Advertentie:

Hansie

Members
 • Content count

  286
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  29

Everything posted by Hansie

 1. Hallo

  Welkom en veel plezier gewenst met je terugkeer naar het ijzer. Neem je tijd en enjoy.
 2. Wat vinden jullie van mijn nieuwe sportschema?

  Helemaal mee eens Bart. De goede man zou best je raad ter harte nemen en ik mis zie eigenlijk ook niets aan zijn borst.
 3. Wat vinden jullie van mijn nieuwe sportschema?

  Als je rug traint en zeker 4 oefeningen krijgen je biceps door rows, pull ups en lat pull downs veel werk te verrichten dus zijn ze in principe al goed afgebeuld. Nu weet ik wel dat het natuurlijk niet de bedoeling is dat je biceps al het werk doen bij rugtraining want je moet op je rug trekken maar je begrijpt wel wat ik bedoel. De biceps zijn in principe een kleine spiergroep dus vrij snel verzadigd. Als je daarna, ook al zijn het maar 2oefeningen met 3 sets, zegt mijn gevoel dat je die dagen in combinatie met rug niet zo productief biceps hebt getraind. Ik denk dat het beter is dat je rug met triceps combineert en biceps na je beentraining doet. Het is maar een idee hé man maar zo denk ik er over. Idealiter zou ik gezegd hebben na borst maar je geeft zelf aan dat je die niet wilt trainen. Probeer ook nog te genieten hé. Body building is ook fun en geen exacte wetenschap.
 4. Wat vinden jullie van mijn nieuwe sportschema?

  Hoi, Volgens mij ben je gefixeerd op iets wat helemaal geen probleem is. Een copy cat maken van een ander lichaam is haast niet mogelijk. Iedere mens is uniek .Je gaat je vergapen aan details wat je overal fysiek niet ten goede gaat komen. Maak eerst de fundamenten van je huis voor je aan het dak begint. De rest van je lichaam loopt gewoon een beetje achter op je borstontwikkeling. Ik zou eerst de rest van je lichaam wat optrekken en je borst op onderhoud trainen als je dat wenst. Persoonlijk ga je veel te veel tijd steken in armen. 3x in de week bicepsen dan nog samen met rug waarbij je biceps ook als secundaire spiergroep aanspreekt is veel te veel van het goede. Dit gaat volgens mij contraproductief werken. Hetzelfde voor triceps.
 5. begonnen met de sportschool

  Op elke leeftijd kan je spieren doen groeien. Alleen kost het na je 40 jaar wat meer moeite daar je testosteron levels verminderen. Dit kan je deels oplossen door enerzijds compoundoefeningen te kiezen met name squats en deadlifts geven je lichaam een hormonale prikkel waar je de rest van je spiergroepen de benefit van hebt. Anderzijds door voldoende onverzadigde vetten te consumeren of groenten met voldoende zink en andere testosteron bevorderende nutrienten zoals brocoli, spruiten, kolen of bloemkool. Oesters en grijze garnalen zouden ook testosteronbevorderend zijn. Vitamine D supplementeren stimuleert ook het testosteron niveau
 6. Blijven bulken of eerst cutten?

  Niet dat ik specialist ben in die materie maar mijn gevoel zegt dat je beter kan cutten nu een maand of 3. Wel voldoende eiwitten nemen zo' n 2gr per kilo zo blijft ligt spierverlies tijdens de cut minimaal.
 7. Rust tussen oefeningen en sets.

  Hoi Sani Voor isolatie oefeningen 1 a 2 minuten rust tussen elke set. Voor compoundoefeningen 2 a 3 minuten. Hetzelde geld voor een nieuwe oefening. Dat zijn gemiddeldes he Sani. Je kan daar altijd iets van afwijken. In ieder geval voor spieropbouw is dit prima.
 8. Clean bulk na cut

  Goh, ik denk dat 50% koolhydraten, 30% eiwitten en 20% vetten de meest gangbare verhouding is. Zou persoonlijk wel meer onverzadigde vetten dan verzadigde vetten consumeren. Laatste heb je ook wel nodig maar toch in mindere mate. Met walnoten ben je goed op weg maar denk ook eens aan vette vis, olijfolie, advocado en dergelijke. Deze vetten zijn gunstig voor testosteron productie en groeihormoon.
 9. weldaad van kersen

  Ja dat is waar Shorty. Zwarte bessen zijn inderdaad ook een anti-oxidantenbom. Dat puntje van vermindering van kracht door kersjes te verorberen vond ik wel zeer fascinerend ivm onze sport. Zwarte bessen moeten wel nog goed hard zijn want melig vind ik ze niet te vreten
 10. weldaad van kersen

  Wisten jullie dat kersen 21 fytonutriënten bevatten in de strijd tegen de vrije radicalen die het lichaam bestoken. Sterke anti-oxidanten dus die lekkere kersen. Daarbij helpen kersen ook bij spier -en of gewrichtspijn en verbeteren ze de nachtrust door hun aanwezigheid van melatonine. Nog sterker dan de zogezegde warme melk, slaapmutsje of Kamille thee. De krachtafname na een training wordt blijkbaar ook beperkt door het eten van de vrucht. Kersen voorzien ons ook van een ruime hoeveelheid vitamine C en A. Ze zijn ook niet zo calorierijk als andere vruchten en de glycemische index valt ook super mee. Maar zoals alles met mate eten.
 11. Hulp met workout program

  Drijf het volume van de beenoefeningen zeker ook op zoals @Traveller040 zei. Enkel leg extension, leg curls en een leg press gaan toch te magertjes zijn voor een goede beenontwikkeling. Neem zeker squatten, romanian deadlift of gewone deadlifts en bijvoorbeeld lunges op in je schema. Laatste zijn compoundoefeningen en zijn algemeen gunstiger voor spierontwikkeling. Je hebt namelijk nogal veel isolatieoefeningen in je routine. Op zich niets mis mee maar ze nemen wel de bovenhand. Neem de verhouding minstens 2/3 compound en 1/3 isolatie in je trainingen.
 12. Hulp met workout program

  Hallo, Globaal gezien vind ik je schema goed. Zou de eerste dag er toch één of ander squat variatie tussen gooien. Persoonlijk ben ik wel fan van lying leg curl maar minder van leg extensions om reden dat het kniegewricht door niet van houdt. Underhand triceps push down doe ik zelf niet. Gewoon daar deze beweging niet fijn en onnatuurlijk aanvoelt. Mij lijkt het beter lying triceps extension te gebruiken. Achterkant schouders wordt ook aangesproken met seated rows maar toch smijt ik er op één van de 3 dagen full body een rear delt oefening bij. Kan face pulls zijn of bent over lateral raises. Kortom dit zijn mijn bevindingen maar heb ook de waarheid niet in pacht.
 13. Even voorstellen

  Welkom Nick, Ben blij dat je een pak beter bent. Langzaam aan de weg timmeren nu zonder te belasten inderdaad. Hou het leuk. Kom wel goed !
 14. Hey, Alle tips van Traveller en Scato zijn top. Squats en conventionele deadlift samen combineren is te veel van het goede. Daar loert overbelasting van het centraal zenuwstelsel om de hoek. Persoonlijk vind ik de gewone deadlift klote daar ze niets bijdraagt tot massa. Het is dan ook meer een functionele krachtoefening die meer thuishoort bij powerlifters ipv bodybuilders. Rmanian deadlift is superieurder voorde hamstrings net als goodmornings. Voorwaartse lunges zijn inderdaad belastend voor de knieën als je deze achterwaarts uitvoert valt dit probleem haast weg. Verder zou ik ook matig zijn met cardio. Krachtraining op zich heeft een groter after burn effect dan cardio. Het beste van 2 werelden combineren is prima maar zou maximum 2 stevige cardio sessies van 30 minuten opteren ipv meerdere dagen een uur en langer zelfs in de cut. Anders dreig je spermassa op te branden. Voldoende eiwitiopname kan dat wel opvangen maar ook niet alles.
 15. Lichaams verandering en slaaphouding

  Jeroen heeft wel een punt. Het heeft er alle schijn van weg dat je je schouders overbelast hebt. Stop met pushen om een vooropgesteld gewicht te willen halen. Je kan beter langere series maken. Veel reps dus. 15+ en meer. Schouders hebben de neiging enorm blessure gevoelig te zijn en eens je een kwetsuur hebt ben je de pineut. Ondergetekende kan er van meepraten. 's Nachts wakker worden van de pijn en niet meer op de buik kunnen liggen lijkt me toch niet productief.
 16. Hallo

  Welkom hier, Sluit mij aan bij Scato i.v.m. full body training. Chapeau dat je de draad weer wilt opnemen en inderdaad wat heb je in godsnaam al voor de kiezen gekregen, verschrikkelijk. Fijn dat je voor dit forum kiest. Hier zitten allemaal mensen met aardig wat expertise, de één al wat meer dan de ander. Hier wordt op een aangename manier feedback gegeven zonder hoogdravend te doen. Probeer gewoon rustig aan te doen. Haal je mentale kracht, want die zal je ongetwijfeld hebben, uit alle dingen die je verwezenlijk hebt in je leven. Het is normaal dat je af en toe de pedalen verliest. Succes en beter traag en gestaag zo ga je het verst en het langst. Geniet nog van je loopsessies in de koekenstad. Ben zelf van de Kempen.
 17. Mijn verhaal

  Oei ja, te voorbarig geweest, sorry
 18. Mijn verhaal

  Welkom hier, Ziet er allemaal niet slecht uit. Over smaken en kleuren kan men niet twisten maar die ranzige kippegril worst is de grootste vuiligheid die je kan verdromen. Geperst slachtafval en brak zout. Je wil niet weten wat ze daar allemaal indraaien. Denk niet dat die een meerwaarde is in je voedingspatroon. Hopelijk eet je die niet elke dag. Zoals de mensen hier aangeven hangen je macro's af van je doelen: cutten, bulken of body recomposition.
 19. Shoulders/Legs

  Allemaal zeer goede tips. Wat ik zelf doe bij shoulder press is de hoek van uitvoering te veranderen van 90° naar op zijn minst 60° a 45° en liefst laatste. Dus bovenarmen niet in het verlengde op een lijn van 90° met de schouders. Dit is veel vriendelijker voor het schoudergewricht. Dit helpt echt want heb zelf ook een schouderblessure. Punt van pijn bij mij is uiteinde sleutelbeen aan voorste schouderkop. Heb deze tip van Jeff Cavaleire van athlean x. Vermijd zeker neck press want dat is nefast voor shoulder issues.
 20. Vetpercentage

  Hallo Madie, Denk dat die zogenaamde body analyse weegschaal niet 100 % nauwkeurig zijn. Elektronische impulsen worden door je lichaam gestuurd om zo tot een richtlijn te komen van botdichtheid , vetgehalte en dergelijke. Voor hetzelfde geld zit je nog met veel waterophoping in je lichaam. Gelet je statics betwijfel ik of die 37 % waarheidsgetrouw is. Zou je lichaam niet te veel afpeigeren en rustig blijven trainen. Spier-vetgehalte komt vanzelf wel in orde. Soms is het handig om je evolutie in de spiegel te zien en je niet vast te pinnen op een cijfertje op de weegschaal. Gun jezelf nog wat tijd om de toch ingrijpende zwangerschap te handelen. Groetjes
 21. Tennisarm/elleboog

  Hey Traveller, Underhand front raise voor bovenkant borst en dumbell pul over zijn oefeningen waar ik aan denk. Echte push oefeningen lijken me inderdaad momenteel te belastend. Beschik je over een cable station zou ik daar ook variaties van flys uitproberen. All the best
 22. Een begin maken (dun postuur)

  Welkom, Zeer herkenbaar het probleem. Heb zelf ook last van prikkelbare darm syndroom of in de volksmond spastisch colon. Het is een ongevaarlijke maar vervelende aandoening waar dat door menig dokter wat smalend over gedaan wordt. Het zou zich allemaal tussen de oren afspelen en stress gerelateerd zijn. Dat laatste heeft spijtig genoeg een grond van waarheid. Je mag echter niet gefixeerd zijn op enkel de armen. Je vriendin heeft dus gelijk. Alles is een geheel of een cirkel. Armen zijn een radertje van de machine en je zal weinig of nauwelijks alleen spiergroei op de armen kunnen bewerkstelligen. Misschien wel wat definitie of af lijning maar de grote massa nope zo werkt het niet. Je moet weten dat met rug en borsttraining der armen respectievelijk biceps en triceps als ondersteunende spiergroep ook in werking komen en getraind worden. Daarbij kan ik je nog zeggen dat beentraining op zich een hormonale respons geeft (testosteron) waarbij je je benefit doet met de ontwikkeling van je bovenlichaam en dus ook armen. Trouwens schriele afhangende schouders met een platte borst, tandestokers van benen en dan 2 joekels van armen zou toch totaal disproportioneel zijn, vind je niet. Qua voeding zou ik mij baseren op kleine porties per dag, zo'n 5-tal verspreid over zo'n 2,5 à 3 uur per dag. Je maag en darmstelsel gaat vriendelijker reageren op die verdeeldheid dan 3 grote maaltijden per keer. Met PDS is het belangrijk om propere voeding te eten. Geen junkfood, snelle suikers of slechte vetten en vooral ook geen pikante zaken. In principe is het dieet van een bodybuilder vrij clean en gezond. Als je in massa wilt bijkomen zou je gewoon meer moeten consumeren dan je verbruikt zo kom je bij. Doe dat traag en gestaag zeker met je maag-darmstelsel. Wees blij met kleine vooruitgang helaas zal het bij jou iets trager verlopen. Een echt massamonster zal zowel voor jou als voor mij moeilijk verlopen want het gestel kan toch iets minder grote hoeveelheden voedsel verwerken. Geniet van je vooruitgang omhels je kwaliteiten en wees nederig voor je beperkingen. Veel succes
 23. Schema volgen ofniet?

  Hallo Rutger, Zelf kies ik voor de oefeningen waarvan ik denk dat ze het meeste rendement hebben voor mijn spieren. Train ook full body en vind het inderdaad interessant elke training een andere oefening aan te spreken voor een bepaalde spiergroep. Grosso modo bepaal ik zelf mijn schema welke ik na zo'n 6 weken wat aanpas. Ben nogal fanatiek in het uitpluizen van soms niet zo voor de hand liggende oefeningen om de beste trainingsprikkel te hebben. Zo ben ik grote voorstander van biceps drag curls waarbij je minder gewicht hanteert maar toch een enorme spanning genereert op de biceps. Vaak laat ik mij inspireren door video's op you tube van Jhon Meadows (Mountain dog) of Jeff Cavaleire van Ahtlean x. Alles pik ik mee: bijvoorbeeld stand van de handen bij uitvoering, hoek van armen, partial reps, hy reps enzovoort.
 24. We gaan het weer proberen

  Sterk bezig Jiggie. Je zal wel weer vlug die spieren bij kweken. Geduld is een schone deugd
 25. Beaam met klem dat de coach een asshole is. Ik noem dat complexen aanpraten. Geen voeling met de fijngevoeligheden van de jeugd. Mij konden ze op die leeftijd ook door een sleutelgat trekken. Laat de jongen lekker trainen. Rome is ook niet op 1 dag gebouwd. Het lichaam van de jongeman is nog in volle ontwikkeling en het zal een "doorjager" zijn. Eten wat je wil en quasi niets bijkomen. Met veel geduld zal ie elk jaar wat bijkomen. Hij moet zichzelf de tijd geven om te groeien en vooral genieten van de leuke sport die krachtraining is.