Advertentie:

Sign in to follow this  
Cruz

introductie en advies

Recommended Posts

Bij deze even een introductie over mezelf.
Ik ben bijna 40 jaar, en uiteindelijk de eerste keer in mijn leven dat ik ergens intensief sport. Ik reed wel eens met de fiets vroeger maar dat was het vooral.
Even kort uitleggen wat de reden is dat ik de beslissing maakte om tot krachttraining over te gaan.

Sinds 2 jaar ben ik thuis met chronische pijn (fibromyalgie). Na ruime testen gedaan, werd dus fibromyalgie als diagnose gesteld. Maar door bepaalde testen, werd mij geen toegang verleend tot groepsessies waarin ook mijn fysiek terug op punt werd gesteld. Daarom besliste ik om dit op mezelf te doen. Samen met mijn huisdokter werd er vanuit gegaan dat ik toch een 30 kg beter zou vermageren om zodoende minder belasting op mijn knieën te krijgen.

Even enkele data: bijna 40 jaar, 1m96 , 122.5kg (sinds 1.5maand werk ik aan vermageren en krachttraining waar ik voorheen 129.7 kg woog 1.5mnd geleden)(mijn doel is 100kg)

Wat ik tot nu kan: biceps curls: 10kg - benchpress: 35 kg - diverse oefeningen op lat pulley: 25kg

ik weet dat dit niet veel is, mijn spieren waren tot 2 jaar geleden heel veel sterker (7j in confectie gewerkt waar iedere week 15 ton rollen stof met hand in container moest gooien (mss geen belangrijke info) , en zijn daarmate enorm afgezwakt. Dit ter info: vorig jaar in februari kon ik nog geen leeg bord opheffen met 1 hand, zo zwak waren mijn spieren, maar ik train iedere dag 2u , en wat cardio op de roeier die ik bezit. Tevens heb ik zo een universele halterbank van Gorillasport waar ik thuis op oefen.

 

 

Ik bekijk regelmatig video's op yt hoe bepaalde oefeningen gedaan moeten worden, maar er is zoveel aan info (soms goeie, soms verkeerde aanwezig) , tevens info omtrent hoe men dingen moet aanpakken omtrent mijn chronische ziekte is in heel mindere mate tot nihiel aanwezig. 
Daarmee dat ik zelf eraan wil werken om mijn lichaam terug in conditie en fit en vooral sterk te krijgen, beperkt weliswaar in wat ik kan.


Met mij op dit forum in te schrijven, hoop ik mensen tegen te komen die mij de juiste raad kunnen geven bij oefeningen. Mij te wijzen op fouten die ik bega van oefeningen, en dergelijke meer.

mvg

Kris 


 

Edited by Cruz

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertentie:

Hoi  Kris. Allereerst welkom op dit forum!

Voor iedereen in het algemeen en voor jou in 't bijzonder geldt: luister naar je lichaam, ken je grenzen maar heb vooral plezier in wat je doet. Plezier is de beste motivator die er is.

Zoek oefeningen die je aankunt maar ook leuk vindt om te doen. Keulen en Aken zijn ook niet in één dag gebouwd. 

Het is prima om te googelen, maar niet te veel, anders zie je door de bomen het bos niet meer. Maak een eenvoudig  basis schema dat bij je past en breid dit gaandeweg uit. 

Eerste doel is de algehele versterking van je hele lijf. Indien mogelijk beginnen met de basis van de krachtsport: deadlift, bench press en squat. Op dit moment zul je niet veel belasting aan kunnen maar laat je lijf alvast wennen aan de beweging/ uitvoering van de genoemde grote 3.

Na verloop van tijd 'weet' je lichaam de bewegingen te herkennen (spiergeheugen), reageert 't daarop en verloopt de oefening steeds efficiënter. Dan kun je overgaan tot een zwaardere belasting.

Niets belet je om een door jou samengesteld schema op dit forum te laten inschatten. Er zijn op deze site nog al wat mensen die veel expertise hebben en jou gegarandeerd kunnen adviseren! 

In ieder geval respecteer ik je keuze zeer. Ben ervan overtuigd dat je met de juiste instelling een overtuigd krachtsporter wordt. Weliswaar binnen de grenzen van je mogelijkheden, maar hoe je het ook draait of keert, welkom in de ijzeren wereld!

Edited by geert gielissen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Berichten

    • Wat scato al zegt probeer te kijken naar een upper lower split 4x per week. Verder is 4 oefeningen met elk 4 setjes teveel voor 1 spiergroep. Meer dan 12 setjes per workout is volgens diverse studies (zeker voor natty's) teveel en wordt ook wel junkvolume genoemd. Even een kanttekening: 4 oefeningen voor rug en benen is prima omdat dit een spiergroep is die uit meerdere spieren bestaat (kuiten,hamstring,quads bijvoorbeeld). Ik doel echt op 4 oefeningen voor bijvoorbeeld de borst is overkill en als je 16 setjes voor borst kan doen vraag ik me toch echt af met wat voor intensiteit je traint.   Kort voorbeeld schema voor upper/lower split   Upper 1: Pulls ups 1 rep van failure af bench press 6-10 reps Bent over rows 6-10 reps Machine chest press 10-15 reps Dumbell side raises 15-20 reps Tricep oefening   Upper 2 Incline bench press 10-15 V bar lat pulldown 12-15 Seated cable rows 12-15 Cable flyes 15-20 Cable side raises paused 15-20 Tricep oefening    Lower 1 Squats 6-8 Leg press 10-15 Lying leg curls 12-15 Calves oefening Glutes oefening Bicep oefening   Lower 2 Romanian deadlifts 6-10 Hack squats 12-15 Seated leg curls 12-15 Leg extensions 15-20 Kuit oefening Bicep oefening          
    • Hetzelfde voor mij! Net vader geworden dus de dagen zijn zwaar 🤣
    • Hey, Niet een directe antwoord op je vraag, maar misschien kan je proberen om 2 maal per week al je spiergroepen te trainen en niet zoveel focus leggen op je Biceps en triceps. Je zou kunnen kijken naar een upper lower split schema. 2 maal per week spiergroepen trainen kan al een schelen met spieropbouw.   Dan wel een iets directere antwoord op je vraag; Persoonlijk vind ik het fijn om de grote compound oefeningen 4à5 setjes te doen en de isolatie oefeningen doe ik meestal 3 setjes. Succes!
  • Sponsors