Advertentie:geert gielissen

Members
 • Content count

  62
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

geert gielissen last won the day on May 24

geert gielissen had the most liked content!

Community Reputation

32 Heel goed

About geert gielissen

 • Rank
  Gevorderd

Recent Profile Visitors

183 profile views
 1. Flinke pil Peter, maar zeker 't lezen waard. De doorgewinterde (kracht)sporter die zich in meer dan alleen de kwantiteit en kwaliteit van de workouts verdiept, is zich tot op zekere hoogte al bewust van de kern van dit rapport. Overreaching en overtraining zijn een gevaar dat altijd op de loer ligt. Met name beginnende, obsessieve en ongeperioseerde sporters kan dit overkomen. Het is bekend dat genoemde fenomenen het lichaam in een "survival status" brengen. Constante (spier)spanning, verhoogde (rust)hartslag, voortdurende vermoeidheid en een hogere vatbaarheid voor virale en bacterieële besmetting; ergo: afgenomen weerstand. Hieruit blijkt met name het belang van rust en periodisering van de trainingen. In dit verband is af te leiden dat het corona virus minder heftig kan verlopen bij een uitgebalanceerde leefwijze, niet alleen qua sportmomenten maar in de gehele leefwijze: structuur, voeding en dergelijke. Blijft natuurlijk overeind dat een gepaste onderlinge afstand van kracht blijft, naast een grondige persoonlijke hygiëne en het signaleren van mogelijke corona gerelateerde gezondheidsmanco's. Je bent niet alleen voor jezelf maar ook voor je naasten verantwoordelijk. Ook dát heeft te maken met sportmanschap.
 2. Materiaal.

  Aanstaande maandag wordt 't aangeboden materiaal publiekelijk aangeboden. Gr., Geert.
 3. tot wat fitness al niet kan leiden

  Lees zojuist deze post pas. Evengoed geweldig! Dat zijn de dingen die er echt toe doen. Als je dan ook gezamenlijke interesses hebt...…..fantastisch. Congratz!
 4. Mountainbike tijdens corona

  Bossen bij Stiphout (dichtbij Helmond) zijn erg de moeite waard en geschikt voor mountainbikers. Veel smalle paadjes met scherpe bochten, heuveltjes, los zand en andere uitdagingen Afgewisseld met stukken harde weg in een prachtige omgeving. Dichtbij Bakel, Milheeze, De Rips en andere pittoreske dorpen.
 5. Materiaal.

  Sedert vandaag heeft Fit een nieuwe topic aan het forum toegevoegd: Marktplaats. Heb daar wat materiaal te koop staan. Alleen voor Krachtforum gereduceerde prijs. Bij interesse gelieve te reageren; over enkele dagen gaan de spullen de krant in. Gr. Geert.
 6. Sportscholen dicht vanwege corona.

  Hoezo sorry? Jij verwoordt exact wat wij (willen) voelen. Heerlijk toch!
 7. Backflip op trampoline

  Mogelijk via trainingscentrum Papendal.Dit centrum heeft verscheidene specialisaties, waaronder bijv. turnen. Daar hebben ze uitgebreide mogelijkheden om bijvoorbeeld afsprongen van rekstok, brug en dergelijke te trainen. Ook met een grote bak met zacht materiaal (zoals Scato89 aanhaalt). Misschien kunnen zij je verder helpen of weten ze een alternatief. Succes!
 8. Materiaal.

  Beste sportvrienden, Vanwege overschakeling naar kettlebelltraining (sluit beter aan bij de bokssport), bied ik overig materiaal aan voor leden van Krachtforum tegen gereduceerde prijs. Het betreft: 2 schijven/gietijzer/10 kg p.st./ 31 mm; 4 schijven/kunststof/7.5 kg p.st./ 31 mm; 2 dumbbells/gietijzer/verstelbaar/trapeziumdraad sluiting en wartels/15 kg p.st./31 mm. Voor leden van Krachtforum is de prijs E 80,= (excl. evt. verzendkosten). Verzending gaarne zelf regelen of ophalen kan ook natuurlijk. Bij interesse gaarne via persoonlijk bericht reageren. Gr., Geert.
 9. Even voorstellen.

  Sluit me helemaal bij Shorty aan; welkom kerel!
 10. Kennismaking en advies

  Hoi Cyrus, Respect kerel; met zo'n geschiedenis zó'n wilskracht! Succes!
 11. Even voorstellen mr Gain

  Welkom Marvin.
 12. Sportscholen dicht vanwege corona.

  En een gemotiveerde trainingsmaat zie ik!
 13. Even voorstellen

  Welkom Bas. Veel lees- en leerplezier op deze site!
 14. Supplementen aanraders

  Goed advies van je vriend. Wanneer je pas met krachtsport bent begonnen, heb je nog niet echt veel 'extra's' nodig. Laat je lijf eerst maar 'ns wennen aan de grotere belasting. In het begin ga je als een speer (uiteraard met gestructureerde training en goede voeding). Wanneer de progressie over een tijdje minder gaat worden, kun je altijd nog met supplementen beginnen.
 15. Corona.

  Inderdaad Peter. Het in perspectief zien van deze crisis kan helpen om er mee om te gaan. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd. (Te) veel mensen lezen enkel de doemberichtgeving of de 'zwarte' headlines zonder het artikel echt te lezen. Het is sommige media eigen om de boel wat op te kloppen. Als je het artikel vervolgens echt leest, blijkt 't uiteindelijk een stuk minder erg en/of misleidend te zijn. Als je dat niet inziet of er de moeite niet voor neemt, kom je niet meer uit die negatieve spiraal. Kijk niet alleen naar het aantal nieuwe slachtoffers, maar ook 'ns naar het aantal genezingen. Verder sluit ik me bij je aan voor wat betreft de immuniteits quota die (nog) onbekend zijn maar waarschijnlijk al erg hoog. Dit neemt niet weg dat iedereen z'n verantwoordelijkheid moet nemen en zich uit respect voor jezelf en je medemens aan de RIVM-regelgeving moet houden. Maak ik ff van de gelegenheid gebruik om jullie allemaal fijne Paasdagen toe te wensen.