Advertentie:

geert gielissen

Members
 • Content count

  191
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  27

Everything posted by geert gielissen

 1. Herstel tijd /spierpijn

  Enige mate van herkenning van dit 'probleem'. Als je ouder wordt herstel je sowieso minder snel. Goede raad als hierboven zou ik ter harte nemen. Bijv. squatten zonder belasting (kniebuigen) en/of lunges. Hou de zaak in beweging. Drink 'ns wat meer water en het aanvullen van je voeding met magnesium is eveneens een aanrader. Als 60+er spreek ik enigszins uit ervaring. Gezien ieder mens anders reageert op bepaalde toevoegingen kan 't zijn dat je ff moet zoeken wat bij jou 't meeste effect heeft. In ieder geval is het zaak om je machine in beweging te houden. Succes!
 2. Onderzoek Pim Mulier instituut.

  Beste sportcollega's, Vandaag ben ik geïnterviewd door een medewerker van het Pim Mulier instituut. Dit n.a.v. de oproep eind vorig jaar. Deelname van zoveel mogelijk mensen is belangrijk om een zo objectief mogelijk beeld te krijgen van de voors en tegens van intensieve krachtsportbeoefening in brede zin. Het is geenszins de bedoeling om onze mooie sport in een kwaad daglicht te stellen of te stigmatiseren. Een zo reëel mogelijk beeld is ook van belang voor de toekomstige ontwikkeling van de krachtsport. Het interview verliep prettig en zonder addertjes onder het gras. Je bent vrij om al dan niet in te gaan op bepaalde (vraag)stellingen. Mocht je je eerst willen verdiepen in het Mulier instituut en hun doelstel(lingen); google ze even. De onderzoekers zouden graag wat meer krachtsporters willen interviewen. Het betreft bij voorkeur mannelijke sporters met een trainingsfrequentie van minimaal 4x per week. Met sportieve groet, Geert.
 3. Vraag over grijpkracht/knijphalters

  Ter ondersteuning zou je zo af en toe ook fore arm curls en - extensions kunnen doen. Dit versnelt de krachtsopbouw in je onderarmen.
 4. Aantal werksetjes per week

  Menno geeft een wijze raad. Wanneer hij doelt op 'als de omstandigheden er naar zijn' refereert hij naar een optimale lichamelijke en mentale conditie. Luisteren naar je lichaam dus. Als je je super voelt is er niks mis met wat extra sets. Voel je je minder goed; laat die toegevoegde sets dan achterwege. Maak er geen moeten maar mogen van. Je lijf is je beste raadgever!
 5. Help mijn Fundraise!

  Heeft ook door mijn hoofd gespeeld Arjen. Krijg hier een beetje een vieze smaak van. Beetje paradoxaal. P.S.: Dit forum is ook gratis. Deelnemers met erg veel, vooral functionele en op ervaring gebaseerde kennis. Ook qua diepere kennis heeft Krachtforum het nodige potentieel. Heb je een vraag; lanceer 'm en je wordt in ieder geval serieus genomen. Absolute waarheden zijn er niet, maar je wordt een eind op weg geholpen.
 6. Help mijn Fundraise!

  Je doelstelling en intentie zijn lovenswaardig Scooby. Maar zoals met alles bestaat het leven uit keuzes maken. Kinderen voedt je daarmee op; volwassenen worden geacht dat zelf te doen. En daar zit 'm nou net de kneep. Veel mensen LATEN zich een rad voor ogen draaien zonder zich er bij af te vragen of 't bij hun past en voldoet aan hun persoonlijke doelen en wensen. Persoonlijke ontwikkeling hangt samen met keuzes maken die passen bij je persoonlijkheid, aard en doelstellingen. Wijk je daarvan af; gaat 't vroeg of laat mis. Ook voor wat betreft sport in het algemeen en fitness in het bijzonder. Moraal van dit verhaal: onderzoek en ervaar ZELF wat bij je past. En misschien moet je dan inderdaad de ene voor de andere groep inruilen. Maar wel een waar je je echt thuis in voelt. Voor wat betreft je doelstelling: je actie zal weinig veranderen aan de situatie. Veel mensen laten zich graag leiden door de geldende mening en samenstelling van de groep waartoe ze behoren. Daartoe brengen ze graag een offertje. Daarbij komt dat je de marketing machine niet moet onderschatten. Een enorme industrie met evenzoveel middelen. Bespaar jezelf een teleurstelling.
 7. Terug van nooit weg geweest.

  Allereerst het allerbeste voor het nieuwe jaar (en uiteraard de jaren er na)! Ben zo'n half jaartje als schaduwlid uit het licht van actief van het forum geweest. Veel veranderingen; zowel maatschappelijk als privé. Het maatschappelijke aspect hebben jullie allemaal ondergaan; niks nieuws dus. Wat m'n stukje privé betreft; de bizarre tijd die dit jaar hopelijk aan haar einde komt (of in ieder geval normaliseert) heeft me weer terug gebracht naar waar het allemaal begonnen is: het ijzeren tijdperk. Wel jarenlang m'n krachttrainingen onderhouden, maar als onderdeel van een breder sport scala. De lockdown(s) en verdere beperkingen gaven me weinig andere mogelijkheden dan m'n bron weer uit te graven en me volledig aan de krachtsport te wijden. M'n herontwaakte interesse was in no time opgeflakkerd van waakvlam tot een ware blaze. Heerlijk!!! Ondanks m'n (bijna) 63 jaar was ik in no time in shape. M'n spiergeheugen heeft haar werk fantastisch gedaan. Lang geleden dat ik fysiek zo goed in m'n vel zat. Dit gevoel heeft me er duidelijk op gewezen dat krachtsport uiteindelijk toch de meest passende inspanning voor me is. Ik denk dat ik dit gevoel trouw moet blijven en me niet meer moet gaan wagen aan allerlei experimenten 'buiten de deur'. Ik hoop met deze hernieuwde introductie naast de oude bekenden weer veel nieuwe ijzervreters te ontmoeten. Met nieuwe inzichten, adviezen en ondersteuning. Doe wat je doen moet en doe het goed! Geert.
 8. Terug van nooit weg geweest.

  Dank je wel Peter. Fijn om weer op golflengte te zijn. Precies dàt Traveller 040. Die onbeschrijflijke energie boost na de laatste rep van de laatste set! En wat dat 'goed' uitzien betreft: als ik veel aandacht aan verhoudingen en een six-pack ga besteden, gaat m'n vrouw ongetwijfeld vragen stellen
 9. Terug van nooit weg geweest.

  Thnx Scato! Dank je wel Fit. Ondanks dat krachtsport fantastisch om te doen is heeft 't zeer zeker bewezen voordelen. Zeker als je ouder wordt. Heb navenant geen tot weinig last van lichamelijke ongemakken. Zeker in verhouding tot leeftijdsgenoten die nauwelijks sporten. Feit is natuurlijk dat krachttraining alles omvattend is. Veelzijdig en gevarieerd. Never a dull moment. Dank je wel Hansie. Als elastiek voor jou werkt heb je een goede keuze gedaan! Weerstand = weerstand en jij bepaalt in welke vorm. Well done!
 10. Spieropbouw zonder bulken

  Wat je ook 'ns zou kunnen proberen Gijs, is de aangrenzende spiergroepen aan te pakken. Dit heeft 't effect dat de zwakke spier opgestuwd wordt door de meer ontwikkelde. In het geval van de trapezius zou je je rhomboïdeus wat extra aandacht kunnen geven. Bent over lateral raises met een fixatie moment op het hoogste punt waarbij je je schouderbladen naar elkaar trekt. Ook zou je je gewone lateral (side) raises kunnen uitvoeren in een iets naar voren gebogen houding. Hiermee pak je vrij geïsoleerd het bovenste deel van de trapezius aan. Ook upright rows in een licht gebogen houding pakken de traps gericht aan. Succes en blijf werken!
 11. Spieropbouw zonder bulken

  Goed advies van Scato. Daarbij zou ik geen vergelijk trekken met anderen. Ieder mens is uniek en heeft een eigen genetische code. Die code bevat informatie hoe je bent en zult gaan ontwikkelen. Da's voor iedereen anders. Onderzoek wat bij je past en waar je je prettig bij voelt. En inderdaad: neem de tijd, blijf gestructureerd trainen en behoud je focus! Veel succes met je carrière!
 12. Please help

  Beste Phen, Ik sluit me volledig bij Fit aan wat dit betreft. Zoek eerst eens serieus naar de oorzaak van de gewichtstoename. Zoals Fit al zegt: meer calorieën innemen dan verbranden resulteert in gewichtstoename. Je zult dus je voedingspatroon en/of je trainingsintensiteit/-frequentie moeten veranderen. Het besluit van je huisarts is erg verstandig! Die afslankrotzooi doet rare dingen met je lijf. En tot slot: ik heb eveneens het idee dat je selectief bent. Als je een antwoord niet wilt horen moet je de vraag niet stellen. Gegarandeerd dat je huisarts bijvoorbeeld wel bereid is om je te verwijzen naar een diëtist(e). Afslankpillen horen thuis bij mensen met daadwerkelijke gezondheidsrisico's. En dan nog op medische indicatie. Als je een strak lijf wilt moet je hard werken met een overeenkomstige leefstijl. Last but not least: de aanhouder wint!
 13. Zijn er eventuele vragen voor de volgende YouTube video?

  Sowieso een goed initiatief Shorty. Misschien is 't ook 'ns mogelijk om een video te maken met daarin bijvoorbeeld basistraining en/of specifieke oefeningen voor bepaalde spiergroepen. Merk hier op 't forum dat veel vragen van vooral beginnende krachtsporters op 't zelfde neerkomen. Kan een berg van die Google wijsheden meteen naar het land der fabeltjes verwezen worden. In ieder geval succes met je project. Fijn weekend, Geert.
 14. Hulp nodig met trainen traps/schouders

  Niet te snel Gijs. Je wilt veel in weinig tijd (zie je post van 16 mei jongstleden). Voor je trapezius zou ik in jouw geval een tijdje face pulls adviseren. Goed uitvoeren! Goed zwaar en niet te snel; houdt spanning op je spieren. Verder zie ik dat je rhomboïdeus wel wat massa kan gebruiken. Deze lopen zo ongeveer aan weerszijden van de ruggengraat tussen de schouderbladen. Bend over lateral raises met op het hoogste punt een moment vasthouden. Uitvoeren met je armen in een hoek van ongeveer 90 graden en de schouderbladen naar elkaar toe trekken. Met het geïsoleerd trainen van je nek zou ik nog effe wachten tot je trapezius/rhomboïdeus wat meer body hebben. Verkeerd uitgevoerd, kun je van het trainen van je nek lelijke blessures en/of een kneiter van een koppijn overhouden. Succes! P.S.: shrugs zijn GEEN schouder maar een rug oefening. Je trapezius of monnikskapspier maakt deel uit van de rug groep. Samen met de latissimus dorsii, de rhomboÏdeus en de erector spinae (strekker van de ruggengraat).
 15. Open the gates..............charge!

  Dat sowieso. Heb van alles geprobeerd op sportgebied 'but nothing beats the iron challenge'. Het gevoel na een stevige work out is ongeëvenaard. Alleen mensen die zelf onze sport beoefenen kennen dat gevoel. Dat behoeft geen verklaring.
 16. Open the gates..............charge!

  Beste sportvrienden, We staan op de drempel van een periode waar we ons weer kunnen beproeven. Wringend ijzer, krakende spieren, vertrokken gezichten en het ongeëvenaarde gevoel na de work out. Sinds lange tijd is er weer zicht op een solide periode waarin we onze sport een nieuwe boost kunnen geven. Middels dit artikeltje wil ik jullie allemaal een hart onder de riem steken. Het was een lastige tijd; het openbare leven lag nagenoeg stil en voor wat betreft de sport: diepe frustratie, ontgoocheling en teleurstelling. We kunnen deze tijd langzaam maar zeker af gaan sluiten. Dat zal niet voor iedereen meevallen. Ik ben er echter van overtuigd dat we de draad weer snel op zullen en kunnen pakken. In ieder geval mijn respect voor alle ijzeren mannen en vrouwen die hun sport weer oppikken en doorgaan. Ik wens jullie veel succes, sportiviteit en uiteraard gigantische resultaten! Tot ziens op deze site of anderzijds. Geert.
 17. Polsen/onderarmen trainen

  Hoi Gijs, Ieder lichaam is uniek en reageert op specfiieke wijze. Wat bij jou werkt kan bij een ander nutteloos zijn. Gezien je leeftijd denk ik dat de lengte groei wel zo'n beetje afgerond is. De mogelijkheid is zeer waarschijnlijk dat je beenderen wat in omvang toenemen. Het is bekend dat krachtsport een positieve invloed heeft op je botdichtheid. Verder is het niet uitgesloten dat er bij gerichte oefeningen toch sprake is van een vorm van hypertrofie (spiergroei). Weliswaar gering, daar je polsen voornamelijk omgeven worden door pezen en ligamenten (kapsels). Deze zijn arm aan bloedvaten (weinig aanvoer van in dit geval bouwstoffen) en door hun structuur 'groeien' ze moeilijk. Eén van de hoofdspieren van je onderarm is de brachioradialis. Deze train je vooral met hammer curls en reverse biceps curls. Verder ontkom je niet aan de fore arm curls en extensions. Onderarm training heeft als bijkomend voordeel dat je grip sterker wordt. Dit voorkomt ongemakken wanneer je voor het zware werk gaat. Met name de shrugs, deadlifts en aanverwante oefeningen vergen een boel van je onderarmen. Succes!
 18. Open the gates..............charge!

  Ben niet gestopt maar thuis door gegaan. Nu regelmatig naar onze ijzerbunker om met m'n maten te trainen. Ja Fit, heb 't wel gemist die contacten, maar zoals altijd komt uiteindelijk alles goed!
 19. Voorstellen

  Welkom Ruud. Veel plezier en nieuwe kennis op deze site!
 20. Newbie op de site

  Join the family. Veel lees- en trainplezier!
 21. Traps te weinig getraind

  .....................
 22. Traps te weinig getraind

  Wanneer je de trapezius aanpakt gaat ie vroeg of laat op de trainingsprikkel reageren. Het lichaam voorziet in de 'reparatie' van het spierweefsel door 't te voorzien van extra bouwstoffen: de proteïnen. Niet iedereen respondeert hetzelfde op een bepaalde oefening dus kan 't bij aanvang een kwestie van doorzetten zijn. Bulken is niet noodzakelijk; mits je uiteraard wel voldoende gevarieerd eet waarbij je de eiwit inname op peil houdt. De achterzijde van je trapezius wordt voor een belangrijk deel ondersteund door de rhomboïdeus. Een voor mij goede workout voor de trapezius waarbij de rhomboïdeus meegenomen wordt zijn de face pulls en de bent over lateral raises. Houdt de dumbbells op het hoogste punt even vast waarna je ze langzaam laat zakken (negatieve impuls). Hierdoor verzwaar je de oefening zonder dat je een hoger gewicht hoeft te gebruiken. Upright rowing (zowel wide als close grip), met een seconde fixatie op het hoogste punt, geeft ook een goed resultaat. Succes. P.S.: Een gewichtstoename van 10 kilo is een behoorlijke kneiter. Velen zullen jaloers zijn op deze hoeveelheid toegevoegde massa!
 23. Mening ppl 6 dagen gevraagd.

  Misschien mis ik iets maar ik welk verband plaats je dit weekschema? Wie ben je, wat is je (sportieve) achtergrond? Leeftijd? Doel? Enz..
 24. Open the gates..............charge!

  Thnx Smulkwark. Zelfde voor jou!