Advertentie Bodyengymshop

Omega 3


Wat is omega3

Omega 3 bestaat uit vetzuren. Deze vetzuren zitten in meerdere producten zoals boter en eieren. Omega 3 is een essentiële vetzuur die je lichaam nodig heeft. Je lichaam kan dit alleen niet zelf aanmaken om het op pijl te houden. Hierdoor moet je het binnen krijgen via voedsel. Met name via zuivel. Hier zijn ook Omega 3 tabletten voor te krijgen bij een supermarkt of drogist. Omega 3 is niet alleen te krijgen in de dierlijke vorm maar ook de plantaardige vorm. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lijnzaadolie en koolzaad olie. Voor de gezondheid wordt er vaak gedacht dat deze vetzuren niet goed zijn voor het lichaam, dit komt met name doordat er het woord vet in komt. Maar omega 3 bestaat uit onverzadigde vetten, dit zijn dus goede vetten!

Waar heeft je lichaam omega 3 voor nodig

Je lichaam kan de omega 3 vetten zelf niet aanmaken, maar waarom heeft je lichaam deze vetten nodig? Vetten klinken juist als een dikmaker, maar het tegendeel is door onderzoek bewezen. De vetten die in omega 3 zitten zijn juist gezonde vetten. Ze stimuleren de verbranding van je lichaamsvet. Naast het voordeel van de simulatie van vetbranding heeft omega 3 nog meer voordelen. Het is ook erg goed voor je hart en vaatsysteem. Ze zorgen voor een verwijding in de vaten wat positief is voor de doorstroming in je vaten. Daarnaast verlaagt omega 3 het gehalte van de bloedvetten wat zorgt voor een minder risico op aderverkalking. Nog een aantal voordelen:

 1. De kans op hart- en vaatziekten wordt aanzienlijk verminderd
 2. Je bloedruk wordt verlaagd
 3. Je cholesterol gehalte wordt verlaagd
Een flink aantal voordelen dus maar dat zijn ze nog niet allemaal, het is naast bovenstaande ook nog goed voor je ruggenmerg, zenuwstelsel , remt de onstekingsprocessen en versterkt ook nog eens de weestand. Door al deze positieve invloeden worden ook je IQ en je gedrag positief beïnvloed.

Waarom omega 3 voor sporters

Omega 3 is van belang bij sporters om de hart en bloedvaten in een topconditie te houden. Omega 3 vetzuren helpen je bij het ondersteunen van je hartfuncties en longfuncties. Je vaten worden verweid door de amino 3 zuren waardoor de bloed en zuurstof toevoer naar je hart en spieren beter gaat en je van meer energie voorzien wordt. Daarnaast wordt je behoed tegen verergering van verzuring en blessures. Ontstekingen worden tegen gegaan en het zorgt ook nog eens voor een betere focus. Wat zorgt er nou precies voor dat je meer energie krijgt tijdens het sporten? De omega 3 vetzuren zorgen voor snellere verbandingen van je lichaamsvetten welke daarna weer zorgen voor de energielevering van je spieren. Sporters die dagelijks omega 3 supplementen innemen melden een positief resultaat dat ze minder last hebben van ontstekingen, minder last van erge blessures en mentaal beter gefocust. De verklaring hiervoor is eenvoudig te verklaren. De omega 3 vetzuren worden door het lichaam omgezet in hormoon stoffen die een ontstekingsremmend effect hebben. Of omega 3 ook daadwerkelijk effect heeft op de groei van je spieren is nog niet eerder bewezen. Het is wel zo dat wanneer je een seizoen sporter bent je spieren vooraf aan het seizoen nog niet helemaal klaar zijn voor de sport die je opnieuw gaat beoefenen. Je spieren zijn nog in een staat van rust en zullen de vraag van energie en beweging nog niet kunnen verwerken. Dit is dan ook de reden dat mensen snel een blessure oplopen wanneer ze weer beginnen met sporten. Omega 3 helpt hierbij door de spieren en het lichaam in een betere conditie te brengen. Zo zorgt het ervoor dat de spieren een stuk weerbaarder zijn tegen blessures en ontstekingsreacties.

Focus en concentratie

Niet bij elke sport is omega 3 belangrijk voor de concentratie en de focus. Bij sporten die een langdurige intensive focus vragen is het erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan sporten zoals tennis, golf en tafeltennis. Je hersenen bestaan voor 60 procent uit vetten en uit onderzoek is gebleken dat bij inname van vissupplementen de mentale inspanningen duidelijk zijn toegenomen. Omega 3 kan dus zeker positief zijn vruchten kunnen afwerpen op het terrein van gefocuste sporten.

Inname van omega 3

Het is belangrijk om een goede balans te hebben bij de inname van omega 3. Je lichaam heeft namelijk altijd wel een grote hoeveelheid omega 6 in het lichaam aanwezig door dat dit in meerdere voedingsstoffen voorkomt. Hierdoor moet er een gezonde verhouding tussen omega 3 en 6 komen. Om het omega 3 niveau omhoog te halen kun je zuivere en geconcentreerde omega 3 supplementen innemen. Omega 3 inname om de verhouding op pijl te brengen gaat voornamelijk met capsules. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is daarom vaak in capsules aangeduid. De dagelijkse hoeveelheid die aanbevolen wordt is 1 a 2 omega 3 supplementen per dag.

Omega 3 kopen?

Je bent van plan om omega 3 te kopen, wat nu? Je wilt de beste omega 3 voor jou voor de juiste prijs. Bij onderstaande webshops kun jij omega 3 kopen zonder teveel te betalen.

 • Berichten

  • Hey jelle,   dat klinkt inderdaad confornterend en ik zou hierdoor ook mijn leven omzwaaien.   een fitness-dieet bestaat in alle kleuren en maten. Sommigen gaan erg strikt (clean) en eten 's morgens havermout met whey shake en de rest van de dag kip/kalkoen + groene groenten en eventueel rijst of zoete aardappel. Anderen beweren dan weer dat je op pizza- cornflakes en junkfood kan overleven via IIFYM (if it fits your macro's). alles klopt inderdaad wel, want het enige die telt is energiebalans. je valt af als je minder energie opneemt dan dat je verbrand die dag. Waar je die energie uithaalt, maakt op zich nx uit. natuurlijk kan je raden dat ke sneller aan je calorieen zit met junkfood door hoog vetgehalte en dat dit voor je gezondheid (vitaminen etc) niet ideaal is.   zelf hou ik meer van een 80-20 verhouding van 80% clean eten en 20% pleziertjes. ik zie dit als het meest haalbare voor de mentale toestand.   om een goed dieet te behalen, moet je eerst uitrekenen wat je onderhoudscalorieen zijn (veel calculators online te vinden via google) en dan hier 15% onder gaan eten om gezond af te vallen. volg je gewicht goed op. Als je sneller dan 1kg per week afvalt, eet je te weinig. Houdt er wel rekening mee dat je de eerste 14 dagen sneller kan verliezen door vochtverlies.   val je niet af, dan moet je nog wat minder gaan eten.   een ideaal dieet wordt dan achteraf op basis daarvan opgesteld. En dat is voor elk persoonlijk. Haal je eiwitten voornamelijk uit ei, kip, kalkoen, mager rood vlees, witte vis, vette vis. koolhydraten uit zoete aardappel, gewone aardappel, zilvervliesrijst, volkorenpasta,quinoa, havermout, groenten, fruit,... vetten uit noten zoals cashew en pindanoten, pindakaas, avocado, eigeel,olijfolie of olijven, kokosolie,...   ik zeg hier inderdaad voornamelijk, en af en toe kan je eens iets anders inpassen zoals een overschotel met gehakt of chocolade of zelfs eens ijsje in dit warme weer.   hopelijk kan je hier al wat mee verder. als je vragen hebt, stel ze gerust.   indien je liever een schema op maat hebt en waarin alles berekend is, kan je me altijd een PM sturen of via mn website aankopen.   succes alvast! P2I  
  • Hoi beste mensen,   fittness nu al zo'n anderhalf jaar ongeveer, laatste 3 maanden deed ik niks meer nadat ik werkeloos was geraakt. ik zat alleen maar een beetje boos thuis mijzelf vol te proppen en s avonds wat bier te drinken. laat op bed, 's morgens er wel vroeg uit om de kinderen naar school te helpen. steeds ontevredener over mijzelf te worden. Totdat ik mijn vader mij belde voor hulp (mijn vader doet wat in de uitvaart) om een overleden mans persoon te verplaatsen, normaal hebben ze genoeg aan 4 man, maar dit keer ging het om een zwaar persoon van 110 kilo die door het raam getild moest worden. Het was nogal confronterend, omdat de overleden persoon dezelfde leeftijd en gewicht als ik heb zijn hart was bezweken aan alcohol misbruik, roken en overgewicht. thuis aangekomen was ik nogal onder indruk en dit werkte nog paar dagen door.    na deze 'wake up call' heb ik besloten mijn leven te beteren, door weer 4 dagen in de week te gaan fitnessen, bier het huis uit te schoppen, wat opleverd dat je automatisch vroeg naar bed gaat omdat er toch niks meer te beleven is 2400 's nachts nu de bier weg is.    wat ik nu eens zou willen proberen is een 'fittness' dieet wat ik hier wel eens gelezen heb. vis, kip, noten, kwart etc..... ik heb moeite om door het bos de bomen te zien.  zou iemand mij kunnen helpen hiermee? hoe ziet een dagelijks 'dieet' er uit? en hoeveel trainings arbeid staat er tegenover? dit alles met als doen vet weg te werken en spieren op te bouwen.    hopenlijk kan iemand mij met zo'n dagelijks dieet helpen.   met vriendelijke groet   Jelle          
  • Training dag. Chest/triceps/schouders   Had een heavy dag borst gisteren. Ging niet zo lekker als Normaal, gestopt met roken en al paar dagen last  van mijn strot. Toch gegaan tot voor mij de max die dag.

   Bankdrukken 3 x 5. 100 kg, 110 kg, 120 kg
   Smal bankdrukken 4 x 8. 60 kg, 70 kg, 70 kg, 80 kg
   Shoulder press machine. 3 x 5. 40 kg, 50 kg, 60 kg
   Triceps cable pushdown. 3 x 8. 10 kg, 12,5 kg, 15 kg.
   Side raises dumbell. 4 x8. 10 kg, 10 kg, 12 kg, 12 kg
 • Discussies

 • Sponsors

  Unleash V4 concentrated