Advertentie:

Peter Wouters

Moderators
 • Content count

  598
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  96

Everything posted by Peter Wouters

 1. Bredere grip lat pulley niet altijd beter

  @Hansie moest aan deze topic denken toen ik het zag.
 2. Gewichtstoename bij krachttraining: wat is mogelijk?

  Ja meer gespierd zijn. Voorkomen kan je door te stoppen met krachttraining
 3. Gewichtstoename bij krachttraining: wat is mogelijk?

  Vermoedelijk te wijten aan oedeem/water dat vastgehouden wordt in de spieren. Dit wordt in verband gebracht met de beginners gainz. Ik kan me voorstellen dat dit met jouw lengte wel eens kan meespelen in je gewichtstoename
 4. invalshoek Maik Wiedenbach

  Ik denk dat het daar uiteindelijk op neer komt.
 5. invalshoek Maik Wiedenbach

  Wat betreft spieractivatie hebben Boeckh-Behrens & Buskies hier een studie over gedaan met behulp van electromyography (EMG). In volgorde van effectiviteit kwamen hieruit de volgende oefeningen. Bench Presses (barbell) Cable Cross* Bench Presses (dumbbell) Butterfly Maschine Flys (dumbbell) Pullovers Wanneer dan ook de hoek vergeleken werd waaronder de Bench press werd uitgevoerd dan bleek dat de decline bench press de meeste allround activatie vertoonde. Bron: https://suppversity.blogspot.com/2011/07/suppversity-emg-series-musculus.html
 6. Log/ervaring LGD+RAD+Cardarine+Ostarine

  Ben eigenlijk wel benieuwd naar de resultaten.
 7. Even on topic. De belangrijkste spier(en) zijn nog niet vermeld. De handen. Grip strength is volgens mij de zwakste schakel. Die laten het als eerste afweten tijdens de farmerswalk. Je kan die trainen door bijvoorbeeld telkens met 1 hand aan de pull up bar zo lang mogelijk blijven te hangen. Je kan het gewicht per hand eventueel verzwaren door de kettlebells elk in een emmer water te doen. Je hebt dan wel handschoenen nodig denk ik.
 8. tips aan calorien komen.

  Ikzelf heb geen ervaring met calorieen tellen dus kan je daarover niks zinnig vertellen. Maar ik ga wel elke dag op de weegschaal staan en aan de hand daarvan stuur ik mijn eetgewoonten bij. Het enige wat ik echt belangrijk vind bij jouw op dit moment is de zin die je hierboven vermeld. Je voelt je voldaan met hetgeen dat je eet. Dat vind ik een geweldig voordeel in deze fase en ik zou in jouw plaats daar momenteel niks aan gaan veranderen.
 9. Eiwit poeder

  Oei, dan heb ik misschien iets verkeerd begrepen. Echter ik kan nergens bewijs vinden over een betere absorptie van proteine samen met koolhydraten. Eerder het tegenovergestelde(zie link). Kan jij het exacte mechanisme dan eens uitleggen? https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24628553
 10. Eiwit poeder

  Je hebt helemaal geen suikers (of koolhydraten in het algemeen) nodig om proteine synthese te stimuleren. Dus best een eiwitpoeder zonder toegevoegde koolhydraten kiezen. De idee achter toevoeging van suikers is dat deze een grotere Insuline secretie zou bevorderen welke op hun beurt volgens de bro-sience proteine synthese zou verhogen. Dit is echter al aangetoond dat dit niet het geval is. Zie afbeelding hieronder. Een kanttekening hierbij is dat suprafysiologische toediening van Insuline dit wel doet.
 11. 3 oefeningen voor onderlichaam

  Hey, op youtube vind je er nogal wat wanneer je zoekt op 'calisthenics legs' bijvoorbeeld.
 12. misschien toch niet zo goed bezig ?

  Er wordt gesteld dat minstens 2 minuten goed is om je eigen testosteron niet onder druk te zetten. Die langere tijdsduur kan je opvangen door tijdens de rust een andere spiergroep aan te pakken. Zo doe ik het. Bijvoorbeeld 1 set Bench press en tijdens de rust doe ik een set lateral raises. En zo weer terug naar de bench press. Eigenlijk duurt die rust wel wat langer want je moet ook nog eens schijven verwisselen. Al bij al heb je op die manier meer rust en is je training vlugger gedaan.
 13. cutten/bulken

  Wat betreft het behoud en toename van lean mass tijdens een caloric deficit. Scroll op onderstaande pagina naar "Deficit gaining, energy intake (protective effects on LBM, satiety, fat loss)". Daar vind je een lijst met bestaande onderzoeken. https://sci-fit.net/collection-300-protein-studies/
 14. cutten/bulken

  @Shorty Er zijn nochtans aanwijzingen dat je door je eiwitten op te drijven in een deficit minstens je spiermassa behoud en zelfs toeneemt. Ik ga er straks eens achter zoeken. Als ik me niet vergis heeft Stuart Philips hier onderzoek naar gedaan.
 15. Squaten, knie niet voorbij de teen?

  Knieen voorbij de tenen is beter. Wanneer je dit niet doet ga je dit compenseren door meer voorover te leunen en creeer je meer druk op je onderrug. Brad Schoenfeld schreef hier een mooi artikel over. http://www.lookgreatnaked.com/blog/?s=squat&submit_x=97&submit_y=39
 16. Oestrogeen

  Een belangrijke trend die ik opmerk in de trt community is dat je aromatase moet laten voor wat het is. Dus geen gebruik van aromatase-remmers. Het niveau aan oestrogeen dient optimaal te zijn. Ik zie mannen de revue passeren die meer dan 3x de maximale referentiewaarde hebben waarbij ze zich kiplekker voelen en geen nevenwerkingen. Oestrogeen blijkt dikwijls verweten te worden voor vochtophopingen en borstvorming en nu blijkt het dat dit niet zo voor de hand ligt. Borstvorming verdwijnt na het staken van de aromatase-remmer. Zelfs bij mensen die hier genetisch in voorbestemd zijn. Oestrogeen beschermt het cardiovasculair systeem, is verantwoordelijk voor de botdichtheid, cholesterol enz. Nu, trt en anabole steroiden zijn 2 verschillende planeten maar in de tijd van Arnold bestond er geen aromatase-remmers. Zelfs geen pct's. De meeste uit die tijd zijn toch oud geworden wat je niet zo gemakkelijk kan stellen van de nieuwe generatie bodybuilders. Bekijk hieronder een interview met Dr Jordan Grant, een uroloog en hormonenspecialist en vergeet alles wat je dacht te weten over het vrouwelijke hormoon. Ga naar 14:00 voor een direkte switch naar het onderwerp.
 17. Plantaardig eten en bodybuilding?

  Ben ik mee akkoord. Je gaat meer van die plantaardige eiwitten moeten consumeren om hetzelfde effect te krijgen als met dierlijke. Gewoon omdat ze bijvoorbeeld minder rijk zijn in Leucine. Dat neemt niet weg dat plantaardig eten niet gezond kan zijn. Ik eet zelf nu al een aantal jaren meer plantaardig gericht en ik voel dat wel aan mijn gezondheid. In de plantenwereld zijn wel duizenden fytonutrienten aanwezig waarvan we van enkele nog maar de werking weten. Vele van deze nutrienten zijn toxisch maar in kleine hoeveelheden veroorzaken ze een effect dat Hormesis wordt genoemd. Dit zorgt ervoor dat het lichaam zich gaat wapenen hiervoor waardoor het sterker wordt. En dit vooral tegen ziektes zoals bepaalde kankers etc. Het probleem tegenwoordig is dat de groenten tegenwoordig niet meer zijn zoals in hun oervorm. Die waren veel meer bitter en dus beter. Op het eiland Ikaria worden bijvoorbeeld planten gegeten die nog vrij in de natuur voorkomen en onbespoten zijn. Dit is mogelijk 1 van de redenen waarom de mensen er langer leven dan elders in de wereld.
 18. Plantaardig eten en bodybuilding?

  Ik heb de film nog niet gezien maar op het International Society of Sports Nutrition forum heb ik me laten wijsmaken dat er nogal wat bullshit in verteld wordt. Kijk ook maar eens op youtube. Daar zie je de ene debunking achter de andere.
 19. Boksen en krachtsport: pro's en contra's.

  Hey Geert, hier heb je Freddy De Kerpel. Dit hilarische moment in Fear Factor moet je bekend zijn.
 20. newbie gains

  Hier ben ik niet zeker over. De resultaten hierover zijn soms tegenstrijdig. Rokers hebben doorgaans een hoger test gehalte dan niet-rokers. Aan de andere kant zou Nicotine aromatase afremmen in de hersenen. Zie hier enkele studies. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11352783 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2904480/
 21. golf elleboog pijn bij cable cross overs

  Hansie, ik vroeg me af of je al eens stretch oefeningen overwogen had voor die golf elleboog.
 22. Bpa's in blik gevaarlijk of niet

  Als ik het goed begrijp is er de hoogste afgifte van Bisphenol A na verwarming en reiniging. Nieuw is er de laagste afgifte. Dit gezegd zijnde, ik gooi elke dag een blik tonijn over mijn groenteschotel die ik bewaar in een plastic container. Dit doe ik al jaren.
 23. drag curls

  Daar had ik nog nooit van gehoord. Maar ik begrijp als ik de uitvoering zie dat er een grote compressie ontstaat naar het einde van de beweging.
 24. Hulp fitness schema

  Hoi Marc, je hebt nog niets verteld over je dieet. Zorg in elk geval dat je genoeg proteinen binnen hebt. Wat je training betreft zie ik het zo. Vind je van jezelf dat je je kan indelen bij de duurtrainers (vb duurlopers) dan ben je waarschijnlijk een hardgainer. Vind je jezelf eerder explosief zoals een sprinter of iemand die een balletje heel ver kan werpen dan ben je een easygainer. Hardgainers hebben baat bij meer wekelijks volume. Easygainers hebben voldoening aan een lager volume en hebben ook de neiging om sterker te zijn. Je kan je er ook ergens tussenin bevinden. Wees ervan bewust wanneer je je naar een splitschema begeeft je wekelijks volume = gewicht x reps x sets/week daadwerkelijk omhoog gaat. My 2 cents.
 25. Onderstaand artikel bewijst nog maar eens hoe fucked up testosteron onderzoeken zijn. Is wel in de US maar de brede variabiliteit in referentiewaarden tussen labo's onderling lijken eerder met de natte vinger bepaald. All of the academic and eight of the community centers performed total testosterone testing. Free testosterone was performed in‐house by six of the 12 academic and one community center. Testing for bioavailable testosterone, free androgen index, and percent free testosterone was performed in‐house by no more than two centers. There were eight and four different assays used for total and free testosterone, respectively. One national laboratory offered equilibrium dialysis measurement of free testosterone. Of the 25 labs, there were 17 and 13 different sets of reference values for total and free testosterone, respectively. The low reference value for total testosterone ranged from 130 to 450 ng/dL (350% difference), and the upper value ranged from 486 to 1,593 ng/dL (325% difference). Age‐adjusted reference values were applied in four centers for total testosterone and in seven labs for free testosterone. All reference values were based on a standard statistical model without regard for clinical aspects of hypogonadism. Twenty‐three of the 25 lab directors responded that clinically relevant testosterone reference ranges would be preferable to current standards. Bron: https://www.jsm.jsexmed.org/article/S1743-6095(15)31411-9/fulltext Nog een stukje maar dan uit de originele tekst. For FT, the low reference value ranged from 5.0 to 13.5 pg/mL, a variation of approximately 270%. The highest reference values ranged from 19.0 to 54.7 pg/mL, a variation of approximately 290%.