Advertentie:

geert gielissen

Members
 • Content count

  21
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

geert gielissen last won the day on January 23

geert gielissen had the most liked content!

Community Reputation

9 Normaal

About geert gielissen

 • Rank
  Amateur

Recent Profile Visitors

55 profile views
 1. Trapezius

  Beetje laat met m'n reactie maar ik sluit me helemaal bij Shorty aan. Funest, dat draaien met de schouders! Goed dat daar eens aandacht voor is. Top Shorty!
 2. Trainen met kettlebells en de spiergroepen farmers walk

  Nog effe terug naar de kern: de farmerswalk. De eerstelijns aangesproken spiergroepen zijn allemaal wel zo'n beetje de revue gepasseerd. Vergeet echter niet dat de farmerswalk ook een zeer positief effect heeft op met name de core stability en de coördinatie/coöperatie van de spieren onderling. De inspanning vereist een hoge mate van 'communicatie' en gelijktijdige inzet van de diverse motorunits. Verder is één van de main targets van de farmerswalk idd vergroting van de grip strength. Vooral powerlifters hebben veel baat bij een sterke greep.
 3. misschien toch niet zo goed bezig ?

  Als ik 't zo lees zit je al IN de overtrainingsfase. Zoals al eerder gezegd: LUISTER NAAR JE LICHAAM Hansie. Laat 't niet zo ver komen dat je lichaam een shut down als noodmaatregel in de strijd gooit. Een paar weken rust lijkt me eerder raadzaam in jouw geval. Niks mis mee. Ook die supersets zou ik even achterwege laten. Goed uitgevoerd zijn supersets een boven gemiddelde belasting en zullen nu een averechts effect hebben. Stevig uitrusten en goed eten; zonder dwang! Hou je haaks!
 4. misschien toch niet zo goed bezig ?

  Idd ook mijn werkwijze. Twee oefeningen a.h.w. ineenvlechten. Eigenlijk een soort supersets, zij het in een rustiger tempo. Laat je niet gek maken door internet Hansie. Bepaal zelf wat goed voor je is en houdt je daarbij. Straks doe je zo veel dat je overtrained raakt en ben je verder van huis. Maak de hoeveelheid oefeningen op maat. D.w.z. train niet meer dan dat je aankunt. Langzaam maar zeker wordt je sterker, meer geroutineerd en kun je je schema aan gaan passen. Hardlopers zijn doodlopers Hansie. Lekker je eigen ding doen; houdt je enthousiasme vast en 'stay hungry'! Ooit kom je daar waar je zijn wil. Succes kerel!
 5. Squaten, knie niet voorbij de teen?

  P.S.: kijk eens hoe landarbeiders, handelaren, marktgangers e.d. in (veelal) derde wereld landen hun last vanuit hurkzit omhoog brengen. Juist, knieën voorbij de tenen. Deze mensen sjouwen dagelijks met zware lasten, vaak tot op gevorderde leeftijd.
 6. Squaten, knie niet voorbij de teen?

  Helemaal mee eens. Behoeft eigenlijk geen bevestiging. Try outs met lichte belasting, puur gefocust op de uitvoering, tonen aan dat het lichaam zich plooit naar de meest comfortabele en veilige houding. Knieën voorbij de tenen lijkt me dus.
 7. Trainingsschema

  Hoi Emin, Je gaat wel erg hard! Eerst een goeie basis leggen (bench presses, squats en deadlift). Van daar uit verder uitbouwen. Te veel info tegelijk maakt alleen maar chaotisch. Op een gegeven moment zie door de bomen 't bos niet meer. Sluit het risico van overtraining ook niet uit! Wanneer je in te korte tijd te veel van je spieren vergt, kan daar nare gevolgen hebben; constante vermoeidheid, blessures e.d.). Rustig opbouwen, dan kom je er wel! Succes, Geert.
 8. Boksen en krachtsport: pro's en contra's.

  Dank je wel Peter. Indrukwekkend, zeker gezien z'n leeftijd!
 9. Boksen en krachtsport: pro's en contra's.

  Dank je voor de correctie :)!
 10. Boksen en krachtsport: pro's en contra's.

  Helaas is Freddy de Kerpel mij onbekend Hansie. Zoals je vermeldt is hij 71. Mijn leeftijd is (nog net) 60. Goed om te lezen dat de beste man zich in conditie houdt. Hoe je trouwens een pull-up in handstand doet moet ik nog even napluizen; doch klinkt spectaculair. Evenwel laat Freddy zien dat lichamelijke activiteit niet leeftijdsgebonden is en, zeker op latere leeftijd, het beste anti-aging middel dat voorhanden is. Wat betreft Mike Tyson; in de ring beslist geen losgeslagen gek. In de States houden ze echter wel van wat spektakel en is men niet vies van een flinke dosis theater. All part of the game. Ben 't met je eens dat zijn levensstijl geen voorbeeld is maar zijn bokskwaliteiten zijn ongekend. Niet alleen offensief maar zeker ook defensief. Razendsnelle slips en weaves, z'n 'peek-a-booh' guard en uitermate explosieve ontwijk manoeuvres zijn, behalve een stuk genetische aanleg, toch echt het resultaat van keihard trainen. Overigens, in het kader van dit forum, Mike Tyson en Evander Holyfield waren in die jaren regelmatig in het krachthonk te vinden om hun explosiviteit te vergroten. Dank je voor je citaat Hansie, fijne avond, Geert.
 11. Boksen en krachtsport: pro's en contra's.

  In een lang en grijs verleden ben ik met krachtsport begonnen. Schwarzenegger was een rising star en motiveerde veel jongeren om z'n voorbeeld te volgen. Maar wisten wij veel. Relevante literatuur was erg sober en nauwelijks aan te komen. Materialen waren al helemaal niet voorhanden maar met wat creativiteit en boerenverstand gingen we aan de slag. Flenzen als halterschijven en een stuk pijp als barbell. In de loop der tijd, toen bodybuilding ook in Europa aardig voet aan de grond kreeg, werden we steeds meer 'verwend' met een grotere diversiteit aan beschikbare materialen en informatie. Sportscholen schoten als paddenstoelen uit de grond en we groeiden letterlijk. Op een gegeven moment kwam ik met de bokssport in aanraking en raakte ook hiervan in de ban. Helaas was men destijds nog de mening toegedaan dat boksen en krachttraining absoluut niet samen gingen. Pull- en push-ups konden nog net door de beugel maar verdere ambities voor wat betreft krachttraining werden al gauw de kop ingedrukt. Ik stond voor een duivels dilemma: krachtsport of boksen? Kiezen kon ik niet, dus ben ik gaan experimenteren met schema's oefeningen en zo'n beetje alles wat 't mogelijk maakte om beide prachtige sporten te kunnen blijven beoefenen. Er moest wel water bij de wijn gedaan worden. Biceps oefeningen konden maar matig gepraktiseerd worden; de biceps is een tonische spier en heeft dus de neiging om te verkorten. Not done voor de bokssport, waar een grote reach (maximale Range Of Motion) van belang is. Ook de explosiviteit in de stoten (in dit voorbeeld de beide directen) kan vergaande blessures van de biceps opleveren (van haarscheurtjes tot een complete rip off). Na een aantal jaren van vallen en opstaan leidde e.e.a. tot de persoonlijke overtuiging dat krachttraining in relatie tot de bokssport meer voor- dan nadelen heeft. Let wel: wedstrijdboksen heeft een ander trainingsregiem dan het recreatief boksen waar ik nu over spreek. De intenties, methoden en specificiteit liggen op een heel ander level, maar zoals 't er nu voor staat weet ik beide sporten heel goed te combineren en voel me d'r erg happy bij.
 12. pull ups

  Luister naar je lichaam Hansie. De beste graadmeter die er is. Bij consequent trainen geeft 't zelfs aan dat een bepaald lichaamsdeel nog niet (helemaal) op sterkte is. Dat kan zich manifesteren in een stug gevoel, 'zwakte' (je kunt het aantal reps/sets maar met moeite vol maken) en/of een aanzienlijk langere periode van spiervermoeidheid. Train dat onderdeel dan minder intensief en/of gebruik lagere weerstanden om het recupereren te bevorderen. Zo af en toe een zog. hersteltraining (laag intensief met geringe weerstand en van korte duur) van de hele body kan ook bevorderlijk werken. Neem ook het advies van Jasmijn ter harte: de juiste voeding is zeker zo belangrijk als de work-out zelf.
 13. Ik stel me voor ;)

  Top dat je je training weer hebt opgepakt. Veel succes en take care!
 14. pull ups

  Af en toe rust gunnen is evenwel erg raadzaam. Niet alleen om het herstel (= de groei) te bevorderen, maar ook om niet te veel gefocust op één onderdeel te zijn. Wanneer je je energie volledig aan een 'knelpunt' besteedt, komt de rest tekort. Je ontwikkeling gaat dan op den duur onevenwichtig verlopen.
 15. Nieuw hier.

  Top!