Advertentie:

Sign in to follow this  
Gdberghuis

Polsen/onderarmen trainen

Recommended Posts

Hallo,

 

Ik heb niet echt een probleem maar ben benieuwd. Ik ben een aantal maanden geleden begonnen met sporten en meteen bulken en toen vond ik het vervelend dat mijn polsen zo dun waren. Nu heb ik research gedaan en kwam ik erachter dat je je onderarmen alleen kunt trainen en bij je polsen eigenlijk niet, dit is min of meer botstructuur en is dus niet dikker te maken. Nu zijn ze toch gegroeid. Ik kon vroeger mijn hand om mijn pols leggen en dan had ik nog ruimte over (als jullie dat begrijpen) en nu raken mijn vingers elkaar niet meer aan. Kan het zijn dat ik nog aan het groeien ben qua lengte/botten omdat ik 20 ben of kan ik het toch op een of andere manier per ongeluk hebben getraind? Alvast bedankt ! Gr gijs

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertentie:

Hoi Gijs,

 

Ieder lichaam is uniek en reageert op specfiieke wijze. Wat bij jou werkt kan bij een ander nutteloos zijn. Gezien je leeftijd denk ik dat de lengte groei wel zo'n beetje afgerond is. De mogelijkheid is zeer waarschijnlijk dat je beenderen wat in omvang toenemen. Het is bekend dat krachtsport een positieve invloed heeft op je botdichtheid. Verder is het niet uitgesloten dat er bij gerichte oefeningen toch sprake is van een vorm van hypertrofie (spiergroei). Weliswaar gering, daar je polsen voornamelijk omgeven worden door pezen en ligamenten (kapsels). Deze zijn arm aan bloedvaten (weinig aanvoer van in dit geval bouwstoffen) en door hun structuur 'groeien' ze moeilijk.

Eén van de hoofdspieren van je onderarm is de brachioradialis. Deze train je vooral met hammer curls en reverse biceps curls. Verder ontkom je niet aan  de fore arm curls en extensions. 

Onderarm training heeft als bijkomend voordeel dat je grip sterker wordt. Dit voorkomt ongemakken wanneer je voor het zware werk gaat. Met name de shrugs, deadlifts en aanverwante oefeningen vergen een boel van je onderarmen.

 

Succes! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Berichten

    • Zoals allemaal gezegd hierboven: Zomaar een kuur beginnen (zeker in pilvorm alleen) is pure stommiteit.    Sorry, ik heb geen filter Het is gewoon echt dom geweest, maar dat is nu te laat. Ook van die "gains" die je had, is nu niets meer over, en anders ga je het nog verliezen. Dat is de realiteit.   Het goede advies is al gegeven: Kcal omlaag, dan zal je zien dat je afvalt in vetpercentage. Die fase kan best een half jaar duren, bij mij duurt cutten ook lang. Dat is nou eenmaal hoe mijn lichaam werkt.   Een harde workout tot zwetends toe, dat zegt ons ook eigenlijk niets. Het zegt jouzelf ook niets. Het zegt je pas iets als je letterlijk teveel pijn in je armen, borst of whatever hebt om je om te kleden bij de gym. Of dat je de leuning van de trap NODIG hebt om uberhaupt beneden te komen na legday. DAN heb je hard getraind.   Maar terugkomend op het buikje wegtrainen: Kcal omlaag met 300, dan een week dat aantal kcal eten. (Niet teveel in koolhydraten droppen, daar wordt je loom en moe van. Op koolhydraten draaien je spieren EN hersenen!) Dan na die week pas weer op de weegschaal... ben je iets kwijt? Dan is 300kcal zat. Niks kwijt? Dan nog iets minder eten. Dan drop je nog eens 150 kcal zeg maar.   Etc. Etc.   En nogmaals; anabolica verbranden GEEN vet. Daar zijn ze gewoonweg niet voor!  
    • Welkom en veel plezier gewenst met je terugkeer naar het ijzer.  Neem je tijd en enjoy.
  • Sponsors