Advertentie:

bart.verbeek@gmx.com

Members
 • Content count

  51
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

bart.verbeek@gmx.com last won the day on September 9 2019

bart.verbeek@gmx.com had the most liked content!

Community Reputation

6 Normaal

About bart.verbeek@gmx.com

 • Rank
  Gevorderd
 1. Onderzoek thuissporten

  De vlaamse provincies ontbreken in het lijstje.
 2. Collageen

  Daarmee gerelateerd: Onderzoek zou hebben uitgewezen dat sommige steriodes (zoals boldenon) de colageensynthese tot 9 maal kunnen verhogen. Dus 900% verhoging. Anavar zou dit effect ook hebben. In mindere mate.
 3. Video over orale anabolica staat online!

  Als dit de 2de video is, waar vind ik dan de eerste ?
 4. Introductie + tips?

  Als je meer gespierd wil worden, ga je periodes moeten inbouwen in je schema waar je meer gaat eten. Daarbij ga je dus spieren bijkrijgen, maar ook vet. Als je start met een lager vetpercentage gaat je lichaam sterker geneigd zijn om spieren aan te maken en minder geneigd zijn om meer vet aan te maken. Dus simpel gezegd: het is makkelijker om slank te blijven als je slank start. Dus persoonlijk zou ik starten met cutten. Andere goede redenen zijn dat het gezonder is en dat je zeker bent dat je het karakter hebt om het te doen. Hard trainen en veel eten is nu eenmaal makkelijker dan hard trainen en weinig eten. :-) Nu, als je 1.72 groot bent en 55kg weegt, veronderstel ik dat je niet zo erg veel vet meer gaat moeten verliezen en dat het vooral belangrijk is om meer spieren bij te komen. Ik veronderstel dat je dus niet zo erg veel meer moet afvallen om te beginnen bulken. Als ik jouw was, zou ik eens wat fotootjes opzoeken op het internet van vetpercentages van vrouwen. (Je hebt van die foto reeksen met de buiken van mensen met een verschillend vetpercentage) Als je eigen buik overeenkomt met 18-20% vetpercentage, zou je kunnen beginnen bulken. Als je dan 3 a 5 kg bent gestegen, ga je terug naar die 18%. En zo blijf je cyclen. Normaal wordt er toch gezegd dat 8-10%(man) en 18%-20%(vrouw) het ideale, atheletisch vetpercentage is. Ik ben helemaal geen expert, maar ik cycle zelf altijd terug naar een vetpercentage van rond 8%. Ik beperk de stijging tot 3 kg vet (+wat water) omdat ik merk dat ik na 3 kg vermageren het beu ben om af te vallen, :-) Als je tijdens het cutten je calorieen telt, kan je redelijk correct tellen hoeveel vet je verloren hebt (7000kcal per kg vet). Je mag dat niet gewoon op de weegschaal aflezen. Daar ga je namelijk veel sneller gewicht verliezen door vochtverlies. In absolute gewicht verschuift die baseline natuurlijk naar mate je meer spieren bij krijgt. Daarom zijn die referentiefoto's relevanter dan het absolute gewicht. Je zou kunnen cutten tot 53 kg. Dan bulken en proberen per maand 0,5 kg spieren en 0,5 kg vet bij te krijgen (dat is realistisch als vrouw die net begint als je 2 keer per week alle spiergroepen traint). Je neemt je gemiddelde gewicht per week. Stijgt je gewicht te snel, eet je minder. Stijgt het te traag, eet je meer. Na 4 maanden heb je dan 2kg spieren en 2kg vet. Dan track je je calorien om 2kg vet terug te verliezen.
 5. SARM lgd-4033 log

  Zoals je hierboven kan lezen, begon het bij mij pas een beetje te werken na 3-4 weken en eigelijk pas echt volledig na 6 weken. Als je dat dan 8 weken doet, voel je maar eigelijk 2 weken voordeel. Persoonlijk zou ik geen 12 weken (8 weken kuur + 4 weken pct) pillen nemen om 2 weekjes voordeel te halen. Dan begin je er beter niet aan. Ik zou kiezen voor 12 weken of helemaal niet. Bij mij heb ik geen enkele bijwerking gevoeld. Maar dat is natuurlijk geen garantie voor jouw. Je kan er mee beginnen en stoppen als je toch bijwerkingen zou ervaren.
 6. Zwaarder worden

  Je zegt 90kg bij 179 cm en 90kg bench en 130kg deadlift. Is dat niet eerder zwaar voor die lengte en die kracht ? Heb je dan niet een erg hoog vetpercentage? Ik ben ongeveer even groot, en toen in 90kg kon benchen en 130 kg kon deadliften woog ik 65 kg ! Dus ofwel heb je hele zware spieren, ofwel heb je toch eerder veel vet, :-) Ik dacht dat de algemene regel was om niet te starten met bulken wanneer je niet onder 10-12% vet zit. Dat wil zeggen dat je buikspieren beginnen zichtbaar te worden. Vergeet niet dat bij een laag vetpercentage je lichaam meer testosterone heeft en dat de verhouding van spieraanmaak versus vetaanmaak beter ligt als je als start van een laag vetpercentage. Daarboven op is veel eten bij een hoog vetpercentage ongezond. Zelfs als je veel sport. Met andere woorden, bulken voor het bijkrijgen van spiermassa is enkel interessant als je start van een laag vetpercentage. Weet je je vetpercentage ongeveer ?
 7. SARM lgd-4033 log

  Einde van de kuur bereikt. Conclusie: Mijn beste schatting is dat er 3.4 kg spieren is bijgekomen op ~4 maand (12 weken kuur + 4 weken nakuur (waarvan 2 cutten) + 2 weken cutten). Dat is dus inclusief de tijd om te cutten, waar er dus geen spierwinst was. Geen 4 kilo, maar met mijn genen ben ik best tevreden met 3.4 kg. Extra kracht is op 90-100% gebleven.
 8. Ik weet niet of ik jullie vraag goed begrepen heb, maar er zijn 2 punten die ik 'verrassend' vond in mijn initiele zoektoch naar een gezondere levensstijl. Je zou die 2 punten als handvaten kunnen zien. 1) Dat cardio minder en krachttraining meer belangrijk is dan wat meeste mensen denken. Veel mensen die vet willen verliezen beginnen met joggen. Terwijl het eigelijk meer belangrijk is om spiermassa bij krijgen om consistent en op lange termijn vet te verliezen. 2) Dat het echt noodzakelijk is om minstens enkele weken in detail je voeding te tracken. Hierdoor krijg je een beter zicht op welke dingen veel 'dode' calorien toevoegen aan je dieet. En welke dingen ontbreken. Dat was voor mij de eye-opener om zetmeel (brood, aardappel,..) drastisch te verlagen en groenten en eiwitten te verhogen. Als je dat niet eens enkele weken bijhoudt, heb je geen idee hoe slecht je eigelijk eet. Dan besef je pas hoeveel impact de kaas op je spagetti, een glas bier of de chocopast op je boterham is. Meten is weten.
 9. Volume aanpassen bij cutting cycle

  Ik zit nu aan een tempo van 100 gr per dag. Dat is -700 kcal per dag. Ik had gelezen dat je best maximaal 1% per week telt. Dus dat klopt ongeveer. Is dat te snel ?
 10. Training schema aanpassen tijdens anabolen cycle

  Bedankt voor de info, maar wat bedoel je met ''zak je bijna niet terug in massa " ? Bedoel je spiermassa of de massa van het gewicht waarmee je traint ?
 11. Training schema aanpassen tijdens anabolen cycle

  Tijdens het gebruik van anabolisch stimulerende middelen: Is het dan beter om elke spiergroep meer te trainen per week of niet ? Of net minder. Ik lees artikels die beide aanraden. Stel je start van 2 maal elke spiergroep trainen per week. 1) Schema aanpassen om elke spiergroep maar 1 maal per week te trainen. Er wordt soms gezegd dat die soort schema's beter is wanneer steriodes worden gebruikt. Maar de logica er achter is mijn niet duidelijk. Of 2) Schema aanpassen om elke spiergroep 3 maal per week te trainen. Het herstellen gaat sneller. Dus je zou kunnen zeggen dat je meer keren per week dezelfde spiergroep kan trainen. Dit lijkt mij logischer. Wat is het beste ? Of gewoon houden op 2 keer per week ?
 12. Volume aanpassen bij cutting cycle

  Bij krachttraining kan je ofwel weinig herhalingen doen met heel zwaar gewicht of meer herhaling doen met een iets lichter gewicht. Maar wanneer is wat nu het beste tijdens cutten: Is het dan best om met minder gewicht en veel volume te trainen of niet ? Je zou kunnen zeggen dat een hoger volume meer energie verbruikt. Plus, je kan toch niet maximaal trainen wegens in calorisch deficiet. Ik zou dus denken dat je tijdens het cutten best met een meer herhalingen traint. Juist ?
 13. onderzoek anabolen

  Lijkt mij helemaal niet genormaliseerd. Ik zou zelf zeggen dat het gebruik van creatine en weipoeder supplementatie niet genormaliseerd is. Creatine is in elke sportwinkel vrij te koop. Kan vrij en legaal gebruikt worden. Wordt gezien als totaal onschadelijk tenzij voor mensen met reeds bestaande nierproblemen. Wordt door heel veel sporters gebruikt. En is heel interessant voor vegitariers, omdat de natuurlijke bron van creatine vooral vlees is. Maar als je zegt dat je creatine supplementen eet, bekijkt iedereen je als een drugsgebruiker. Bij veel mensen is dit zelfs al bij het gebruik van weipoeder. Dat je wat sport is goed, dat je dan ook nog wat extra fruit en groeten een ook, maar als je zegt dat je ook probeert om wat meer eiwitten te eten, ben je al heel extreem. Je zegt beter dat je de hele tijd fritjes en pizza eet en dat je gewoon genetisch geluk heb met een heel snel metabolisme. :-) Je vet gaat er vanzelf af en die spieren zijn er vanzelf bijgekomen. Je zegt vooral niet dat je op je voeding let. Dat zou wel heel erg extreem zijn. Extra pluspunt is als zij dan vet en ongezond zijn, is dat helemaal niet hun fout en kunnen ze daar helemaal niks aan doen. Gewoon slechte genen. Jij eet dezelfde troep als hun maar je bent wel atletisch. Gewoon geluk met de genen. Geen schuldgevoel. Iedereen gelukkig. ;-) Dus nee, het lijkt mij helemaal niet genormaliseerd.
 14. Hulp nodig met nieuw schema

  Net wat zitten lezen over body-types en impact op training. Ik weet niet of het wetenschappelijk bewezen is, maar er worden 2 verschillende trainingen aangeraden naargelang je bodytype. 1) Ectomorph (Iemand die redelijk mager is, weinig vet bijkomt, slank gebouwd, moeilijker spieren opbouwd) Een ectomorph zou meer voordeel halen uit korte, heel intensieve trainingen. Een beperkt aantal compound oefeningen. Een beperkt aantal herhalingen maar met zeer zwaar gewicht. Korte, zware belasting. Lange rustperiodes. En weinig cardio. 2) Endomorph (iemand die snel verdikt, snel vet bijkomt, breed gebouwd, makkelijker spieren opbouwd) Een endomorph zou meer voordeel halen uit lange trainingen. Veel herhalingen met iets minder zwaar gewicht. Meer variatie. Kortere rustperiodes. Voldoende cardio.
 15. SARM lgd-4033 log

  Het is mij niet helemaal duidelijk wat jullie bedoelen. Is het een probleem om al te starten met cutten tijdens de nakuur ? Of is het best om te wachten tot na de nakuur ? Of maakt het gewoon niet uit ? Als ik al start tijdens de nakuur, kan ik het cutten wat meer spreiden in de tijd. Dat is waarschijnlijk veiliger om geen spiermassa te verliezen. ik denk dat ik bij mijn vorige cut-cycle wat te snel ben gegaan en wat spiermassa ben verloren. Ik ben een typische ectomorph: slecht in massa bijkomen, maar een super-cutter, :-)