Advertentie:

geert gielissen

Members
 • Content count

  182
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  25

geert gielissen last won the day on May 12

geert gielissen had the most liked content!

Community Reputation

81 Heel goed

About geert gielissen

 • Rank
  Semi-professional
 • Birthday 02/15/1959

Personal Information

 • Gewicht
  86
 • Lengte (in cm)
  173

Recent Profile Visitors

890 profile views
 1. Spieropbouw zonder bulken

  Wat je ook 'ns zou kunnen proberen Gijs, is de aangrenzende spiergroepen aan te pakken. Dit heeft 't effect dat de zwakke spier opgestuwd wordt door de meer ontwikkelde. In het geval van de trapezius zou je je rhomboïdeus wat extra aandacht kunnen geven. Bent over lateral raises met een fixatie moment op het hoogste punt waarbij je je schouderbladen naar elkaar trekt. Ook zou je je gewone lateral (side) raises kunnen uitvoeren in een iets naar voren gebogen houding. Hiermee pak je vrij geïsoleerd het bovenste deel van de trapezius aan. Ook upright rows in een licht gebogen houding pakken de traps gericht aan. Succes en blijf werken!
 2. Spieropbouw zonder bulken

  Goed advies van Scato. Daarbij zou ik geen vergelijk trekken met anderen. Ieder mens is uniek en heeft een eigen genetische code. Die code bevat informatie hoe je bent en zult gaan ontwikkelen. Da's voor iedereen anders. Onderzoek wat bij je past en waar je je prettig bij voelt. En inderdaad: neem de tijd, blijf gestructureerd trainen en behoud je focus! Veel succes met je carrière!
 3. Please help

  Beste Phen, Ik sluit me volledig bij Fit aan wat dit betreft. Zoek eerst eens serieus naar de oorzaak van de gewichtstoename. Zoals Fit al zegt: meer calorieën innemen dan verbranden resulteert in gewichtstoename. Je zult dus je voedingspatroon en/of je trainingsintensiteit/-frequentie moeten veranderen. Het besluit van je huisarts is erg verstandig! Die afslankrotzooi doet rare dingen met je lijf. En tot slot: ik heb eveneens het idee dat je selectief bent. Als je een antwoord niet wilt horen moet je de vraag niet stellen. Gegarandeerd dat je huisarts bijvoorbeeld wel bereid is om je te verwijzen naar een diëtist(e). Afslankpillen horen thuis bij mensen met daadwerkelijke gezondheidsrisico's. En dan nog op medische indicatie. Als je een strak lijf wilt moet je hard werken met een overeenkomstige leefstijl. Last but not least: de aanhouder wint!
 4. Zijn er eventuele vragen voor de volgende YouTube video?

  Sowieso een goed initiatief Shorty. Misschien is 't ook 'ns mogelijk om een video te maken met daarin bijvoorbeeld basistraining en/of specifieke oefeningen voor bepaalde spiergroepen. Merk hier op 't forum dat veel vragen van vooral beginnende krachtsporters op 't zelfde neerkomen. Kan een berg van die Google wijsheden meteen naar het land der fabeltjes verwezen worden. In ieder geval succes met je project. Fijn weekend, Geert.
 5. Hulp nodig met trainen traps/schouders

  Niet te snel Gijs. Je wilt veel in weinig tijd (zie je post van 16 mei jongstleden). Voor je trapezius zou ik in jouw geval een tijdje face pulls adviseren. Goed uitvoeren! Goed zwaar en niet te snel; houdt spanning op je spieren. Verder zie ik dat je rhomboïdeus wel wat massa kan gebruiken. Deze lopen zo ongeveer aan weerszijden van de ruggengraat tussen de schouderbladen. Bend over lateral raises met op het hoogste punt een moment vasthouden. Uitvoeren met je armen in een hoek van ongeveer 90 graden en de schouderbladen naar elkaar toe trekken. Met het geïsoleerd trainen van je nek zou ik nog effe wachten tot je trapezius/rhomboïdeus wat meer body hebben. Verkeerd uitgevoerd, kun je van het trainen van je nek lelijke blessures en/of een kneiter van een koppijn overhouden. Succes! P.S.: shrugs zijn GEEN schouder maar een rug oefening. Je trapezius of monnikskapspier maakt deel uit van de rug groep. Samen met de latissimus dorsii, de rhomboÏdeus en de erector spinae (strekker van de ruggengraat).
 6. Open the gates..............charge!

  Dat sowieso. Heb van alles geprobeerd op sportgebied 'but nothing beats the iron challenge'. Het gevoel na een stevige work out is ongeëvenaard. Alleen mensen die zelf onze sport beoefenen kennen dat gevoel. Dat behoeft geen verklaring.
 7. Polsen/onderarmen trainen

  Hoi Gijs, Ieder lichaam is uniek en reageert op specfiieke wijze. Wat bij jou werkt kan bij een ander nutteloos zijn. Gezien je leeftijd denk ik dat de lengte groei wel zo'n beetje afgerond is. De mogelijkheid is zeer waarschijnlijk dat je beenderen wat in omvang toenemen. Het is bekend dat krachtsport een positieve invloed heeft op je botdichtheid. Verder is het niet uitgesloten dat er bij gerichte oefeningen toch sprake is van een vorm van hypertrofie (spiergroei). Weliswaar gering, daar je polsen voornamelijk omgeven worden door pezen en ligamenten (kapsels). Deze zijn arm aan bloedvaten (weinig aanvoer van in dit geval bouwstoffen) en door hun structuur 'groeien' ze moeilijk. Eén van de hoofdspieren van je onderarm is de brachioradialis. Deze train je vooral met hammer curls en reverse biceps curls. Verder ontkom je niet aan de fore arm curls en extensions. Onderarm training heeft als bijkomend voordeel dat je grip sterker wordt. Dit voorkomt ongemakken wanneer je voor het zware werk gaat. Met name de shrugs, deadlifts en aanverwante oefeningen vergen een boel van je onderarmen. Succes!
 8. Voorstellen Defano - Hulp gevraagd

  Done and welcome!
 9. Open the gates..............charge!

  Ben niet gestopt maar thuis door gegaan. Nu regelmatig naar onze ijzerbunker om met m'n maten te trainen. Ja Fit, heb 't wel gemist die contacten, maar zoals altijd komt uiteindelijk alles goed!
 10. Voorstellen

  Welkom Ruud. Veel plezier en nieuwe kennis op deze site!
 11. Newbie op de site

  Join the family. Veel lees- en trainplezier!
 12. Traps te weinig getraind

  .....................
 13. Traps te weinig getraind

  Wanneer je de trapezius aanpakt gaat ie vroeg of laat op de trainingsprikkel reageren. Het lichaam voorziet in de 'reparatie' van het spierweefsel door 't te voorzien van extra bouwstoffen: de proteïnen. Niet iedereen respondeert hetzelfde op een bepaalde oefening dus kan 't bij aanvang een kwestie van doorzetten zijn. Bulken is niet noodzakelijk; mits je uiteraard wel voldoende gevarieerd eet waarbij je de eiwit inname op peil houdt. De achterzijde van je trapezius wordt voor een belangrijk deel ondersteund door de rhomboïdeus. Een voor mij goede workout voor de trapezius waarbij de rhomboïdeus meegenomen wordt zijn de face pulls en de bent over lateral raises. Houdt de dumbbells op het hoogste punt even vast waarna je ze langzaam laat zakken (negatieve impuls). Hierdoor verzwaar je de oefening zonder dat je een hoger gewicht hoeft te gebruiken. Upright rowing (zowel wide als close grip), met een seconde fixatie op het hoogste punt, geeft ook een goed resultaat. Succes. P.S.: Een gewichtstoename van 10 kilo is een behoorlijke kneiter. Velen zullen jaloers zijn op deze hoeveelheid toegevoegde massa!
 14. Mening ppl 6 dagen gevraagd.

  Misschien mis ik iets maar ik welk verband plaats je dit weekschema? Wie ben je, wat is je (sportieve) achtergrond? Leeftijd? Doel? Enz..
 15. Open the gates..............charge!

  Thnx Smulkwark. Zelfde voor jou!