Advertentie:

Hansie

Members
 • Content count

  90
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Hansie last won the day on December 16 2019

Hansie had the most liked content!

Community Reputation

15 Goed

About Hansie

 • Rank
  Gevorderd
 • Birthday 08/10/1973

Personal Information

 • Gewicht
  88
 • Vetpercentage
  20
 • Lengte (in cm)
  181

Recent Profile Visitors

331 profile views
 1. Eiwit poeder

  Bedankt voor de duidelijke reactie, Peter met staafdiagram en alles er bij.
 2. Eiwit poeder

  Heb je ook geraffineerde suikers nodig voor de opname van eiwitten ? De zoete brol die ze toevoegen aan de meeste ewitshakes zijn toch niet noodzakelijk ? Zou wat zijn een kleine korting voor de leden van krachtforum. Ben helemaal mee.
 3. 3 oefeningen voor onderlichaam

  Heb de oefeningen nog niet bekeken maar je kan zonder gewicht bijvoorbeeld squatten, lunges, side lunges, walking lunges, step ups en glute bridges doen. Ik zou die niet allemaal tegelijk doen in één training maar bijvoorbeeld de ene dag squaten en step ups (nadruk quadriceps) en de andere dag lunges en glute bridge (quadriceps, hamstrings en bilspieren).
 4. misschien toch niet zo goed bezig ?

  Thanks. Denk dat ik deze week het bij 1 training ga laten. Loop wat tegen overtraining aan en lijf wil even niet mee. (verhoogde hartslag in rust, geagiteerd, vlugger hijgen, vlekken voor de ogen...) Maandag terug met frisse moed beginnen en toch wat minder tot het uiterste gaan. nog 2 herhalingen in de tank laten i.p.v. het onmogelijke te willen. Denk van biceps en triceps superset te maken. Toch weer paar minuten gewonnen dan.
 5. Soms wordt een mens toch helemaal insane van alles wat je leest online. Dacht dat een rusttijd van 1,5 minuut tussen sets ideaal was voor isolatieoefeningen en zo'n 2 minuten voor de compoundoefeningen. Dikwijls wordt er van een ideale rusttijd voor hypertrofie tussen 40 seconden en een minuut gesproken, wel dat lijkt me weinig of toch niet ? Kwestie van de atp voorraden in de spieren weer aan te vullen. Afgaand van mijn ook al te lang blijkende trainingsduur, namelijk 70 minuten, zou korter rusten misschien wel meer bevorderlijk zijn om de totale trainingsduur terug te brengen tot 60 minuten. Blijkbaar doe ik al 4 maanden aan spierafbraak door 70 minuten te trainen, wat de cortisolspiegel zou doen stijgen. Man, man, man ik krijg mijn full body schema toch wel moeilijk afgehaspeld binnen de 60 minuten. Kortom ik weet het effe niet meer. Weet wel dat ik ook wat gas moet terugnemen met "tot het gaatje " te trainen op mijn leeftijd. Heb mij de laatste weken serieus bezondigd aan trainen tot totale spieruitputting voor sommige spiergroepen. Zou best wat meer geduld moeten opbrengen. Voel trouwens dat ik slechter herstel van een training als paar weken geleden. Voor de hardcore bodybuilder misschien moeilijk te begrijpen maar mijn bobijn is zelfs met slechts 2 trainingen in de week aan het aflopen. Zal gedeeltelijk aan de deconditionering liggen, door roken, en povere nachrust. Zou in februari2x per week cardio toevoegen, 25 min roeien, maar zie daar nu enorm tegen op. Groeten Hansie
 6. cutten/bulken

  Jeanette, dat ken ik niet. Bij mij gaat het in ieder geval over wat meer dan de laatste restjes. Denk dat ik op zo'n 20 % vetpercentage zit. Heb dat nog niet nagecheckt op de basic fit maar dacht dat hun toestel voor meting niet zo accuraat is. In ieder geval, we doen verder op de ingeslagen weg.
 7. cutten/bulken

  Ik dacht dat als je calorie tekort hebt met name door minder koolhydraten te boefen, dat je spieren dan in de cut eiwitten gaat gebruiken als brandstof met andere woorden train je met hetzelfde volume worden je spieren dan niet opgevreten ??? Daarmee iets meer eiwitten gebruiken om dit tegen te gaan ??? In ieder geval dat jojoën tussen bulken en cutten lijkt me zeer fanatiek en niet zo aangenaam voor het lichaam. Kan mij voorstellen dat je in de cut goed chagrijnig wordt en in de bulk moet je je volproppen tot je een spontane maagindigestie krijgt. Pas op ik geloof in bulken en cutten hoor en voor mensen met een prima gestel, verbranding en eetlust zal het prima zijn maar wil ook nog wat genieten van mijn leven dus ga het qua voeding vrij neutraal houden: geen tekorten en geen overload aan calorieën. Dacht ook dat bij cutten meer eiwitten spierbehoud garandeert maar cutten heeft niet het beste van 2 werelden namelijk vermageren en vetvrije spiermassa opbouwen, dacht ik.
 8. cutten/bulken

  Bulken = calorie overschot. Cutten calorie tekort. Lijkt me allebei vrij vermoeiend. Is er geen manier van trainen dat je neutraal blijft met de caloriebehoefte. Evenveel verbruiken als je opneemt. Meen te verstaan dat je in de cut spiermassa kan behouden op voorwaarde dat je de eiwitten wat opdrijft. Behouden lijkt me triestig. En met bulken kom je zowieso wat vet aan. Vet heb ik nochtans genoeg. Nu ga ik in de toekomst 2x per week cardio doen, geen HIIT, maar 25 minuten stevig roeien op hartslag 120, normaal gezien ideaal voor vetverbranding. Ja ik kies voor roeien omdat ik de mening ben toegedaan dat deze cardio niet tot spierverlies zal lijden. Wandelen is ook een optie maar dan moet je al lang bezig zijn om calorieën te verbranden.
 9. 21's voor biceps passé of niet

  Time under tension principe, ja daar kan je nog zot mee variëren hé.
 10. Vermits ik toekomst gericht zo veel mogelijk afwisseling in mijn arsenaal oefeningen wil inplannen, dacht ik na over 21's als biceps curl. Jullie weten wel 7 reps halfweg dan terug 7 vervolledigen naar boven om dan vervolgens de laatste 7 reps over de volledige bewegingsbaan uit te voeren. Deze methode deed ik in de 90's wel eens om extra bloed naar de biceps te pompen. Is deze van onder het stof gehaalde oefening anno 2020 nog als "effectief" beschouwd of is het eerder tijdsverlies ? En belangrijker is het eerder een methode voor jonkies of kunnen oudere mensen hun pezen en ligamenten dat ook nog bolwerken ??? Mij werd aangeraden na je 40e binnen rep range 15 à 10 te blijven om de pezen niet de duivel aan te doen. In ieder geval denk wel dat het de biceps een shock effect kan geven wat de groei dan ook weer stimuleert.
 11. Boksen en krachtsport: pro's en contra's.

  bedoelde push up in handstand, geen pull up natuurlijk
 12. Boksen en krachtsport: pro's en contra's.

  Heb je affiniteit met Freddy De Kerpel ? Was een Belgische begenadigd top bokser die nu op zijn 71 lichaamsverzorging nog hoog in het vaandel draagt. Pull ups en push ups in handstand zijn zijn handelsmerk. Hij is een super competitiebeest en van geen kleintje vervaart. Boksen heeft mij altijd gefascineerd, wel eerder passief, en keek met grote ogen vroeger naar het beest van de jaren 90: Mike Iron Tyson. Niet de meest sierlijke bokser maar eerder een losgeslagen gek die na de bel er op los klopte bij zijn tegenstander alsof die iets van hem gestolen had. Groetjes Hansie
 13. Vrees dat ik de peer heb gevonden waarom ik tijdens een kracht training zo vlug door mijn energie voorraad zit. Op mijn leeftijd zou ik beter moeten weten. Ik ga trainen met slechts een zakje havermout van 27 gram, een banaantje en een wei-eiwit shake. Weet ook dat indien de brandstof op is, het lichaam de eiwitjes opgebruikt en die hebben we nodig voor de gains hé. Nu ben ik nog maar 13 weken bezig en niets is verloren natuurlijk maar denk dat hierdoor de resultaten qua rug, borst en schouders wat achter blijven. Armen en benen zijn wonder boven wonder wel wat gegroeid.
 14. pull ups

  Na sessie van 6 weken, rust ik een weekje. Misschien al rap maar voel me er goed bij.
 15. pull ups

  Allee vooruit. Veel geduld opbrengen dus. Dan ben ik nog wel even zoet voordat ik met 85 kilo kan latt pulleys doen. Vermits ik in reprange 15 tot 10 train, zal ik later maar best een set toevoegen voor meer volume want lager dan 10 reps durf ik niet goed zakken voor mijn pezen.