Advertentie:

 • Aantal bijdragen

  15
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Normaal

Over [email protected]

 • Rang
  Amateur
 1. Even voorstellen

  Als je vetpercentage 18% is, is dan het niet beter om eerst vet te verliezen ? Ik dacht dat als je vetpercentage boven 14-15% is je testosterone niveau negatief beinvloed is doordat je vet testosterone omzet in oestrogeen. Daarom wordt er aangeraden om eerst je vetpercentage te laten zakken naar 10-12% voordat je begint te bulken. Als je begint te bulken op 18%. Waar ga je dan eindigen 22% ? Dat is toch ruim te hoog ? Dus eigelijk zou je nu eerst moeten trainen met een caloriedeficiet tot je rond 12% zit. Mijn persoonlijke mening: Ik ga niet veel naar de gym omdat ik thuis kan fitnessen. Als ik dan toch eens ga, valt het mij dat er toch veel mensen zijn die best wel sterk en gespierd zijn, maar een relatief hoog vetpercentage hebben. Ze zijn dan wel sterk, maar toch niet supergezond. Ze zijn niet super dik. Maar als je de moeite doet om verschillende keren per week te gaan sporten, wil je toch op een gezond vetpercentage zitten ? En estetisch is dat toch ook niet ideaal: Je ziet er veel athletischer, gespierder en gezonder uit met iets minder spieren en een pak minder vet. Het maakt je spieren veel meer zichtbaar.
 2. Vandaag in de krant

  Het artikel haalt wel wat dingen door elkaar. In de titel gaat het over steroides, dan over SARM's en dan terug over steroides. Heel onduidelijk artikel. Ik dacht dat het verhandelen, kopen en gebruiken van steroides illegaal was, maar dat het verhandelen en kopen van SARM's legaal is. Bij SARM's wordt er gebruik gemaakt van het achterpoortje dat je het mag kopen en verkopen voor 'labo-gebruik' zolang het niet op mensen is. Zo is de status allezins in Amerika. In Europa is het misschien anders ?
 3. waar koop ik steoride

  Ik ga een van de volgende weken eens een log posten over mijn ervaring met sarms (LGD-4033). Ik ben nog even aan het wachten zodat ik voldoende nuttig info kan geven over een voldoende lange periode. Als je dus nog even kan wachten, heb je wat eerste-hands-informatie om te beslissen of het zinvol is voor jouw of niet.
 4. Voorstellen!

  Ik ben helemaal geen expert. Maar is meer dan 16 verschillende oefeningen in 1 sessie niet te veel ? Kan je die dan echt intensief doen ? Ik heb al moeite om 8 verschillende oefeningen in 1 sessie klaar te krijgen.
 5. Winstrol

  Shorty, Waarom adviseer je S4 in plaats van LGD-4033 ? Ik had begrepen dat S4 en LGD-4033 sterker zijn dan ostarine. Maar welke van de twee (S4 en LGD-4033) is het sterkste ?
 6. Post je recepten!

  Net nog iets nieuw uitgeprobeerd. Een vegetarisch eiwitrijke hamburger. Ingredienten: -1 Blikje rode kidneybonen. -1 ei -75 gr fijne havermoutbloem -1 blokje groetenbouillon -(optioneel) 30gr weipoeder zonder toegevoegde smaak -(optioneel) kippen- of spagettiekruidenmix -1 ui -(kaas, ketchup en hamburgerbroodje) Bereiding: Mix de rode kidneybonen fijn met een mixer. Voeg het ei, de havermout, de bouillon en het weipoeder toe. Ik voeg er ook (een relatief grote) hoeveelheid extra kruiden aan toe. Spaghettikruidenmix of kippenkruidenmix is lekker. Dan de pan invetten met olijfolie en met een lepel wat van het mengsel in de pan scheppen en een beetje plat duwen. Niet te lang bakken. Tesamen of apart de versneden ui bakken. Broodje met kaas + ui + ketchup + de vegetarisch hamburger. Resultaat: Dankzij de textuur en de kleur van de bonen ziet het resultaat er uit als echt hamburgervlees. De smaak is natuurlijk niet exact hetzelfde, maar is zeker lekker. Ik vind het allezins veel lekkerder dan de vegetarisch burgers die je in de winkel kan kopen. Havermout, bonen, eieren en weipoeder bevatten allemaal veel eiwitten. Bonen en havermout bevatten veel vezels. Er zitten geen extra suikers of onverzadigde vetten in. Dus zeer gezond !
 7. Ik had begrepen dat het best is om elke spiergroep 2x per week te trainen. Persoonlijk vind ik het zeer moeilijk om alle spiergroepen 2x per week te trainen als je maar 4 keer per week traint. Dan moet je namelijk alle oefeningen doen op 2 sessies. Ik veronderstel dat je dan best een upper/lower split doet. Dus 2 keer per week benen en 2 keer per week bovenlichaam. Ik ben zelf overstapt naar 6 keer per week trainen en dus de oefeningen te spitsen in 3 sessies. Ik pas de volgende split toe: 1) borst+triceps 2) schouders+squat+kuiten 3) pull-up+biceps+deadlift Vroeger deed ik deadlift en squat op dezelfde dag, maar dat vond ik veel te zwaar.
 8. Heb je hetzelfde effect bij yohurt ? Het kan misschien extra informatie geven als dit wel of niet hetzelfde effect geeft. Doe je nog iets bij die kwark ? Zoetstof ?
 9. LGD-4033 staat niet in het lijstje hierboven. Ik had begrepen dat dit net de meeste geschikte SARM is voor spieropbouw. Die mag dus niet ontbreken.
 10. Rugspieroefeningen

  Misschien "Bent–Over Rear Delt Raises" ? Werkt meer op de bovenrug en schouders. Het is misschien minder belastend voor scoliose in de onderrug. Ik doe ze door op mijn knien op een bankje te gaan zitten. Dus met de borst tegen de knieen. Zo kan je toch zware gewichten heffen met de bovenkant van je rug zonder dat je al dat gewicht op je onderrug moet trekken.
 11. @Fit: Ik denk dat ik wel voldoende voedingsstoffen binnen krijg. 's Avonds een ik namelijk wel een normale maaltijd met groeten en fruit van ongeveer 1000 a1200 kcal. Dus ik krijg dagelijks voldoende gevarierd voedsel binnen. Ik drink dan overdag slechts 2 x een proteineshake van +- 125 kcal. En geen andere snacks. Dus dat is slechts 250 a 300 kcal. Maar je hebt wel gelijk, dat wat ik voorstel niet helemaal 100% intermediate fasting is. Het heeft waarschijnlijk een aantal nadelen ten opzichte van echt vasten. De voordelen zijn dat het net iets makkelijker vol te houden is, dat je nog voldoende eiwitten binnen neemt om spierverlies te beperken en dat je tegelijkertijd toch aan vetverbranding doet, want de dagelijkse calorieopname blijft laag. Ik stel dit voor als alternatief omdat het misschien sommige mensen kan helpen om het langer vol te houden. Persoonlijk vind ik dat makkelijker dan helemaal niks eten. Ik heb de thread nog eens gelezen en ik ben er misschien foutief vanuit gegaan dat de topicstarter intermitting fasting wil gebruiken om af te vallen. Als het niet de bedoeling is om te vermageren, maar eerder om de calorieiname constant te houden, maar te concentreren in de tijd, is mijn voorstel natuurlijk niet zinvol.
 12. Misschien interessante lectuur: https://alexnguyen00.weebly.com/uploads/1/8/6/0/18600200/if_manual_vfinal.pdf Ikzelf probeer weinig calorieen binnen te nemen door: 1) een maaltijd te vervangen door een proteineshake: -het vult je maag -verteert trager dan andere kleine snacks -Je hebt niet zo snel honger -Je krijgt genoeg eiwitten binnen met een lage caloriewaarde -Eiwitten breken niet zo snel af, dus je lichaam gaat nog steeds proberen vet te verbruiken -Minder spierafbraak 2) Wanneer ik honger krijg, drink ik een suikervrije drank. (bijvoorbeeld thee met stevia, zero grenadine, ...) -Een hogergevoel is soms gewoon een dorstgevoel. Na het drinken heb je soms gewoon geen honger meer. -De zoete smaak zorgt ervoor dat je het gevoel hebt dat je wel wat energie hebt binnengekregen. Daardoor is het makkelijker om langer periodes niets te eten. Op deze manier is het voor mij helemaal niet moeilijk om om 18u 's avonds alleen nog maar 2 kleine shacks gegeten te hebben. Dat is dan minder dan 300 kcal. Dan kan je daarna een normale gezonde maaltijd nemen en dan zit je nog vlot onder 1500 kcal per dag. Als je daar niet van vermagert, klopt er iets niet. Dat is niet echt 100% intermediate fasting. Maar het werkt toch makkelijker voor mij dan helemaal niets te eten.
 13. Brood zeker niet vervangen door crackers of andere zetmeel-houdende voeding. Je wil die snelle suikers volledig weg uit je dieet. Vervangen door niets, of door dingen die gezond zijn (vitaminen en mineralen bevatten), je maag vullen en weinig calorien bevatten. Rauwe groenten en fruit. Bijvoorbeeld: wortels, aardbeien, ....
 14. Het teveel aan eiwitten wordt door je lichaam omgezet in energie. En dat kan worden opgeslagen als vet. Ik zou de hoeveelheid koolhydraten verlagen door brood volledig te schrappen en bij warme maaltijden de hoeveelheid zetmeel sterk te beperken. Dus bijvoorbeeld vlees+veel groenten, maar weinig of geen aardappel, weinig of geen rijst, weinig of geen pasta. Als je toch graag veel koolhydraten wil blijven eten, zou ik brood vervangen door havermout en aardappelen/rijst/past vervangen door zoete aardappelen. Havermout en zoete aardappelen bevatten ook suikers, maar ze gaan je insuline minder beinvloeden, waardoor je lichaam minder snel vet gaat aanmaken. Probeer eens 3 weken veel eiwitten te eten, maar totaal geen brood. Je zal zien dat het een sterk effect heeft.
 15. Net nieuw op het forum. Even mijzelf voorstellen en dan had ik graag wat feedback gehad over mijn trainingsprogramma. Ik ben Bart, 42 jaar. Ik heb als twintiger krachttraining gedaan. Maar dan 15 jaar niets gesport. Het resultaat daarvan was dat ik op mijn 40ste niet veel spieren meer over had. Ik ben 1.8m en woog 1,5 jaar geleden 70kg. Niet echt overgewicht. Maar te veel vet en geen spieren. 'Skinny-fat' zoals ze dat in het engels zeggen. Het was dus hoog tijd om daar iets aan te doen. (midlife-crisis ,:-) ) Dan heb ik 6 maanden intensief cardio gedaan en alle ongezonde voeding geshrapt. Na een half jaar woog ik 62kg. Dat was dan geen vet en geen spieren. :-). Maar wel een heel goed conditie. :-) Dan terug met krachttraining begonnen. Ondertussen doe ik een jaar intensief krachttraining. Mijn gewicht is nu ongeveer 70 kg. Met een laag vetpercentage. (zichtbare buikspieren en zichtbare aders op armen en onderbuik). Ik ga er vanuit dat dat ergens tussen 8 a 10 % is. Ik schat dat ik op dat afgelopen jaar nog additioneel 2 kilo vet ben kwijtgeraakt en 10 kg spieren ben bijgekomen. Dus vanaf mijn startpunt: min 10 kilogram vet, plus 10 kilogram spieren. Ik heb mijn eigen gym thuis dus ik kan eigelijk elke dag trainen. Mijn huidig weekprogramma is: 1) borst, tripecs (bench, cable push-down, incline bench, ...) 2) schouders, benen en kuiten (press, squat, rows,...) 3) rug en bicepts (pull-up, deadlift, barbell curls, dumbell curls, ...) 4) borst, tripecs (bench,...) 5) schouders, benen en kuiten (press, squat, ...) 6) rug en bicepts (pull-up, deadlift, ...) 7) rustdag Ik doe ongeveer 7 verschillende oefeningen per dag. Voor de grote spiergroepen doe ik ongeveer 4 reeksen van 6 herhalingen. Voor de kleinere spieren 8 herhalingen. Mijn voeding is zeer clean. Veel groenten, fruit, eieren, yohurt, melk, kip havermout. Weinig suikers en verzadigde vetten. Ik probeer steeds 2.5 maanden meer (gezond) te eten en dan 2 weken te 'cutten'. Ik merk dat ik na die 2.5 maand duidelijk vet heb opgebouwd. En dat gaat er dan net af met 2 weekjes minder koolhydraten te eten. Ik hou de cycles kort omdat ik geen zin heb om terug veel vet te verzamelen. Wat denken jullie van dit programma ? Train ik teveel of heeft het zin om nog meer te trainen ? Zijn mijn bulk/cut cycles te kort ? Ik ben wel veel gevorderd, maar ik vind dat het persoonlijk relatief traag gaat. Wat raden jullie aan vanaf dit punt ? Ik train helemaal alleen, dus ik kan wel wat feedback gebruiken. Wat denken jullie ?