Advertentie:

Sign in to follow this  
geert gielissen

Mind set.

Recommended Posts

Mind set. Wat nu weer? Nieuw? Nee! Belangrijk? Ja!. Wat je in je leven ook doet of laat, er gaat altijd een gedachte aan vooraf. Om niet al te veel uit te wijden hou ik 't bij de sport in het algemeen en 'onze'sport in het bijzonder. Het al of niet slagen van je voornemens en/of het behalen van je doelen hangt voor een groot deel af van je geestelijke back up.

Hiermee bedoel ik niet alleen de kracht van de wil om iets te bereiken maar ook de veerKRACHT om teleurstellingen op te vangen, verwerken en de draad weer op te pikken. Vooral de laatste factor is van doorslaggevend belang. Van iedere -vooral- beginnende sporter is de wil aanwezig om in de voetsporen van hun idool te treden. De begintijd van hun inspanningen kenmerkt zich dan vooral door excessief trainen, bulken en door gebrek aan kennis van het ene naar het andere schema hoppen. Gaandeweg blijkt dat dit niet het - te snel- gewenste resultaat oplevert en volgt de frustratie. Een bijna voorspelbaar patroon dat ik gedurende vele jaren heb waargenomen; uitzonderingen daargelaten.

Als na een tijd de eigen beperkingen tegen je wensdenken gaan werken, wordt de wil ondergeschikt aan de mind set:  de kracht om je wil te relativeren, herzien en te transformeren naar een realistisch haalbaar doel. Hoe sterk is je psyche om je doel te bereiken en hoeveel veerkracht heb je om aanpassingen en veranderingen te accepteren die je daarbij helpen; ook wanneer deze niet overeenkomen met je eigen visie en 'plan van aanpak'. Dezelfde mind set die maakt dat de ene atleet bij een eerste optreden z'n zenuwen de baas is omdat ie het doel voor ogen houdt tegenover de atleet die bij dat zelfde eerste optreden 'bevriest' en überhaupt niet eens aan het podium,  de ring of what ever toe komt. De mind set bepaald voor een groot deel of je faalt of slaagt.

Is mind set te trainen? M.i. wel. Focus je niet te veel op kleine zaken die kleine tegenslagen veroorzaken. Neem ze ter harte maar stap er over heen met je nieuwe inzichten. Kijk over minder prettige dingen heen en zoek het grotere plaatje. Laat negatieve ervaringen je niet uit het lood slaan maar probeer (evt. met hulp van collega sporters) deze ervaringen om te buigen naar een meer positieve kijk.

Alles wat je in het licht van je sport doet zijn LEERmomenten; ook de slechte kanten. Ze horen bij het groeiproces. Je weet pas wanneer iets goed voelt als je uit eigen ervaring kunt vergelijken met slechte ervaringen. Zoals bij veel zaken: de aanhouder wint. Train body EN mind!!!

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertentie:

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

 • Berichten

  • Niet doen!
   SARMs zijn niet volledig legaal en elke website die doet alsof, verkoopt iets anders, of rommel.
   Daarnaast hebben ze nooit de bijbehorende nakuren, omdat dat gewoon medicatie is en dat mag je alleen verkopen als je een apotheek bent.

   Een goede, betrouwbare kuur begint bij de bron. Is die kut, heb je een kutkuur en ga je er heel veel spijt van krijgen.
   Ook op de prijzen betekent het ALTIJD dat GOEDkoop, ook DUURkoop is. Je kunt voor een lage prijs NOOIT een hoge kwaliteit kopen. 
   Dat is natuurlijk met niets in de wereld. Als het te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat ook.

   Als je een goeie bron zoekt, stuur me maar een berichtje, dan help ik je verder. 
   Hier mogen we niet over bronnen praten openlijk, ook de websites mag je niet vermelden eigenlijk dacht ik?
  • Hallo iedereen Heeft iemand ervaring met de sarms van ripped8.nl ? Wil een kuur cardarine /ostarine doen en kwam op deze website  Ziet er mij toch een degelijke site uit met goede prijzen Maar als iemand er ervaring mee heeft hoor ik het graag Alvast bedankt voor de reacties
  • De spiermassa van Anabolica zal ALTIJD langzaam teruglopen. Dat is omdat je boven je eigen testosteron productie "bereik" zit.   Jouw eigen productie laat bijvoorbeeld maar 85kg aan redelijke droge spiermassa toe. Als je na het kuren stopt en keihard blijft trainen, zal je altijd terugzakken (heeeeel langzaam) naar die 85kg. Ook al woog je 95 of ook al woog je 86. Dus om het allemaal te behouden moet je blijven kuren met anabolica eens in de zoveel tijd.    Met SARMs is het een beetje anders, omdat je testosteron nog steeds doorloopt tijdens de kuren. Zal je altijd alles behouden? Nee. Je zult die extra massa ook verliezen (uiteindelijk na verloop van tijd natuurlijk ook, maar dat duurt wel echt heel lang. Jaren kan dat duren) WANT je zit zeer waarschijnlijk boven je genetische limiet.   SARMs is de vriendelijkste manier, dat zeker. Met lekkere subtiele groei. Zeker    
 • Sponsors