Advertentie:Guwol

Introductie

Recommended Posts

Dag Allen!

 

Ik ben Thomas, 32jaar. Ongeveer een 10 jaar met fitness bezig, waarvan de eerste 5 het meer voor de gezelligheid met de vrienden was. 
Op een keer mijn er echt in beginnen verdiepen. En ik kreeg het te pakken. Sinds dien train ik dan ook liever alleen, om door te kunnen trainen zonder te veel gestoord te worden. 
Twee jaar geleden ben ik papa geworden, waardoor ik een tijd ineens veel minder ben kunnen gaan fitnessen. Ook minder op mijn eten gaan letten enz.
Begin vorig jaar terug meer tijd voor gemaakt. Lichter begonnen als gewoonlijk, maar veel meer werk gestoken ik de vorm. 
Tot dat ik vorige zomer een motor ongeval kreeg. Zwaar gekneusde ribben, enorm veel rugpijn.. enz enz

Dus het zit de laatste twee niet echt mee..

 

Eind januari was ik weer fit genoeg om terug te kunnen fitnessen, en dat heb ik gedaan.. en dat blijf ik doen zolang ik kan.

 

Ondertussen heb ik redelijk geïnvesteerd in toestellen voor thuis. Gezien de huidige gezondheids situatie. Volgende week is alles hopelijk hier, en kan ik thuis beginnen te trainen. Ik ga mijn abonnement wel behouden, maar ik denk dat ik thuis efficiënter te werk ga kunnen gaan. 
 

Mijn dieet is wel goed. Alles wordt steeds gewogen en geregistreerd op MyFitnessPal    Ik lees geregeld veel hier over. En kan goed mijn plan trekken ermee denk ik. 
 

Ik ben per toeval bij dit forum terecht gekomen, toen ik me aan het inlezen was over SARMs. Veel over kunnen lezen. Ook veel andere zaken natuurlijk. Maar het leek me niet meer dan logisch om mij voor te stellen. En hopelijk kan ik wat bijdragen op termijn!

 

groetjes

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertentie:

Hey Thomas!

 

Welkom op het leukste forum van NL :) natuurlijk kan je hier nuttige inbreng hebben, daar gaan we vanuit!

 

Over SARMs probeer ik veel dingen te plaatsen en mensen loggen steeds meer hun kuurtjes met SARMs etc. Een goeie bron is belangrijk, want anders weet je totaal niet wat erin zit etc.

 

Een lekkere thuisgym ben ik jaloers op😆 maar als je een goeie hebt, kan je alles doen en gains maken voor de komende tijd. :D welkom nogmaals en knallen verdomme met dat ijzer!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt voor de reacties!

 

@shorty ja ik heb je artikels allemaal gelezen! Zijn zeer leerrijk!

 

De bedoeling is op termijn wel volledig onafhankelijk te worden van de gym. 
 

Voorlopig heb ik thuis een dumbell set tot 40kg(verstelbaar), olimpische baar, ez baar, 180kg aan platen, bench, power rak, crosstrainer,..

En er komt nog een leg press, kabels, smith, fiets,.. Maar we bouwen stilletjes aan. Gezien het vrij duur is allemaal 😃

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


 • Berichten

  • Inderdaad, ik heb vraagtekens, maar meer omdat ik het zelf nog niet geprobeerd heb. Verder heb ik wel de studies gezien die aangeven dat het wel werkt! De vraag is, hoelang moet je zoiets doen, hoever moet het afgekneld zijn, hoeveel procent load van het 1RM trainden die mensen op etc.   Dat zijn factoren die erg meespelen. Maar hey, als het werkt, ga ik het proberen.    Iemand ervaring hiermee inderdaad?
  • Is hier nog wel eens dieper op in gegaan? Ik kom het onderwerp zelden tegen. 
     Net een BFR training gehad op biceps en triceps. 

   Ik weet dat het veilig is, maar ik vond het toch even heel eng... De aderen in mijn biceps werden dermate groter en zichtbaar dat ik de elastieken uit angst heb af gedaan. 

   Ik heb 3 goede sets van 15 herhalingen op m’n biceps gedaan (barbell curl) en 3 goede sets van 25 herhalingen op triceps (cable pushdown). 

   Ik denk dat ik deze vorm van training pas serieus aandurf als ik een echte set bands met drukmeter heb aangeschaft. Om die uitgave te rechtvaardigen wil ik mij wel eerst even goed inlezen over de positieve effecten van deze vorm van trainen. Wellicht dat hier iemand wat over kan vertellen? 

   Mijn persoonlijke ervaring tijdens de beperkte trainingsduur onder BFR is wel positief. Je merkt inderdaad dat je training zwaarder voelt. Als de pomp komt is de pijn bijna ondraaglijk. Let wel: ik kan tegen deze pijn, ik presteer goed onder pijn, maar het voelde ietwat gevaarlijk en daarom ben ik gestopt en zonder elastieken verder gaan trainen. De elastieken zaten duidelijk te strak, want de armen begonnen instant gruwelijk koud aan te voelen. Elastieken iets losser gedaan en toen was het hele effect juist weg.... dus te strak vs te los.

   Ben benieuwd hoe de armen er morgen bij staan    @Shorty heeft ook zijn vraagtekens bij de effectiviteit van de training. Ik kan meerdere bronnen opzoeken die dan beiden het tegenovergestelde ‘aantonen’....   Lastig onderwerp? Mensen met praktijkervaring? 
  •   Hey, bedankt voor antwoord   Ja het is eigenlijk specifiek voor de kracht/aggressie toename voor krachtsport over een zeer korte tijd, niet om massa te bouwen. Als je een bron hebt mag je die altijd doorgeven. Ik vind echt niets meer   Grts  
 • Sponsors