Advertentie Bodyengymshop

Omega 3


Wat is omega3

Omega 3 bestaat uit vetzuren. Deze vetzuren zitten in meerdere producten zoals boter en eieren. Omega 3 is een essentiële vetzuur die je lichaam nodig heeft. Je lichaam kan dit alleen niet zelf aanmaken om het op pijl te houden. Hierdoor moet je het binnen krijgen via voedsel. Met name via zuivel. Hier zijn ook Omega 3 tabletten voor te krijgen bij een supermarkt of drogist. Omega 3 is niet alleen te krijgen in de dierlijke vorm maar ook de plantaardige vorm. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lijnzaadolie en koolzaad olie. Voor de gezondheid wordt er vaak gedacht dat deze vetzuren niet goed zijn voor het lichaam, dit komt met name doordat er het woord vet in komt. Maar omega 3 bestaat uit onverzadigde vetten, dit zijn dus goede vetten!

Waar heeft je lichaam omega 3 voor nodig

Je lichaam kan de omega 3 vetten zelf niet aanmaken, maar waarom heeft je lichaam deze vetten nodig? Vetten klinken juist als een dikmaker, maar het tegendeel is door onderzoek bewezen. De vetten die in omega 3 zitten zijn juist gezonde vetten. Ze stimuleren de verbranding van je lichaamsvet. Naast het voordeel van de simulatie van vetbranding heeft omega 3 nog meer voordelen. Het is ook erg goed voor je hart en vaatsysteem. Ze zorgen voor een verwijding in de vaten wat positief is voor de doorstroming in je vaten. Daarnaast verlaagt omega 3 het gehalte van de bloedvetten wat zorgt voor een minder risico op aderverkalking. Nog een aantal voordelen:

  1. De kans op hart- en vaatziekten wordt aanzienlijk verminderd
  2. Je bloedruk wordt verlaagd
  3. Je cholesterol gehalte wordt verlaagd
Een flink aantal voordelen dus maar dat zijn ze nog niet allemaal, het is naast bovenstaande ook nog goed voor je ruggenmerg, zenuwstelsel , remt de onstekingsprocessen en versterkt ook nog eens de weestand. Door al deze positieve invloeden worden ook je IQ en je gedrag positief beïnvloed.

Waarom omega 3 voor sporters

Omega 3 is van belang bij sporters om de hart en bloedvaten in een topconditie te houden. Omega 3 vetzuren helpen je bij het ondersteunen van je hartfuncties en longfuncties. Je vaten worden verweid door de amino 3 zuren waardoor de bloed en zuurstof toevoer naar je hart en spieren beter gaat en je van meer energie voorzien wordt. Daarnaast wordt je behoed tegen verergering van verzuring en blessures. Ontstekingen worden tegen gegaan en het zorgt ook nog eens voor een betere focus. Wat zorgt er nou precies voor dat je meer energie krijgt tijdens het sporten? De omega 3 vetzuren zorgen voor snellere verbandingen van je lichaamsvetten welke daarna weer zorgen voor de energielevering van je spieren. Sporters die dagelijks omega 3 supplementen innemen melden een positief resultaat dat ze minder last hebben van ontstekingen, minder last van erge blessures en mentaal beter gefocust. De verklaring hiervoor is eenvoudig te verklaren. De omega 3 vetzuren worden door het lichaam omgezet in hormoon stoffen die een ontstekingsremmend effect hebben. Of omega 3 ook daadwerkelijk effect heeft op de groei van je spieren is nog niet eerder bewezen. Het is wel zo dat wanneer je een seizoen sporter bent je spieren vooraf aan het seizoen nog niet helemaal klaar zijn voor de sport die je opnieuw gaat beoefenen. Je spieren zijn nog in een staat van rust en zullen de vraag van energie en beweging nog niet kunnen verwerken. Dit is dan ook de reden dat mensen snel een blessure oplopen wanneer ze weer beginnen met sporten. Omega 3 helpt hierbij door de spieren en het lichaam in een betere conditie te brengen. Zo zorgt het ervoor dat de spieren een stuk weerbaarder zijn tegen blessures en ontstekingsreacties.

Focus en concentratie

Niet bij elke sport is omega 3 belangrijk voor de concentratie en de focus. Bij sporten die een langdurige intensive focus vragen is het erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan sporten zoals tennis, golf en tafeltennis. Je hersenen bestaan voor 60 procent uit vetten en uit onderzoek is gebleken dat bij inname van vissupplementen de mentale inspanningen duidelijk zijn toegenomen. Omega 3 kan dus zeker positief zijn vruchten kunnen afwerpen op het terrein van gefocuste sporten.

Inname van omega 3

Het is belangrijk om een goede balans te hebben bij de inname van omega 3. Je lichaam heeft namelijk altijd wel een grote hoeveelheid omega 6 in het lichaam aanwezig door dat dit in meerdere voedingsstoffen voorkomt. Hierdoor moet er een gezonde verhouding tussen omega 3 en 6 komen. Om het omega 3 niveau omhoog te halen kun je zuivere en geconcentreerde omega 3 supplementen innemen. Omega 3 inname om de verhouding op pijl te brengen gaat voornamelijk met capsules. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is daarom vaak in capsules aangeduid. De dagelijkse hoeveelheid die aanbevolen wordt is 1 a 2 omega 3 supplementen per dag.

Omega 3 kopen?

Je bent van plan om omega 3 te kopen, wat nu? Je wilt de beste omega 3 voor jou voor de juiste prijs. Bij onderstaande webshops kun jij omega 3 kopen zonder teveel te betalen.