Advertentie Bodyengymshop

Peter Wouters

Moderators
 • Aantal bijdragen

  419
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  67

Peter Wouters last won the day on June 20

Peter Wouters had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

145 Heel goed

1 Volger

Over Peter Wouters

 • Rang
  Professional

Persoonlijke informatie

 • Gewicht
  85

Recente profielbezoeken

1.435 profielweergaven
 1. De meningen lopen hiervoor nogal uiteen. Ik ben voorstander van die manier van trainen, wat ook wel high frequentie training genoemd wordt. 1 van de voordelen van die manier van trainen is dat je volume niet zo hoog moet liggen tijdens elke sessie. Ook blijft de proteinesynthese op peil. In het beste geval duurt deze 48 u met een piek op 36u. Dus 2 dagen. Bij ervaren atleten daalt dit zelfs tot 28u. Er is nog niet echt onderzoek naar gedaan maar Brad Schoenfeld komt in het najaar met data van een experiment dat loopt. Het enige (onofficiele) experiment dat ik ken is het Noorwegen experiment onder powerlifters. Met onofficieel bedoel ik dat het nooit opgetekend is als experiment. http://www.strengtheory.com/high-frequency-training-for-a-bigger-total-research-on-highly-trained-norwegian-powerlifters/ Zie ook: https://www.muscleandstrength.com/articles/protein-synthesis-muscle-growth-training-frequency
 2. Is bij mij hetzelfde. Ik heb bijvoorbeeld een Samsung Galaxy J3. Is een verouderd model maar het werkt voor wat ik het nodig heb meer dan voldoende. Het voordeel eraan is dat het scherm behoorlijk groot is en je kan het goedkoop op de kop tikken. Stabiliteitsproblemen heb ik niet maar ik had bij het begin constant update meldingen van allerhande software. Dit heb ik verholpen door alle apps die ik niet nodig heb, uit te schakelen. Dit bespaart ook processorsnelheid.
 3. Hoi Jolien, Carli en anderen. Volgens onderzoekjes lijkt het erop dat kracht, training-specifiek is. Dit wil zeggen dat alleen concentrische kracht met lichte gewichten(vb 12+ reps) enkel gaat toenemen wanneer je in deze zone van lichte gewichten blijft trainen. Concentrische bewegingen met zware gewichten (vb 1-6 reps) resulteert dan weer in een toename van alleen concentrische kracht in de zware zone. Het zelfde kan gezegd worden van eccentrische of negatieve bewegingen(negatieve pulls) die boven 1RM max gaan. Alleen eccentrische kracht neemt toe, niet de concentrische. Of toch, heel minimaal. Een chin up of een pull up is m.i. vooral concentrisch specifiek. In jouw/jullie geval met zwaar gewicht. Immers je kan het amper 1x. Daarom ben ik ook meer voorstander om oefeningen te doen die P2I hierboven aanraadde. Meer bepaald de lat pulldown en de reverse grip lat pull down. Maar dan zo zwaar dat je maximaal 5-6 reps aankan. Je gaat hier hulp bij moeten inroepen want het gewicht gaat je naar boven willen trekken. Een mogelijke andere zaak die een pull up belemmerd is een onderontwikkelde Brachia Radialis. Die kan je trainen door hammer curls of reverse grip curls. Ook, zo zwaar mogelijk. Zie verder hieronder.
 4. Een nieuwe studie die suggereert dat HIIT niet beter is dan trage cardio(LIIS) wat betreft vetverlies. In een notendop. HIIT> Neemt minder tijd in beslag, EPOC minimaal. LIIS> Neemt meer tijd in beslag, EPOC minimaal. 15 minuten interval = 30 minuten lagere intensiteit. Krachttraining> Aangetoonde EPOC als gevolg van proteinesynthese, dewelke energie kost. Dus, naverbranding. Persoonlijk vind ik dat dit laatste alleen al in het voordeel staat van high frequentie training. https://tonic.vice.com/en_us/article/your-seven-minute-workout-sucks
 5. Dit is een ander verhaal en niet wat ik bedoel. Natuurlijk heb je eiwitten nodig en de noodzakelijk vitamines/mineralen/fytonutrienten. Waar ik op doel zijn diegene die zich andere zaken gaan ontzien om toch maar dat fitness ideaal te bereiken. Een ongezond terrein. http://www.mensfitness.com/weight-loss/15-negative-effects-having-low-body-fat-percentage
 6. Toen ik jouw leeftijd had was, behalve enkele wedstrijd bodybuilders, niemand in de gym bezig met diëten. Je kwam toen trainen om een beetje fysiek in orde te zijn. Een strakke buik kwam vanzelf zolang je maar hard genoeg trainde. Tegenwoordig merk ik dat diëten belangrijker is geworden dan het trainen zelf. Wat niet wil zeggen dat sommige mensen het niet nodig hebben. Maar er wordt overdreven. Het wordt immers opgedrongen door de media. Want fitnessmodel x en y doen het ook. En het is nl uit die richting dat ik op sociale media soms noodoproepen zie verschijnen. In die zin dat bepaalde modellen waarschuwen dat door hun manier van leven(lees diëten) ze zich niet zo goed in hun vel voelen. Depressief, chagrijnig door het ultralage vetpercentage. Ieder moet voor zichzelf uitmaken hoever hij wil gaan daarin maar ik vind dat je je vooral goed in je vel moet voelen. Persoonlijk eet en drink ik ook wat ik wil en voel me daar goed bij. Ik ken bijvoorbeeld iemand die vroeger obese was en op een bepaald moment is beginnen fitnessen en alles wat met cardio te maken heeft. Nu heeft hij een stevige fysiek en niks vet, zonder dieet. Klein detail, hij is dit jaar wereldkampioen frikandellen eten geworden.
 7. Modern Fit kan ook en is soms beter
 8. Slim Fit nemen in plaats van Regular. Heel wat merken hebben die.
 9. Dus als ik het goed begrijp maak je zelf geen testosteron meer aan.
 10. Aromasin, dat is een aromatase remmer, niet? Denk je dat dit nog nodig is met zo'n laag vetpercentage? Ik heb begrepen dat de omzetting van testosteron naar oestrogeen(aromatase) gebeurd in het vetweefsel. Hoe meer vetweefsel, hoe meer aromatase. Ik neem aan dat bij een vetpercentage van 11,5% deze omzetting al redelijk laag is. Oestrogeen is voor een man net zo belangrijk als testosteron bij een vrouw. In kleine hoeveelheden dan. Ik denk daarbij aan de positieve invloed op humeur, botsterkte, libido, cholesterol enz. Denk je niet dat het gebruik van een aromatase remmer je algemeen welzijn/gezondheid beïnvloed. Wat zijn je ervaringen hiermee?
 11. Ik heb het volgende even gegoogled. De filterfunctie van de nieren wordt bepaald door het creatinine niveau te meten in het serum. Met een formule(MDRD) wordt dit niveau omgezet in een getal dat GFR heet (de glomerulaire filtratie snelheid). Hoe meer creatinine, hoe lager het getal. Creatinine is een afbraakproduct van creatine en staat in relatie met deze laatste. Hoe meer inname van creatine, hoe hoger het creatinineniveau ondanks een normale nierfunctie. Serum creatinine blijkt ook in relatie te staan tot spiermassa. Concentraties die normaal zijn bij zware gespierde mannen blijken minder goed bij hun lichtere vrouwelijke collega's. Dus, je dokter heeft gelijk om zeker in de eerste plaats creatine te schrappen. Zie ook http://www.gpnotebook.co.uk/simplepage.cfm?ID=x20131109201336216972 Dierlijke eiwitten lijken ook een invloed te hebben maar het gaat hierbij vooral om de fosfaten. Dus, zoveel mogelijk eiwit uit plantaardige zaken halen zoals noten en peulvruchten. Whey proteine zou ook minder fosfaat bevatten en in dit geval net aan te raden zijn.
 12. Enkele weken detraining heeft voordelen. Je lichaam past zich namelijk aan op training. Het doet dit door de anabole respons te verlagen. Een aantal weken rust laat deze respons terug keren naar 100%. Dus, na deze periode groei je harder. Er zal tijdens de weken van rust wat verlies optreden maar spieren hebben een geheugen en je zal heel snel naar de toestand van ervoor terugkeren.
 13. Als dat rechtstreeks uit de apotheek kan je over zoiets nog discussiëren. Maar zaken die je online besteld weet je niks over de inhoud. Die zijn meestal bij iemand in de keuken vervaardigd. De verhoudingen kloppen niet en het werkzame product is dikwijls iets totaal anders. Dan nog gezwegen over giftige bijvoegsels. Jaarlijks sterven er honderden mensen aan online aangekochte middelen.
 14. Nieuwe interessante studie waarbij een groep atleten werden ingedeeld in ofwel een ISO groep (concentrische en excentrische fase = hetzelfde gewicht) ofwel een AEL (Excentrische fase = concentrisch + 40%) Resultaat: In week 5 had de ISO groep zich aangepast aan de training en zowel gains als acute testosteron en GH minderden. De AEL groep bleef nog doorgaan tot in de laatste week (week 10). Bron: http://physreports.physiology.org/content/5/7/e13241#sec-11