Advertentie:

Sign in to follow this  
rico

kramp in benen na upperbody training

Recommended Posts

Ik combineer upperbody training met joggen.

Na 1 ronde upperbody training van 10 minuten (bijvoorbeeld 100 parallel bar dips en 50 knee-raises) neem ik een 10 minuten rustige jog pauze.

Wat mij is opgevallen is dat na de 4e ronde, tijdens het joggen er grote kans is op kramp in mijn kuiten, nog grotere kans dat dit gebeurt is als je springt (bijv. naar een pullup bar).

Mijn theorie is dat dit komt omdat al het bloed in het bovenlichaam zit en het dan dus geen goed idee is om dit te combineren met joggen, maar ik weet niet of deze theorie klopt.

Of kan dit komen omdat mijn kuiten niet sterk genoeg zijn?

Ik ren de 5km in zeg 25 minuten, en de 10km in ongeveer 55m, dus ik denk niet dat het aan de sterkte van mijn kuiten ligt.

Ik zou de kans op de kramp graag willen voorkomen en ben erg benieuwd of iemand hier ervaringen of ideeen bij heeft.

 

Alvast dank voor het meedenken!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertentie:

Hallo Rico,

Ik ben niet zeker of je upper body training iets met kuitkrampen te maken heeft. Krampen treden meestal op tijdens of na een training van de betreffende spier. Wat de oorzaak mag zijn lijkt het me nogal vaag. Mogelijk heeft overbelasting er wat mee te maken. Ben je een voorvoetlander? Dan kan dit meespelen.

Er wordt ook gezegd dat een tekort aan electrolyten mogelijk ook een rol spelen. Ik denk hierbij aan Natrium, Kalium en Magnesium. Ook speelt een vochttekort een rol. Je zweet dit namelijk uit.

Heb je dit tijdens een 10km sessie ook?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Berichten

    •   Hey! Zoals hierboven al gezegd, niet doen. Anavar en Winstrol zijn ook zeker weten GEEN fatburners. Zo werken AAS niet.    Daarnaast heb je bij dat soort middelen ook wekelijkse injecties van Testosteron nodig, simpelweg om het feit dat je anders allerlei hormonale processen in de war gooit en bijvoorbeeld erectiestoornissen, slaapproblemen, verteringsstelselproblemen, concentratiestoornissen etc. (Echt noem maar op...) teweeg brengt.   Dus als je niet wilt prikken (of je bent onder de 24 a 25) moet je sowieso alleen aan SARMs denken! Die verbranden ook geen vet, maar dat is dan nog een mooie optie voor als je net ff 8 a 10% gedropt bent in vetmassa.    Groeten!
    • Ik krijg idd steeds meer diepe respect voor je(ullie) 🤣🤣
    • Dit is mijn workout program, kan ik er wat aan verbeteren ?
  • Sponsors