Advertentie:

Sign in to follow this  
tienerdiewiltrainen

Trainingsschema

Recommended Posts

Hallo iedereen,

ik zit eigenlijk al meer dan een jaar bij de sportschool. In dit jaar ben ik nooit consistent gaan trainen, en had ik er nooit behoefte aan omdat ik dacht altijd voorschut te staan vanwege mijn lage krachtvermogen. Daar wil ik verandering in brengen. Ik ben eigenlijk opzoek naar een trainingsschema, dit zonder bankdrukken aangezien ik dat voor nu even achter me laat. Ik ben 17, weeg zo'n 72kg en ben 1.90 (je kan je wel voorstellen, niet al te breed dus!). Graag hulp met het vinden/samenstellen van een perfect trainingsschema zodat ik gespierder en sterker kan worden. Ook tips qua voeding zijn zeker welkom! Ik eet nu maar wat, en denk ook dat dat niet heel goed is.

Groeten,

Een desperate tiener die wat van z'n leven wil maken.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertentie:

Hoi welkom hier!

Persoonlijk zou ik een full body schema hanteren 2á3 keer per week, met de grote compound oefeningen erin verwerkt.

Zoals; Squat, romanian deadlift en Hip trust voor je benen.

Toch een soort van (incline) bench press ( dumbells of barbell) dips  en floor fly's voor je borst

bent over row, Pull up/chin up en Lat pulldown voor je rug

Military press, Side raise en Face Pull voor je schouders

En dan nog oefeningen voor je armen en buik.

pak telkens één  oefening per training sessie en probeer deze goed uit te voeren, dus niet te zwaar beginnen. Houd bij hoeveel keer met welk gewicht je deze oefeningen kan doen, zodat je ook kan verhogen als je dat aankan.

ik zou in een rep range gaan zitten tussen de 8-12 herhalingen per oefeningen en dan 3 sets.

 

Ik heb expres geen deadlift erbij gezet omdat die erg blessure gevoelig is, en naar mijn mening voor startende krachtsporters overbodig is.

 

voeding kan je apps voor downloaden, waar je alles kan bij houden wat je eet. Ik gebruik Food, die geeft dan ook aan hoeveel koolhydraten, eiwitten en vetten eet.

 

Maak je niet druk om wat de "grote" jongens in je sportschool doen, die zijn toch meestal druk met hun zelf en ook hun zijn op 0 begonnen ;)

 

Succes!

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welkom hier,

 

Scato heeft zo wat alles gezegd wat nodig is. Als je bench pressen ontmoedigend vindt, zou je ook kunnen overwegen push ups in te lassen in je schema. Eén push up is ongeveer het equivalent van 60 à 70 % van je lichaamsgewicht benchen. Eigenlijk is het een omgekeerde bench press. Probeer te visualiseren dat je de vloer wegdrukt. Laat je niet ontmoedigen door wat je rondom ziet gebeuren. Focus je op jezelf en stel je een realistisch doel voor, hoe klein dit ook mag zijn.

Denk er aan beter traag en gestaag dan snel en bruusk. Hou het leuk voor jezelf en groeien zal je hoor.

 

Succes

Edited by Hansie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Berichten

    • Hallo Kyra   Je zou ook eens de Hip Thrust moeten overwegen. Dit is nl DE oefening voor booty growth.     
    • Hoi Kyra, 220cm halterstang is meestal een Olympische maat voor mannen, dit heeft met het gripgedeelte(waar je je handen plaatst) te maken die dan 28mm in diameter is. 200cm halterstang is meestal een gangbare maat voor vrouwen waarvan het gripgedeelte 25mm in diameter is.   Olympische halterstang hebben altijd gewichtschijven nodig met een opening van 50mm, en zijn (meestal) kwalitatief erg goed en fijn om mee aan de slag te gaan, nadeel is wel dat ze duurder zijn dan...   Halterstangen met een schijfopname van  30mm, dit zijn meestal goedkope stangen waarvan de hele stang 30mm is, dus ook je gripmaat. Deze stangen kunnen geen heel groot gewicht aan.   Maar als je net begint met trainen überhaupt, dan is het misschien wel verstandiger om een iets goedkoper setje aan te schaffen om te kijken of je het iets vind.   Je kan bij verschillende sites een kijkje nemen bijv. Gorilla sports Decathlon Helisports Je kan ook op Google zoeken naar complete haltersets, mocht je er één op het oog hebben hier even plaatsen.  
    • Oh fijn dank je voor het reageren. Ik zie bv halterstang van 220 is dat de lang voor squat? 
  • Sponsors