Advertentie Bodyengymshop

Peter Wouters

Moderators
 • Aantal bijdragen

  454
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  84

Peter Wouters last won the day on October 9

Peter Wouters had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

157 Heel goed

1 Volger

Over Peter Wouters

 • Rang
  Professional

Persoonlijke informatie

 • Gewicht
  85

Recente profielbezoeken

1.541 profielweergaven
 1. Rugspieroefeningen

  Ik neem aan dat je thuis traint. Een heel handig tooltje is een zogenaamde Cross Training Strap. Ook wel TRX genoemd. Dit werkt met je eigen lichaamsgewicht. Het handige is dat je het overal kan gebruiken. Je hebt alleen een punt nodig waar je de strap aan kan bevestigen. https://www.decathlon.nl/p/cross-training-strap-domyos-training-100/_/R-p-152631?mc=8360619 Hier is een voorbeeld van een oefening voor de rug maar je kan het ook voor andere spiergroepen gebruiken.
 2. High frequency training

  Ik heb begrepen dat 1x per week(bro split) niet voldoende is. Echter 3x geeft geen meerwaarde. Hou er rekening mee dat wekelijks totaal volume hetzelfde bleef in de studie in 2x vs 3x. En inderdaad, ieder lichaam is anders. Er is ook een studie waar de vergelijking werd gelegd met een German Volume Training en een lager volume. Er bleek geen meerwaarde, integendeel. Blijkbaar bestaat er ook een drempel in een sessie waar hoger volume geen meerwaarde meer bied. Brad Schoenfeld benadrukt ook dat dit 'guidelines' dienen te zijn en geen zuiver op te volgen wetenschap. Volume is superieur tegenover frequency. Tot op een bepaalde drempel neem ik aan. Lees ook de reacties op Facebook https://www.facebook.com/brad.schoenfeld.cscs/posts/10213643959154321 Wat ik vooral bij stil sta is dat high frequency training gebruikt wordt om proteinesynthese hoog te houden. Immers, dit gaat maximaal maar 48u mee. Mogelijk is dit minder belangrijk dan gedacht. Dan vraag ik me ook af of hoge proteine innames wel belangrijk zijn.
 3. High frequency training

  Een nieuwe studie van Brad Schoenfeld die binnenkort wordt gepubliceerd. Het blijkt dat er geen meerwaarde bestaat dan meer dan 2x trainen van dezelfde spiergroep per week wanneer het totale wekelijkse volume hetzelfde blijft. Een hoger volume per sessie zou beter zijn. Based on the findings of several studies that will be published soon, it is looking more and more as though resistance training frequency plays at best a minor role in hypertrophy when volume is equated. There appears to be no benefit to training a muscle group more than twice per week. In fact there is some evidence that higher volumes within a session are superior to spreading out the volume over more frequent weekly sessions (i.e. 2 vs 3; 2 vs 4). Now perhaps very high frequencies (i.e. 3 vs 6) are needed to show greater gains; our new study on this topic is getting underway shortly so we will see...
 4. Ghost

  Wat dat brood en aardappelen betreft. Ik ben momenteel met een low GI (glycemische index)dieet bezig. Nu ja, geen dieet in de zin van gewicht te verliezen maar eerder om gezonder te gaan leven. Dit houd in dat ik alleen zaken eet waarvan de suikers heel traag de bloedstroom insijpelen. Wat ik zoal probeer te vermijden is suiker, brood, aardappelen en pasta. Mijn maaltijden en tussendoortjes bestaan eigenlijk vooral uit groenten en fruit. Nu, het ding is dat ik heel de dag een verzadigd gevoel heb en geen last heb van cravings. Maar nu komt het verrassende neveneffect. Sinds ik er ongeveer een 8 tal weken mee begon ben ik al 8 kilo kwijt. Dat is 1 kilo per week. Ik maak geen tabellen, bereken niks. Het enige wat ik doe is op de achterkant van de verpakking lezen hoeveel suiker erin zit. Wat alcohol betreft. Ik heb jaren de gewoonte gehad om een 1 glas bier te drinken voor het slapen gaan omdat dat ontspande. Ik garandeer je wanneer je daarmee stopt ben je veel beter uitgeslapen de dag erna.
 5. Ghost

  Niet onbelangrijk. Eet je ook brood en aardappelen?
 6. Satelliet cellen in slow speed vs traditional speed

  Ja, bij lichte gewichten kan je duidelijk sneller gaan. Het is al aangetoond dat ballistische concentrische bewegingen dan ook de snellere spiervezels aanspreken. Heel zware gewichten kan je niet anders dan traag doen, wat logisch is.
 7. Satelliet cellen in slow speed vs traditional speed

  Als je spiermassa wil aankomen is het beste om te trainen volgens het daily undulating periodization(dup). Bijvoorbeeld dag1= 30%RM en 20-30 reps; dag2= 60 - 80%1RM en 8-12reps; dag3= 80 - 100%1RM en 1-6 reps. Training alleen heeft eigenlijk maar weinig impact op vetverlies. Wel als je het combineert met een dieet.
 8. Jouw respons op koolhydraten is anders dan de mijne

  @Jolien Ik heb bovenstaande nog eens nagelezen en denk dat dit mogelijk verwarrend is. Daarom deze aanvulling. Koolhydraat gevoelig = betere insuline respons(lees lichaam reageert beter op insuline) = minder hoge insulinepiek = minder vetopslag. Vanuit het perspectief van gewichtsverlies ga je dan meer voordeel halen in een low fat dieet. Koolhydraat ongevoelig = slechter(e) insuline respons(lees lichaam reageert minder op insuline) = constant hoge insulinepiek = meer vetopslag Vanuit het perspectief van gewichtsverlies ga je meer voordeel halen in een low carb dieet.
 9. Jouw respons op koolhydraten is anders dan de mijne

  Ja dat klopt.
 10. IFBB Comeptitie

  Ah, ok. En hoeveel is het dan bij vrouwen?
 11. Jouw respons op koolhydraten is anders dan de mijne

  Gezonde mensen zijn koolhydraatgevoelig. Pre-diabeten en/of insuline resistente personen zijn koolhydraatongevoelig. Hieronder het resultaat van een studie onder insuline resistenten en niet-diabeten met overgewicht en het effect van een low carb en een low fat op gewichtsverlies.
 12. IFBB Comeptitie

  Ik heb eens vluchtig gegoogled en heb gezien dat de gang van zaken is dat je naar een vetpercentage tussen 3 en 6% moet streven. Dat is moordend. Misschien een botte vraag maar heb je dat ervoor over?
 13. Jouw respons op koolhydraten is anders dan de mijne

  Een leuke aanvulling op dit oude topic.
 14. Log Denn1s

  Doe je ook een vorm van dieet?
 15. Denn1s

  Hoi Denn1s, welkom hier. Ben wel benieuwd naar je logje.