Advertentie:Hansie

Members
 • Content count

  219
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Hansie last won the day on December 23 2020

Hansie had the most liked content!

Community Reputation

60 Heel goed

About Hansie

 • Rank
  Semi-professional
 • Birthday 08/10/1973

Personal Information

 • Gewicht
  87
 • Vetpercentage
  24
 • Lengte (in cm)
  181

Recent Profile Visitors

1,150 profile views
 1. schema resistance bands

  Top Barry. Leuk om eens een uitgebreide ervaring te lezen over resistance bands. Dat klinkt als muziek in de oren.
 2. schema resistance bands

  Dat begrijp ik. Excentrische fase van de beweging roept wat vragen op. Het is wat behelpen tot de gyms terug open gaan. Heb zo'n deuranker gekocht en zo mijn eigen kabelstation gemaakt . Proberen positief te blijven en was voor mij wegens plaatsgebrek en cashflow de beste oplossing.
 3. Sportvrienden, Wetende dat ijzer vreten de real deal is, heb ik toch een alternatief trainingsschema met weerstandsbanden in elkaar geflanst . Nu het alleen nog toepassen en in praktijk omzetten. Heb de voorkeur gegeven aan upper /lower body daar ik dan elke spiergroep 2x in de week onder handen kan pakken. Mijn laatste dag zaterdag is meer supplementair en mij zelf kennende geraak ik daar niet aan. Het opzet was die dag nog wat rear delts in te plannen en wat shrugs voor de bovenkant traps. Normaal pak ik achterkant schouders ook al mee met seated (banded) rows maar zoek die nog effe extra aan te pakken zaterdag daar ze wat achterop hinkelen bij mijn totale schouder ontwikkeling. En ja die shrugs, zou graag wat meer bolling krijgen naast de nek. Upper body workout Maandag 1. Banded push-ups x 12-11-10 2. Banded chest press x 12-11-10 3. Bent over rows x 12-11-10 4. Band lat pull down x 12-11-10 5. Banded shoulder press x 10-9-8 6. Banded bicep curls x 10-9-8 7. Triceps skull crushers x 10-9-8 Lower body workout Dinsdag Banded Squats 12-11-10 Standing leg extensions x 12-11-10 Banded ROM deadliftt x 12-11-10 Lying leg curl x 12-11-10 Standing calf raises x 20-18-16 Cable crunches x 12-12-12 Cable woodshopper x12-12-12 Upper body workout Donderdag 1. Banded incline push-ups x 12-11-10 2. Banded chest flys x 12-11-10 3. seated rows x 12-11-10 4. straight arm latt pul down x 12-11-10 5. Banded lateral raises x 12-11-10-10 6. Banded preacher curls x 10-9-8 7. Triceps push down x 10-9-8 Lower body workout Vrijdag 1. Banded Squats 12-11-10 2. Banded Step ups x 12-11-10 3. Banded ROM deadliftt x 12-11-10 4. Reverse lunges banded x 12-11-10 5. Legg press calf raises banded x 20-18-16 6. Lying legg raises x 12-12-12 7. Side plank with hip lifts x 12-12-12 Zaterdag 1. Rear delt banded x 20-18-16 2. Shrugs banded x 10-10-10
 4. Te veel spiermassa

  Hallo en welkom, Het lijkt een beetje contradictorisch wat je schrijft. Je ziet er dus bulky uit maar als je leaner wordt scheur je van de honger ??? Normaal verlies je bij niet trainen spiermassa na een paar weken tenzij je voldoende eiwitten consumeert kan je dat proces wat vertragen. Velen zouden een gat in de lucht springen bij het snel aanmaken van veel spiermassa maar volgens jouw perceptie is het te veel en perceptie is realiteit. Zou proberen een leuke cardio routine te zoeken waar je je ei in kwijt kunt. Als je het binnen krijgt zou ik langzaam verteerbare koolhydraten met vezels consumeren zodat je niet zo snel een honger gevoel hebt. Ik weet het, meestal zijn het geen smaakbommen, maar zilvervliesrijst, havermout, volkorenpasta en die afschuwelijke quinoa zijn zo'n bronnen. Volgens mij gaat dat "bulky" uiterlijk dan met de tijd verdwijnen. Groetjes
 5. Nieuw hier

  Welkom, Zou genetisch bepaald kunnen zijn te dik bloed. Meestal schrijft de huisarts daar Asaflow voor voor. Is ter voorkoming van eventuele bloedklonters. Normalieter heeft dat niets met uw supplementen te maken. In ieder geval leuk dat je de draad terug opgepakt hebt. Groeten
 6. Ik merk geen vooruitgang meer

  Ben hier niet de voeding specialist maar wat bij mij werkte was een stevige kom havermout met een banaan en wat zwarte bessen of met een lepel honing zo heb je volgens mij een mix van trage en snelle suikers om tijdens de training niet zonder brandstof te zitten. Als tip voor vlak na de training misschien wat onorthodox maar een half litertje magere chocomelk zou wonderen doen om de glycosevoorraden weer wat aan te vullen.
 7. Voorstellen

  Welkom Jaco !
 8. Ik merk geen vooruitgang meer

  Hallo en welkom, Misschien eens variatie brengen in je oefeningen en/ of aantal sets en reps. Zeker als je voelt dat je op een plateau zit kan het zeker niet kwaad in je schema eens andere oefeningen in te verwerken. Meestal wordt er aangeraden zo om de 6 weken eens te kiezen voor een ander trainingsprikkel. Op het eerste zicht zit je wel met een goede verhouding compound en isolatieoefeningen. Het is ook niet slecht eens een week een deload fase in te voeren.
 9. Nieuw huis nieuwe homegym

  Ziet er een zeer degelijk bankje uit !
 10. Introductie

  Ja maar toch knap. Zo'n 25 jaar geleden kwam ik op 100 kg uit 3 reps. Woog toen wel maar 76 kg. Trainde toen eigenlijk niet op kracht en cutten of bulken was Chinees voor mij.
 11. Introductie

  Welkom Ramon, Leuk om weer iemand aan boord te hebben met de fascinatie voor krachtsport. Indrukwekkende stats waarmee je voor de dag komt. Zeker het bankdrukken is very impressive.
 12. Hey Shorty, ik snuif hier mee wat info op hé. Is jouw manier van trainen dan bedoeld om droger te staan of krijg je met die monstersets een groeiprikkel die zijn gelijke niet kent ?
 13. push up hulpmiddel

  Het is een langzaam proces naar een gezonder leven maar zeker de moeite waard. Elke kilo minder is weer wat gewonnen en zal de druk op je knieën volgens mij zeker laten verminderen. Wandelen is zeker aan te raden en zou ik ook blijven volhouden.
 14. push up hulpmiddel

  Hey, Push-ups met behulp van handvaten/opdruksteunen zijn volgens mij per definitie niet gemakkelijker als push-ups op de vlakke hand. Als je dit toch probeert zou ik zeker beginnen met steun te zoeken op de knieën. Als je daar nog niet sterk genoeg voor bent dan gewone push ups beginnend eveneens op de knieën. Het belangrijkste voor push ups is de juiste vormspanning houden. Rechte rug, schouderbladen naar achter, achterwerk niet doorgezakt of naar boven stekend. Van bovenaf gezien moet je lichaam de vorm van een pijl hebben. Je bovenarmen in een hoek van 45° met je romp. Hoofd ook in rechte lijn houden dus niet naar boven of naar onder neigen. Om te oefenen op vormspanning zou je het planken onder de knie moeten krijgen. Dat is een uitstekende oefening als voorbereiding op push ups. Veel succes
 15. Hallo, Hoe komt het dat seated leg curls voor de hammies zo weinig opgenomen worden als één van de betere hamstring oefeningen. Nochtans stimuleert de oefening de biceps femoris long head terwijl dit bijvoorbeeld bij lying leg curls enkel de short head is. Desondanks komt laatste oefening altijd terug op blogs bodybuilding als prima oefening voor hamstringsontwikkeling. Populair zijn ook romanian deadlifts, good mornings, glute ham raises enzovoort.