Advertentie:

Sign in to follow this  
tienerdiewiltrainen

Trainingsschema

Recommended Posts

Hallo iedereen,

ik zit eigenlijk al meer dan een jaar bij de sportschool. In dit jaar ben ik nooit consistent gaan trainen, en had ik er nooit behoefte aan omdat ik dacht altijd voorschut te staan vanwege mijn lage krachtvermogen. Daar wil ik verandering in brengen. Ik ben eigenlijk opzoek naar een trainingsschema, dit zonder bankdrukken aangezien ik dat voor nu even achter me laat. Ik ben 17, weeg zo'n 72kg en ben 1.90 (je kan je wel voorstellen, niet al te breed dus!). Graag hulp met het vinden/samenstellen van een perfect trainingsschema zodat ik gespierder en sterker kan worden. Ook tips qua voeding zijn zeker welkom! Ik eet nu maar wat, en denk ook dat dat niet heel goed is.

Groeten,

Een desperate tiener die wat van z'n leven wil maken.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertentie:

Hoi welkom hier!

Persoonlijk zou ik een full body schema hanteren 2á3 keer per week, met de grote compound oefeningen erin verwerkt.

Zoals; Squat, romanian deadlift en Hip trust voor je benen.

Toch een soort van (incline) bench press ( dumbells of barbell) dips  en floor fly's voor je borst

bent over row, Pull up/chin up en Lat pulldown voor je rug

Military press, Side raise en Face Pull voor je schouders

En dan nog oefeningen voor je armen en buik.

pak telkens één  oefening per training sessie en probeer deze goed uit te voeren, dus niet te zwaar beginnen. Houd bij hoeveel keer met welk gewicht je deze oefeningen kan doen, zodat je ook kan verhogen als je dat aankan.

ik zou in een rep range gaan zitten tussen de 8-12 herhalingen per oefeningen en dan 3 sets.

 

Ik heb expres geen deadlift erbij gezet omdat die erg blessure gevoelig is, en naar mijn mening voor startende krachtsporters overbodig is.

 

voeding kan je apps voor downloaden, waar je alles kan bij houden wat je eet. Ik gebruik Food, die geeft dan ook aan hoeveel koolhydraten, eiwitten en vetten eet.

 

Maak je niet druk om wat de "grote" jongens in je sportschool doen, die zijn toch meestal druk met hun zelf en ook hun zijn op 0 begonnen ;)

 

Succes!

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welkom hier,

 

Scato heeft zo wat alles gezegd wat nodig is. Als je bench pressen ontmoedigend vindt, zou je ook kunnen overwegen push ups in te lassen in je schema. Eén push up is ongeveer het equivalent van 60 à 70 % van je lichaamsgewicht benchen. Eigenlijk is het een omgekeerde bench press. Probeer te visualiseren dat je de vloer wegdrukt. Laat je niet ontmoedigen door wat je rondom ziet gebeuren. Focus je op jezelf en stel je een realistisch doel voor, hoe klein dit ook mag zijn.

Denk er aan beter traag en gestaag dan snel en bruusk. Hou het leuk voor jezelf en groeien zal je hoor.

 

Succes

Edited by Hansie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

 • Berichten

  •   In mijn eerste bericht heb ik aangegeven dat mijn gewicht rond de 80 kg schommelt en aangegeven dat ik tijdens de lockdown in het buitenland verbleef. Daar wel kunnen trainen in een gym maar niet optimaal dus vind dit dan ook geen goede vergelijking cijfers. Mijn idee is om bij mijn laatste update dus aan het einde van de cycle het merendeel van mijn compound oefeningen de cijfers van einde lgd cycle en deze cycle te vergelijken. Ik zal dan dus mijn gewicht + compounds die ik beide cycles deed delen en vergelijken. Dit geeft denk ik ee. Duidelijker beeld van de progressie dan de cijfers dan aan het begin van deze cycle.    Paar simpele redenen daarvoor. Half jaar niet optimaal kunnen trainen zoals ik met de lgd cycle wel kon doen, maanden voor deze cycle een goede strenge cut gedaan waarbij je dus sws wat kracht etc verliest. De lgd cycle een bulk gedaan net zoals met deze cycle alleen deze een lean bulk en bij de lgd een bulk.    Foto's deel ik niet, hou ze uiteraard wel zelf bij voor progressie dit i.v.m. privé. Ik heb nogal wat persoonlijke tattoo's etc en hoewel mensen dicht om mij heen weten van de cycles etc hoeft het ook geen uithang bord te worden en je weet nooit wie hier meeleest 😉.   Update volgt morgen of woensdag. Nog geen tijd voor gehad        
  • Heb altijd getraind en gedieet maar in 2019 nam ik t heel serieus met gekke resultaten. ( zie foto )

   2 jaar later ben weer bijna 10kg aangekomen.

   Ik wilde ff extreem doen en beginnen met 1800 kcal per dag ( 180-200 gr eiwit ) want wilde gwn snel wat kwijt.

   Eerste 1,5 kilo zo kwijt natuurlijk. Maar nu schommel ik de hele tijd tussen 87,9 en 87,4. Steeds op en neer. Terwijl ik me gewoon goed houd aan mn calorieen tellen. Ik weeg alles. En doe 10 - 15 min cardio na mn training. Train 4 x per week.

   Wrm gebeurd dit? Kwil niet nu 1700 gaan eten
  • Als Belg ook mactropin bestelt gezien ik veel in NL kom. Maar voel er inderdaad niet veel van. 
      
 • Sponsors