Advertentie:Kameleon

Members
 • Content count

  8
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Kameleon

 1. Hallo, Al twee jaar zijn mijn testosteron waardes hetzelfde: Totaal testosteron 11,4 nmol/l Vrij testosteron (cft) 219 pmol/l De behandelend arts vindt dit prima, maar ik voel me fysiek een wrak. Ik lees in literatuur dat dit allemaal kan komen door het lage cft, maar de arts wuift dat weg. Ik train 3 maal per week alle spiergroepen, maar maak totaal geen progressie. Heeft iemand hier ervaring mee, en misschien advies voor supplementen!?
 2. Vrije testosteron waarde versus totaal waarde

  Fijn dat je nog even reageert Peter! Omdat mijn klachten naar mijn mening best heftig zijn, afgezien het natuurlijke verouderingsproces (inmiddels 60 jaar) probeer ik erachter te komen wat nu precies de oorzaak kan zijn. Is het een hormonale storing, of mogelijk toch een fysieke oorzaak? (Hypofyse/bijnieren) Ik heb al een keer trt in gelvorm gebruikt voor een half jaar (3 jaar geleden) trt waardes tijdens gebruik waren absurd hoog.(30 tot 54 en hoger) Fysiek en qua libido merkte ik niet veel, maar mijn PSA ging van 2,2 naar 4,1 en na onderzoek bleek ik prostaatkanker te hebben. PSA is nu gelukkig weer laag 0,6 Ik las bv ook dat prolactine mogelijk een oorzaak kan zijn, en wil toch eerst een uitgebreid hormoon onderzoek laten doen. Raar maar waar, in het verleden is dat nooit echt gebeurd op een goede manier, maar zo werkt dat ook vaak bij bepaalde dokters is mijn ervaring. Zijn er hier voorbeelden van te vinden wat een echt goed onderzoek precies inhoud? De uroloog en huisarts vinden dit deels onzin en vinden dat ik blij moet zijn dat de prostaatkanker onder controle is, maar ik voel me er zo slecht bij dat ik me er niet bij neer kan leggen zolang zaken/oorzaken niet zijn uitgesloten. Zou nog liever 5 jaar normaal willen leven, als 15 jaar zo door leven als nu, maar artsen zien dat toch vaak anders helaas. Thanks voor jouw bericht en advies! En ik zou nu voor een lage dosering clomid gaan waarbij je eigen productie niet wordt stil gelegd, om te kijken of dat resultaat geeft, maar pas na goed hormonaal onderzoek!
 3. Vrije testosteron waarde versus totaal waarde

  Wel...genoeg goede tips waar ik wat mee kan. Toch wil ik nog wel wat proberen met aanvullende supplementen, welke misschien niet makkelijk te verkrijgen zijn. Kan iemand mij daar verder mee helpen, zodat ik mijn geld niet kwijt ben aan oplichters op internet? Ik zou daar blij mee zijn!
 4. Vrije testosteron waarde versus totaal waarde

  Super Peter! Wil me alleen wat beter voelen ipv als een man van 80.....en ja....elk lichaam reageert anders....als je nog meer tips heb graag....begrijp het van jouw beter als bij de uroloog.....en trainen kort en zwaar?
 5. Vrije testosteron waarde versus totaal waarde

  Hey Peter, Dank je wel voor je input! Dat schiet dus ook niet op lijkt mij. Wat zou een manier zijn om het vrije testosteron hoger te krijgen? Ik lees wat over tongkat Ali en magnesium, vitamine d3 en borium. En wat zou eventueel de oorzaak kunnen zijn? Alle input is erg welkom.
 6. Vrije testosteron waarde versus totaal waarde

  Hoi Peter,en eventueel anderen Dat is dan anders dan waar ik op gehoopt had, of gebruiken deze mensen een hele hoge dosis? Dit is wat ik gelezen heb over de resultaten van een onderzoek waaruit blijkt dat mensen, met een lage vrije testosteronwaarde, maar een gewone totale testosteronwaarde, fysiek en seksueel veel klachten hebben. https://www.eoswetenschap.eu/gezondheid/vrij-testosteron-cruciaal-bij-seksuele-klachten-op-middelbare-leeftijd En dit is wat ik gelezen heb over het gebruik van Clomid op oudere leeftijd. https://www.ergogenics.org/clomid-testosteron.html Ben heel benieuwd wat jij hier van vindt!?
 7. Vrije testosteron waarde versus totaal waarde

  Dank voor jullie tips inzake het dieet, ik ga daar wat in veranderen! Toch denk ik dat ik meer gebaat zal zijn met een clomid kuur van zo'n drie maanden. Daar zijn hele goede resultaten mee behaald na recent onderzoek onder een grote groep mannen. Ik ben 60 jaar oud, en juist deze groep behaalde zeer goede resultaten. Hebben jullie daar meer meer ervaring mee, een lange clomid kuur van meerdere maanden waarin je dagelijks 25 mg slikt!?
 8. Vrije testosteron waarde versus totaal waarde

  L Hallo Peter, Dank je wel voor het welkom heten! Ik eet veel eiwitten, weinig vetten en geen koolhydraten. Vetpercentage ongeveer 23 (BMI) Persoonlijk denk ik dat het door het te lage vrije testosteron komt. Ik doe nog wel wat maar voel me lichamelijk gewoon een oude man.