Advertentie:

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 05/25/2022 in Posts

 1. 2 points
  Upperbody/lowerbody split is hier geweldig voor. Dan pak je meteen ook je spiergroepen 2x per week aan ipv 1.
 2. 2 points
  Vroeger deden we een tennisbal op de trekhaak... Geen idee, maar ik moest er meteen aan denken Al vallen ze dan nog steeds om. Bedoel je zoiets? https://www.amazon.nl/capper-verstelbare-standaard-ondersteuning-schouders/dp/B08C37W575
 3. 1 point
  Onderhoud, want stilstand is achteruitgang. Met deze oefening (inclined bench/dumbell press) train je je front delts en werkt je borstspier secundair mee. Hoe rechter op je zit, hoe meer je de schouders belast. Ik begrijp je vraag en snap wat je bedoelt! Al vind ik je borst niet te groot, hij is mooi aanwezig en duidelijk een sterker punt van je. Dat je je schouders in verhouding wilt hebben, begrijp ik ook (willen we allemaal toch?). Alleen, als oude zeur, heb ik geleerd dat de snelweg naar Rome, altijd vaststaat met mensen met haast! Bodybuilding is een reis, en het uitzicht wordt mooier naarmate je langer reist! Je focus en training is heel specifieke spieren, maar spiergroepen werken nu eenmaal graag samen. Omdat je kosten wat kost je borst wil vermijden, ga je veel isolatie ofeningen doen. Ik verwacht dat je daarna weer andere isolaties gaat doen, omdat je een andere spiergroep niet mooi genoeg (meer) vind. Isolatie oefeningen zijn ideaal voor herstel en die ene (of 2) spiergroepen die minder makkelijk groeien of omdat je ze extra groot wilt hebben. Als je compound traint, dan groeit alles in verhouding en tegelijk. Ook kan je hierdoor zwaarder trainnen en stimuleer je spiergroei meer dan tijdens isolatie. Daarnaast zijn je benen zijn de motor van onze verbranding (Squats/deadlift). Mijn trainer hamert hier dan ook op als je goed wilt groeien (alles trainen bedoel ik dan, en benen niet op bare minimum of slacken). Compound traint óók je benen. Leg workouts can stimulate the release of large amounts of hormones. Working your legs helps to produce hormones such as cortisol, testosterone, and human growth hormone (HGH). Cortisol helps your body to respond to stress and increase fat metabolism. Testosterone helps your body to repair damaged muscle proteins and build skeletal muscle. HGH promotes muscle growth, boosts immunity, and boosts fat metabolism. bron: https://www.healthline.com/health/exercise-fitness/never-skip-leg-day#benefits-of-leg-days Gisteren nog in een gesprek: "Ik train al <lang> en in eens schiet ik omhoog. Is dat echt omdat ik benen ben gaan trainen?". Dus ik snap je, echt wel, maar wil je toch aanraden om een alround schema te maken en simpelweg 2 oefeningen per week extra te doen voor je schouders. Ikzelf ben alleen tijdens Push Dagen (legs is in pull en push verwerkt) 2 schouder oefeningen (side en rear) extra gaan doen in een superset. Dit is genoeg om die extra impuls te geven en mooie rondere schouders te krijgen. (eerste effect is goed zichtbaar door de pomp tijdens trainen)
 4. 1 point
  Wat is meer als je niet eerder hebt getraint? Als je tevreden bent met wat je bereikt dan is het goed. Wel is het echt belangrijk om te onthouden dat het bij Bodybuildling gaat om de reis, niet het doel! Je doel blijf je vaak aanpassen en het is nooit genoeg. Geniet van wat je hebt bereikt en staar je niet kapot of wat nog 'moet' of kan. Compounds zijn idd erg goed/nuttig/lekker!
 5. 1 point
  Welkom hier!
 6. 1 point
  Hoi Frederick, welkom! Goed nieuws; alles is mogelijk. Zelfs mij is het gelukt. Slecht nieuws; dit gaat echt wel een jaartje duren. Zoals gezegd, ga voor kleine stappen en voor de lange termijn. Met een kalorie tekort, veel proteines en lekker sporten kom je er zeker. Je lijf zal moeten wennen om vet om te zetten in energie ipv andersom, dit gaat even duren. De eerste weken is het resultaat vaak een tegenvaller.. tot je 'in eens' gaat afvallen als een malle. Mijn persoonlijke ervaring is dat slaap, voeding en een helder koppie net zo belangrijk zijn als trainen. Stress is een bitch als je wilt afvallen; veel meer honder & weinig verzadiging. De verschillen in de spiegel komen wel, alleen uit ervaring gaat vet altijd weg op de plekken waar je niet kijkt Houd voor jezelf een log bij, zodat je kan lezen wat de verschillen zijn. Ennuh... niet te vaak zoeken naar progressie. want ze zeggen niet voor niks; Water waar je naar kijkt, raakt nooit aan de kook.
 7. 1 point
  Welkom Frederick, Allereerst natuurlijk welkom op het forum! Als het gedeelte van voeding je al bekend is zal het verminderen van je vetpercentage je vast lukken. Voeding is het grootste deel en het trainen is extra wat het enkel versnelt
 8. 1 point
  Welkom Frederick is de stap van 28% naar 10 a 12% niet meteen wat te groot ? Ga niet te hard met afvallen hier zal gewoon veel tijd in gaan zitten. begin met kleine stappen die vol te houden zijn anders val je weer terug in je oude ritme.
 9. 1 point
  Wisten jullie dat kersen 21 fytonutriënten bevatten in de strijd tegen de vrije radicalen die het lichaam bestoken. Sterke anti-oxidanten dus die lekkere kersen. Daarbij helpen kersen ook bij spier -en of gewrichtspijn en verbeteren ze de nachtrust door hun aanwezigheid van melatonine. Nog sterker dan de zogezegde warme melk, slaapmutsje of Kamille thee. De krachtafname na een training wordt blijkbaar ook beperkt door het eten van de vrucht. Kersen voorzien ons ook van een ruime hoeveelheid vitamine C en A. Ze zijn ook niet zo calorierijk als andere vruchten en de glycemische index valt ook super mee. Maar zoals alles met mate eten.
 10. 1 point
  Straks als ze weer goed zijn naar de Betuwe mooi rondje rijden en kersen kopen, lekker