Peter Wouters

Moderators
 • Aantal bijdragen

  471
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  87

Peter Wouters last won the day on January 20

Peter Wouters had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

165 Heel goed

1 Volger

Over Peter Wouters

 • Rang
  Professional

Persoonlijke informatie

 • Gewicht
  85

Recente profielbezoeken

1.718 profielweergaven
 1. Winstrol

  En is die S4 dan onder de vorm van een injectie en waar haal je dit?
 2. High frequency training

  Een interview met Brad Schoenfeld waarbij in detail wordt getreden over het onderwerp.
 3. Nieuw hier.

  Hallo Martin, welkom hier. Van 86 kilo naar 75 is wel een heel eindje op die tijd. Ik ben wel benieuwd hoe je daartoe gekomen bent.
 4. Fitness en voeding (Vraag)

  Hallo Tom, Dit lijkt mij een vette kluif voor een diëtist. Op het eerste zicht lijkt mij je voedingsschema erg gezond. Ik tel zelf nooit kcalorieën. Ik kan het gewoon niet opbrengen. Jouw dagelijkse hoeveelheid van 2700 kcal lijkt mij aan de lage kant en ik vraag me af of je nog goed functioneert met zo weinig energie. Je vetpercentage zou erg laag moeten zitten bij deze routine. Zelf probeer ik me zoveel mogelijk te beperken tot voeding met traag werkende suikers. Voornamelijk plant gebaseerd. Op die manier kom ik op een gezond vetpercentage. Vanuit die visie zou ik adviseren om het volkorenbrood en zilvervliesrijst te schrappen. Alhoewel dit gezond lijkt, blijven het snelle suikers. Ik weet het, dit is voor discussie vatbaar maar voor mij werkt het. Een 2e punt is het totaal aantal eiwitten. Dit komt op 232 gr. Echter, dit zijn geen volledige eiwitten. Om persoonlijke redenen ben ik met het volgende geen voorstander van maar focus je op de eiwitten afkomstig van Whey, vlees, ei en melkprodukten wanneer je spiermassa wil kweken/aanhouden. .
 5. Leptine ressistentie

  Leptine is het verzadigingshormoon. Het verteld ons lichaam wanneer we genoeg energie hebben opgeslagen door onze voeding. Het regelt tevens ook onze vetverbranding. Wordt er te weinig Leptine geproduceerd(voedselschaarste), dan gaat ons lichaam zuiniger met energie omspringen. Er wordt dan minder vet verbrand. Dit verklaart ook het jojo effect dat optreed na een sterk dieet. Mensen die problemen hebben om gewicht te verliezen zijn dikwijls Leptine-ressistent. Ondanks de grote hoeveelheden Leptine die geproduceerd wordt reageert hun lichaam er niet op. De hersenen aanzien dit als een Leptine-tekort en gaat in spaarstand wat betreft energieverbruik. De oplossing voor deze ressistentie is lichaamsbeweging, genoeg slaap, gezonde voeding en vezels. Video: Philip Ghezelbash
 6. Iedere dag trainen

  Inderdaad, volgens de laatste bevindingen heeft meer dan 2x per week dezelfde spiergroep trainen geen enkele meerwaarde. Waarom is niet echt duidelijk. De vroegere idee achter meermaals trainen was dat proteinesynthese maximaal bleef. Dit gebeurd ook maar het blijkt nadelig te zijn voor spiergroei. Waarschijnlijk komt dit omdat het mechanisme dat beschadigde cellen moet afvoeren op dat moment wordt uitgeschakeld(mijn idee).
 7. Vanaf welke leeftijd lager testosterongehalte?

  Ik vermoed dat een zwembandje weinig tot niks gaat uitmaken voor spiergroei. Wat het bulken/cutten in de extreme zin betreft, heb ik een persoonlijke visie. Bij cutten ga je vanuit een thermodynamisch standpunt je calorieën verlagen onder je behoefte. Hierbij wordt 'autofagie' geactiveerd. Een afbraakproces(katabool) dat afval verwijdert en op termijn tot spierverlies werkt. Bij bulken wordt mTORC1(anabool) geactiveerd. Dit is een proteinecomplex dat proteinesynthese in de spieren controleert. Een goede zaak, echter, autofagie wordt hierbij gedeactiveerd. Dit houd in dat oude en beschadigde cellen niet kunnen worden afgevoerd wat op zijn beurt tot spierverlies leid. De sleutel is om mTORC1 en autofagie in balans te houden in afwisselende periodes van eten en vasten rond je onderhoud. Om dezelfde reden ben ik ook geen voorstander van een proteïne rijke shake voor het slapen gaan. Hierdoor ga je de klok rond mTOR activeren. Is mijn idee maar ik kan het natuurlijk mis hebben. Lees ook dit en scroll naar ' Muscle mass and function'.
 8. Vanaf welke leeftijd lager testosterongehalte?

  Hallo Aaron, wat testosteron betreft vermoed ik dat je nog ergens op je hoogtepunt circuleert. Wat vooral testosteronproduktie tegenwerkt is een te hoog vetpercentage. Hoe meer vet, hoe meer aromatase. Een enzym dat testosteron omzet in het vrouwelijke oestrogeen. Wat spiergroei betreft ga je vlug je oudere waarden bereiken. Immers, spieren hebben een geheugen. Dit komt omdat bij training nieuwe spiercelkernen of nuclei worden aangemaakt die op hun beurt meer spiereiwitten aanmaken. Wanneer je nu stopt met trainen voor een bepaalde periode, gaan je spieren krimpen. Echter de nuclei blijven. Bij een herstart van training gaan deze laatste er voor zorgen dat je veel sneller je vroegere niveau bereikt.
 9. Hallo Sara, welkom op dit forum. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe jou voedingsschema er uit zag als topsporter. Zelf probeer ik zuivel (behalve kaas) zoveel mogelijk te mijden. Mijn voeding is plant gebaseerd aangevuld met vooral vette vis en eet geen brood. Dit is mijn manier om 100% te zijn.
 10. Even voorstellen

  Misschien heb je hier iets aan. Zie een eerder topic over mijn zelfbouw half rack.
 11. Prettige feesten

  Prettige feesten P2I. Ook voor de overige forumleden.
 12. High frequency training

  De uiteindelijke studie. De opzet van de studie wijkt wat af, in die zin dat sommige spiergroepen 1 vs 2x en andere 2 vs 4x per week werden getraind. Waarom is me een vraagteken. Volgende link vind je een analyse over dit onderzoek. https://bayesianbodybuilding.com/comparison-equated-volume-frequencies-body-composition-trained/
 13. Calisthenics

  Dit heb ik zeer goed gekunnen toen ik jonger was. Dit is vooral een neurale oefening en lukt pas heel goed wanneer je vooraf lat pull downs tegen 1RM max gedaan hebt.
 14. Calisthenics

  Bodyweight training maakt het voornaamste uit van wat ik doe. Een pistol squat heb ik altijd knap gevonden dat je zoiets kunt. Heb het zelf nooit onder de knie gekregen maar dit filmpje motiveert me weer. Calisthenics is het nieuwe fitness en kan intenser zijn dan gewichttraining aangezien je bewegingen dikwijls ook op onstabiliteit gebaseerd zijn. Kijk ook eens naar video's van Ido Portal. Die zweert bij de gymnastic rings als onderdeel van je training wegens de onstabiliteit.
 15. De energiebalans: de vergeten basis?

  Hall en Guo maakten onlangs een meta-analyse over dit onderwerp. Het blijkt dat de energiebalans in de praktijk complexer is dan gedacht. Quote: "We begrijpen nu dat energie-in en energie-uit onderling afhankelijke variabelen zijn die dynamisch worden beïnvloed door elkaar en het lichaamsgewicht. Pogingen om de energiebalans te veranderen door dieet of beweging worden tegengewerkt door fysiologische aanpassingen die weerstand bieden tegen gewichtsverlies." Ook blijkt het dat bij eenzelfde calorierestrictie er nogal variatie zit in hoeverre individuen reageren op de ratio tussen koolhydraten en vet. Zie figuur 2b. Het gemiddelde loopt licht in het voordeel van een 'low fat' dieet. http://sci-hub.bz/10.1053/j.gastro.2017.01.052