AAS-gebruikers als tamoxifen wordt gestopt, maar er wel weer wordt gekuurd. Je bent daar verder trouwens wel uniek in in mijn ervaring, ik ken voor de rest niemand die 7 maanden tamoxifen is gaan doorslikken zonder resultaat. Vrijwel iedereen haakt wel eerder af (ik denk zelf ook dat het weinig zinvol is als er na 3-4 maanden geen verbetering te bemerken is op een echo).
 18. Welkom op het forum gozer! Inderdaad, volledig sluit me aan bij @Fit Je kunt niet vet op een bepaalde plek verminderen ook, dus afvallen op alleen je buikregio bijvoorbeeld kan je vergeten. Gewoon simpelweg minder kcal eten dan dat je verbrandt. Dat mag McDonalds en Pizza Hut zijn. Maar ook het eigen papje wat je moeder in de avond maakt kcal in - kcal uit. Als je meer verbrandt dan dat je eet, zal je lichaam hetgeen wat het tekort heeft uit je vet gaan halen. En dan val je dus af (Of Pindakaas smeren...)
 19. Oestrogeen en gynecomastie

  Ik wel. Ieder zijn ding idd. Ik zou graag zien wie er achter een heel boek zit en een volledige websites met seminars. Is niet zo raar toch? wat heeft ie te verliezen? Medicatie werkt niet voor iedereen, @PeterBond. Sommigen komen er ook zelfs helemaal niet vanaf zonder operatie. Zoals Fit al zegt. Die heeft het ook niet eventjes gedaan. Ikzelf had aan een kleine 4 maanden Raloxifeen genoeg. Onder het mes zou ik niet doen, je ligt er zomaar 6 maanden uit met je hechtingen en zo. 4 weken 120mg per dag en daarna door op 60mg per dag tot het ver genoeg weg was dat ik tevreden was. (Totaal 4 maanden of zo) Tamoxifen heeft voor mij in een kleine 7 maanden noppes gedaan.
 20. Hoi Sam, welkom op het forum. Ik kan je met 99.9% zekerheid zeggen dat dit onzin is. Quote "In 5 weken tijd verliest het merendeel van de gebruikers met overgewicht 5-16 kg.“ Wanneer je gewoon een goed voedingschema hebt en hierbij sport heb je dit soort producten echt niet nodig, scheelt een hoop geld voor iets dat waarschijnlijk niets of bijna niets doet. Nog even een aanvulling, de ingrediënten in deze fatburner zijn niet gek verschillend met de andere fatburners die te vinden zijn. Je kunt ze altijd gebruiken naast je dieet en bewegen, maar zie het enkel als een klein hulpje. Al is het misschien het grootste deel mentaal.
 21. Ik wil fast burn extreme kopen maar ik ben nog aan het twijfelen. heeft iemand al ooit gebruikt?? ik heb een review gelezen op https://cerdt.be/fast-burn-extreme-ervaringen-review-2020-helpt-het-echt/ iemand advies???
 22. Oestrogeen en gynecomastie

  Geen idee, anders dan wat giswerk. Misschien dat de aromataseremming in borstweefsel beperkt blijft, waardoor de oestrogene activiteit daar voldoende blijft om het (grotendeels) in stand te houden. Ik vond deze studie ook wel interessant: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30079473/ Het blijkt een beetje het 'de aanhouder wint'-principe. Ze zagen dat idiopathische gyno wegtrok bij 9 van de 10 patiënten die zij behandelden met tamoxifen. De gemiddelde behandelsduur was bijna 7 maanden, met een standaarddeviatie van 4.8 maanden. Ofwel: sommigen slikten het mogelijk zelfs een jaar lang voordat het weg was. Veel kuurders die ik ken proberen het niet langer dan een paar weken, dat is simpelweg tekort in veel gevallen (ervan uitgaande dat hun tamoxifen echt en niet ondergedoseerd is).
 23. Oestrogeen en gynecomastie

  Tamoxifen heeft bij mij letterlijk niets geholpen ook niet op hoge dosis, armidex en letro ook niet. De slager daarintegen wel Dit zal dus ook persoonsspecifiek zijn. Jammer dat pindakaas smeren een 1 april grap is, ik heb net vol pindakaas ingeslagen....
 24. Oestrogeen en gynecomastie

  Persoonlijk hecht ik niet veel waarde aan iemand zijn fysiek. Kijk maar naar Brad Schoenfeld. Dat is een autoriteit in de bodybuilding. Ieder zijn mening daarover. Een ander punt. Iemand enig idee waarom Tamoxifen een beter resultaat levert dan een AI bij gyno? Iemand suggereerde eens dat Tamoxifen mogelijk nog een andere werking heeft dan die wij kennen.
 25. Oestrogeen en gynecomastie

  Als je daar waarde aan hecht, prima.
 26. Oestrogeen en gynecomastie

  Jep zag de datum later ook. Hele leuke grap ja (#sarcasm), vooral als je invloed schijnt te hebben in de fitness wereld van NL. Maar goed, dat ter zijde: De foto op je website is niet zo fantastisch man, hierop kunnen wij niet "zien" of jij wel eens wat gebruikt hebt. No offense, maar als ik jouw informatie vergelijk met bijvoorbeeld die van Greg Doucette of Vigorous Steve en daarbij ook in acht nemende hoe zij eruit zien (plus hun IQ en ervaringen), neem ik echt vele malen liever hun advies en informatie over dan de jouwe. Hoop dat je dat wel begrijpt If you act like a mastermind, you have to look the part.
 27. Oestrogeen en gynecomastie

  Leuk dat je op mijn blog hebt rondgekeken. De meeste mensen hebben gelukkig al heel snel door dat het pindakaas-artikel een 1-april-grap is. De tweede studie met levonorgestrel is overigens een klinische studie, geen dierexperimenteel onderzoek. Op de about-pagina staat een foto van mij tijdens een presentatie. Mocht je wat meer over mijn 'credentials' willen weten, laat ik liever wat ik geschreven en gepubliceerd heb voor mij spreken. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28184235/ https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27372877/ https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26937223/ https://peterbond.nl/wp-content/uploads/2018/03/bonds-voedingssupplementen-zonder-referenties.pdf
 28. Oestrogeen en gynecomastie

  Gelukkig heb ik die twijfel helemaal totaal niet, dat de wijze waarop ik al mijn spullen verkrijg iets ook maar 0.5% afwijkends aan me levert. Helaas is dat in veel gevallen wel zo inderdaad, mensen verkiezen euro's boven het eerlijk zijn over wat er in een flesje of potje zit. En dat is moraal ook nog eens compleet fucked. Als je nou eens goed leest, zeg ik helemaal niet dat Progesteron voor gyno zorgt. Nooit heb ik dat gezegd. Ook is het wel grappig om te lezen hoor over mannelijke primaten die ze aan "de pil" zetten, maar verder hebben we niets aan die info. En dan hebben we duidelijk ook een andere ervaring met Endocrinologen. Ik heb een goed idee, we doen gewoon allebei ons ding Wij begrijpen elkaar niet, en dat mag! No problemo. Ik heb trouwens even rond geneusd op je website, kan nergens foto's van je vinden en er staat ook nergens of je ooit zelf serieus gekuurd hebt. Wat ik daarentegen wel kan vinden is dat je mensen aanbeveelt om pindakaas op hun buik te smeren en zichzelf te in wrappen met vershoudfolie. Hele leuke 1 april grap, echt super tof. Je ziet verdomme overal foto's van mensen die die shit gaan doen. Echt, leuke grap. SMH...
 29. Oestrogeen en gynecomastie

  Tamoxifen is inderdaad spotgoedkoop. Maar of iets goedkoop is of niet maakt weinig uit. De meeste AAS zijn ook goedkoop, maar de kwaliteit op de zwarte markt, inclusief de Nederlandse, is belabberd. De endocrinologen van de anabolenpoli hebben een studie uitgevoerd met 100 AAS-gebruikers (bij aanvang 111). Alle gebruikers leverden ook monsters van hun AAS in, die vervolgens kwalitatief werden geanalyseerd op de inhoud ervan. In het kort: slechts 13% van de 272 monsters (van 46 merken) bevatte alléén de AAS van het label, 35% bevatte zowel de AAS van het label als AAS die niet op het label vermeld stond, 47% bevatte alléén AAS die niet op het label vermeld stond, en 6% bevatte géén AAS. En dan hebben we het er nog geeneens over of de dosis klopt. Kortom: deze 100 AAS-gebruikers zetten in de meeste gevallen geeneens de AAS die zij dachten te zetten. Progesteron heeft overigens ook bijzonder weinig met gynecomastie te maken. Het speelt een rol bij de ontwikkeling van de melkbuisjes, maar niet bij het lobulaire/klierweefsel (wat het volume van het borstweefsel uitmaakt). Progesteron zou zogezegd een indirecte rol bekleden door het effect van oestrogeen op het borstweefsel te versterken. Hoewel hier geen klinische studies naar zijn, doet dit het in elk geval niet bij primaten: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10973921/ Het opmerkelijkste is misschien nog wel dat bij een klinische studie, waarin een TRT-dosering testosteron werd gecombineerd met een krachtig progesteronderivaat (levonorgestrel) voor 6 maanden, specifiek wordt opgemerkt dat er géén gynecomastie optrad: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8636300/ Als je van levonorgestrel al geen gyno krijgt... Endocrinologen hebben in de regel veel verstand van hormonen (sterker nog, het is hun specialisme), maar weinig van AAS-gebruik. De endocrinologen waar ik het over heb, hebben al 10 jaar een spreekuur speciaal ingericht voor AAS-gebruikers en hebben er ook uitvoerig klinisch onderzoek bij verricht. Ik denk dat er niemand in Nederland is met meer data en kennis over AAS-gebruik dan zij.
 30. Oestrogeen en gynecomastie

  Haha, neppe tamoxifen? (niet verkeerd bedoeld...) Dat is dan wel echt de eerste keer dat ik dat hoor. Tamoxifen is niet duur genoeg (het is namelijk spotgoedkoop) om te ''faken''. En gelukkig heb ik een bron die absoluut niet overtroffen worden, haha. De kans dat mijn Tamoxifen nep was, is letterlijk 0.00000%. Natuurlijk heb ik het niet tijdens een kuur gebruikt, dat is ook het domste tijdstip om te bekijken of je gyno hebt. Je kunt de gyno het beste ''bekijken'' als je hormonen in balans zijn en op je natuurlijke niveau zijn, zonder allerlei andere variabelen. Nolvadex tijdens een kuur is toch wel echt een beetje het gat in de dam proberen te dichten met een punaise... (je hebt inderdaad wel gelijk dat meer dan 40mg Nolvadex per dag geen extra waarde heeft) STERKER NOG: Tamoxifen kan mogelijk tijdens een kuur met Nandrolone (NPP of Deca) of Tren zelfs zorgen dat dingen niet verlopen zoals ze horen. (hiervan zijn naar mijn weten geen wetenschappelijke studies naar gedaan, maar: als je het niet zeker weet en je hoort zoiets, lijkt het me niet te getuigen van een gezond stel hersenhelften als je het dan toch tijdens je kuur met een Progesteron gebaseerd hormoon neemt.) Het is overigens ook mijn ervaring dat endocrinologen etc. (de mensen die verstand zouden moeten hebben van hormonen) en bijvoorbeeld apothekers en huisartsen al helemaal (de mensen die dus zomaar lekker bakken insuline meegeven aan mensen met overgewicht en diabetes) compleet 0,0 verstand hebben van de hormonen. Of het nu Insuline, Prolactine, SHBG, Testosteron, Oestradiol, of Progesteron is, ze weten de BALLEN er van.
 1. Load more activity
 • Berichten

  • Hey William. Ingevuld. Woon in provincie Antwerpen. Inderdaad geen mogelijkheid om dat aan te vinken.   Succes  
  • Hallo William, ik heb de enquete ingevuld. Een paar zaken die ik zou willen opmerken zijn oa; ik woon in Belgie en had de mogelijkheid niet om dit aan te vinken. Bij de supplementen had ik maar de keuze uit 1 produkt. Ook het tijdsvak waarin je een aankoop doet. vb 1x per maand of 1x per half jaar maakt een enorm verschil in je ondernemersplan. Succes nog!
  • Beste sporters, Als onderdeel mijn opleiding bedrijfskunde MER ben ik een ondernemersplan aan het schrijven voor een webshop in sport prestatie ondersteunende voedingsmiddelen en fitnesskleding. Omdat ikzelf al jaren fanatiek aan fitness doe was dit voor mij een logische keuze. Om een goed inzicht te krijgen wat de behoeften en wensen zijn van de mode bewuste sporter met een gezonde leefstijl, zou ik het echt geweldig vinden als jullie voor mij deze  https://forms.gle/tCodkWT19Rj8GpUNA enquete in zouden willen vullen. Alvast bedankt. Met een sportieve groet,   William 
 • Sponsors