Advertentie: • Aantal bijdragen

  46
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  2

Waardering in de gemeenschap

2 Normaal

Over [email protected]

 • Rang
  Amateur
 1. Zwaarder worden

  Je zegt 90kg bij 179 cm en 90kg bench en 130kg deadlift. Is dat niet eerder zwaar voor die lengte en die kracht ? Heb je dan niet een erg hoog vetpercentage? Ik ben ongeveer even groot, en toen in 90kg kon benchen en 130 kg kon deadliften woog ik 65 kg ! Dus ofwel heb je hele zware spieren, ofwel heb je toch eerder veel vet, :-) Ik dacht dat de algemene regel was om niet te starten met bulken wanneer je niet onder 10-12% vet zit. Dat wil zeggen dat je buikspieren beginnen zichtbaar te worden. Vergeet niet dat bij een laag vetpercentage je lichaam meer testosterone heeft en dat de verhouding van spieraanmaak versus vetaanmaak beter ligt als je als start van een laag vetpercentage. Daarboven op is veel eten bij een hoog vetpercentage ongezond. Zelfs als je veel sport. Met andere woorden, bulken voor het bijkrijgen van spiermassa is enkel interessant als je start van een laag vetpercentage. Weet je je vetpercentage ongeveer ?
 2. Einde van de kuur bereikt. Conclusie: Mijn beste schatting is dat er 3.4 kg spieren is bijgekomen op ~4 maand (12 weken kuur + 4 weken nakuur (waarvan 2 cutten) + 2 weken cutten). Dat is dus inclusief de tijd om te cutten, waar er dus geen spierwinst was. Geen 4 kilo, maar met mijn genen ben ik best tevreden met 3.4 kg. Extra kracht is op 90-100% gebleven.
 3. Ik weet niet of ik jullie vraag goed begrepen heb, maar er zijn 2 punten die ik 'verrassend' vond in mijn initiele zoektoch naar een gezondere levensstijl. Je zou die 2 punten als handvaten kunnen zien. 1) Dat cardio minder en krachttraining meer belangrijk is dan wat meeste mensen denken. Veel mensen die vet willen verliezen beginnen met joggen. Terwijl het eigelijk meer belangrijk is om spiermassa bij krijgen om consistent en op lange termijn vet te verliezen. 2) Dat het echt noodzakelijk is om minstens enkele weken in detail je voeding te tracken. Hierdoor krijg je een beter zicht op welke dingen veel 'dode' calorien toevoegen aan je dieet. En welke dingen ontbreken. Dat was voor mij de eye-opener om zetmeel (brood, aardappel,..) drastisch te verlagen en groenten en eiwitten te verhogen. Als je dat niet eens enkele weken bijhoudt, heb je geen idee hoe slecht je eigelijk eet. Dan besef je pas hoeveel impact de kaas op je spagetti, een glas bier of de chocopast op je boterham is. Meten is weten.
 4. Ik zit nu aan een tempo van 100 gr per dag. Dat is -700 kcal per dag. Ik had gelezen dat je best maximaal 1% per week telt. Dus dat klopt ongeveer. Is dat te snel ?
 5. Bedankt voor de info, maar wat bedoel je met ''zak je bijna niet terug in massa " ? Bedoel je spiermassa of de massa van het gewicht waarmee je traint ?
 6. Tijdens het gebruik van anabolisch stimulerende middelen: Is het dan beter om elke spiergroep meer te trainen per week of niet ? Of net minder. Ik lees artikels die beide aanraden. Stel je start van 2 maal elke spiergroep trainen per week. 1) Schema aanpassen om elke spiergroep maar 1 maal per week te trainen. Er wordt soms gezegd dat die soort schema's beter is wanneer steriodes worden gebruikt. Maar de logica er achter is mijn niet duidelijk. Of 2) Schema aanpassen om elke spiergroep 3 maal per week te trainen. Het herstellen gaat sneller. Dus je zou kunnen zeggen dat je meer keren per week dezelfde spiergroep kan trainen. Dit lijkt mij logischer. Wat is het beste ? Of gewoon houden op 2 keer per week ?
 7. Bij krachttraining kan je ofwel weinig herhalingen doen met heel zwaar gewicht of meer herhaling doen met een iets lichter gewicht. Maar wanneer is wat nu het beste tijdens cutten: Is het dan best om met minder gewicht en veel volume te trainen of niet ? Je zou kunnen zeggen dat een hoger volume meer energie verbruikt. Plus, je kan toch niet maximaal trainen wegens in calorisch deficiet. Ik zou dus denken dat je tijdens het cutten best met een meer herhalingen traint. Juist ?
 8. Lijkt mij helemaal niet genormaliseerd. Ik zou zelf zeggen dat het gebruik van creatine en weipoeder supplementatie niet genormaliseerd is. Creatine is in elke sportwinkel vrij te koop. Kan vrij en legaal gebruikt worden. Wordt gezien als totaal onschadelijk tenzij voor mensen met reeds bestaande nierproblemen. Wordt door heel veel sporters gebruikt. En is heel interessant voor vegitariers, omdat de natuurlijke bron van creatine vooral vlees is. Maar als je zegt dat je creatine supplementen eet, bekijkt iedereen je als een drugsgebruiker. Bij veel mensen is dit zelfs al bij het gebruik van weipoeder. Dat je wat sport is goed, dat je dan ook nog wat extra fruit en groeten een ook, maar als je zegt dat je ook probeert om wat meer eiwitten te eten, ben je al heel extreem. Je zegt beter dat je de hele tijd fritjes en pizza eet en dat je gewoon genetisch geluk heb met een heel snel metabolisme. :-) Je vet gaat er vanzelf af en die spieren zijn er vanzelf bijgekomen. Je zegt vooral niet dat je op je voeding let. Dat zou wel heel erg extreem zijn. Extra pluspunt is als zij dan vet en ongezond zijn, is dat helemaal niet hun fout en kunnen ze daar helemaal niks aan doen. Gewoon slechte genen. Jij eet dezelfde troep als hun maar je bent wel atletisch. Gewoon geluk met de genen. Geen schuldgevoel. Iedereen gelukkig. ;-) Dus nee, het lijkt mij helemaal niet genormaliseerd.
 9. Net wat zitten lezen over body-types en impact op training. Ik weet niet of het wetenschappelijk bewezen is, maar er worden 2 verschillende trainingen aangeraden naargelang je bodytype. 1) Ectomorph (Iemand die redelijk mager is, weinig vet bijkomt, slank gebouwd, moeilijker spieren opbouwd) Een ectomorph zou meer voordeel halen uit korte, heel intensieve trainingen. Een beperkt aantal compound oefeningen. Een beperkt aantal herhalingen maar met zeer zwaar gewicht. Korte, zware belasting. Lange rustperiodes. En weinig cardio. 2) Endomorph (iemand die snel verdikt, snel vet bijkomt, breed gebouwd, makkelijker spieren opbouwd) Een endomorph zou meer voordeel halen uit lange trainingen. Veel herhalingen met iets minder zwaar gewicht. Meer variatie. Kortere rustperiodes. Voldoende cardio.
 10. Het is mij niet helemaal duidelijk wat jullie bedoelen. Is het een probleem om al te starten met cutten tijdens de nakuur ? Of is het best om te wachten tot na de nakuur ? Of maakt het gewoon niet uit ? Als ik al start tijdens de nakuur, kan ik het cutten wat meer spreiden in de tijd. Dat is waarschijnlijk veiliger om geen spiermassa te verliezen. ik denk dat ik bij mijn vorige cut-cycle wat te snel ben gegaan en wat spiermassa ben verloren. Ik ben een typische ectomorph: slecht in massa bijkomen, maar een super-cutter, :-)
 11. 1) Ik zou je schema aanpassen om 2x per week elke spiergroep te doen in plaats van 1x per week. Dus als je 4 dagen traint, maak je een schema van oefeningen verdeelt over 2 dagen. Dat schema doe je dan 2x per week. 2) Ik zou persoonlijk het aantal verschillende oefeningen drastisch reduceren. Je neemt de bekende compound oefeningen (deadlift, bench press, squat, row, press en pull-up). Daar voeg je per spier nog 1 geisoleerde oefening bij. Bijvoorbeeld skulcrusher voor triceps, barbell curl voor biceps, situps voor buikspieren. Dan kom je op een zeer beperkte set van oefeningen. Daarvoor neem je de tijd om ze correct en intensief genoeg te doen. Na 3 maanden vervang je die geisoleerde oefening eens door een andere. En je behoudt de compound oefeningen. Het heeft namelijk niet veel zin om 5 verschillende triceps oefeningen te doen op 1 dag en dan 7 dagen te rusten. Na 2 oefeningen zijn die triceps toch uitgeput. En na 2 a 3 dagen zijn die al klaar om terug te trainen.
 12. Week 12: In de laatste week. Totaal gewichtstoename is ongeveer 5,5 kg. Daarvan is waarschijnlijk 1.5 a 2 kilo vet. Het zou dus in ongeveer 3,5 spier en botmassa moeten zijn. Als er nog een eindsprintje inzit, kan dat misschien nog richting 4 kg gaan. Maar dat zou dan toch zeer snel moeten komen. Nog 2 weekjes bulken en dan die 2 kilo vet eraf cutten. Of zou ik best wachten tot na de nakuur om te cutten ? Geen bijwerkingen trouwens. Ik heb eigelijk van niks last gehad. Alleen beetje vermoeiendheid en extra eetlust helemaal in het begin. Maar dat heb ik de laatste 6 weken niks meer van gemerkt.
 13. Hier zijn er andere die hier waarschijnlijk meer over weten. Mijn voorstel hieronder. Ik heb de oefeningen in het engels genoteerd, dan kan je makkelijker googlen. Ik heb het aantal oefeningen beperkt. Ik zou zeker in het begin niet te veel tijd steken in detail isolated lifts. Gewoon genoeg tijd nemen om de grote lifts correct te doen. Dag 1: -Deadlift -Squat -wide chin ups -narrow chin ups -dumbell curl -dumbell of barbell row -standing calf raises Dag 2: -flat bench press -incline bench press -seating military press -skull crusher -cable triceps push down -side lateral raises -abs exercises
 14. Voorstellen

  Ik ben in dezelfde situatie geweest als jij (20 jaar geleden). 58 kilo, 1.8m. Mijn tips: 1) training: Train met barbells. Vooral compound lifts. Met veel gewicht. Verlies je tijd niet met toestellen en isolated lifts. Gewoon focussen op de 5 a 6 bekende compound lifts. 2) Eten: Schrap alcohol, koekjes, snoep, frisdrank,.. Maar eet enorm veel gezond eten. Probeer gewoon heel de dag door groeten/fruit/vlees/melkproducten te eten. Als je zo'n snel metabolisme hebt en je bent 18 jaar, moet je heel veel eten. Ik heb toen de fout gemaakt van te veel te focussen op verkeerd oefeningen en veel te weinig te eten. Het heeft mij toen 4 jaar gekost om 10 kilo bij te komen. Terwijl dat zeker mogelijk is op 1-1,5 jaar.
 15. Je zou je schema moeten aanpassen zodat je elke spier 2 keer per week traint. Dus als je vier dagen traint, zou je moeten zorgen dat je al je oefeningen kan doen op 2 sessies. Bijvoorbeeld: 1 dag alle 'trek' oefeningen + benen. 1 dag alle 'duw' oefeningen + buikspieren