Advertentie:

Kyra

Welke halterstang voor squat en deadlifting

Recommended Posts

Hi allemaal,

ik wil een halterstang met schijven kopen voor home gym. Heb even jullie tips nodig hiervoor🥰 want ik kom er zelf niet uit. 
Mijn doel is booty grow en spiermassa in de benen. Ik weet niet of het dan uitmaakt welke halterstang en welke schijven ik moet nemen maar misschien hebben jullie wel een idee hiervoor? En misschien kennen jullie ook een site waar ik het iets voordeliger kan bestellen?
Liefs,

Kyra

Edited by Kyra

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertentie:

Hoi Kyra welke stang en gewichten maakt niet zoveel uit, als hij maar stevig genoeg is om het aantal kilo's te tillen wat jij wilt gebruiken. Ik raad echter aan geen kunstof schijven te nemen deze zijn namelijk met iets gevuld en niet stevig. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Kyra,

220cm halterstang is meestal een Olympische maat voor mannen, dit heeft met het gripgedeelte(waar je je handen plaatst) te maken die dan 28mm in diameter is.

200cm halterstang is meestal een gangbare maat voor vrouwen waarvan het gripgedeelte 25mm in diameter is.

 

Olympische halterstang hebben altijd gewichtschijven nodig met een opening van 50mm, en zijn (meestal) kwalitatief erg goed en fijn om mee aan de slag te gaan, nadeel is wel dat ze duurder zijn dan...

 

Halterstangen met een schijfopname van  30mm, dit zijn meestal goedkope stangen waarvan de hele stang 30mm is, dus ook je gripmaat.

Deze stangen kunnen geen heel groot gewicht aan.

 

Maar als je net begint met trainen überhaupt, dan is het misschien wel verstandiger om een iets goedkoper setje aan te schaffen om te kijken of je het iets vind.

 

Je kan bij verschillende sites een kijkje nemen bijv.

Gorilla sports

Decathlon

Helisports

Je kan ook op Google zoeken naar complete haltersets, mocht je er één op het oog hebben hier even plaatsen.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Op 25-10-2021 at 19:06 zei Peter Wouters:

Hallo Kyra

 

Je zou ook eens de Hip Thrust moeten overwegen. Dit is nl DE oefening voor booty growth. 

 

 

 

Ja! Hele goeie voor dikke billen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Berichten

    • Wat scato al zegt probeer te kijken naar een upper lower split 4x per week. Verder is 4 oefeningen met elk 4 setjes teveel voor 1 spiergroep. Meer dan 12 setjes per workout is volgens diverse studies (zeker voor natty's) teveel en wordt ook wel junkvolume genoemd. Even een kanttekening: 4 oefeningen voor rug en benen is prima omdat dit een spiergroep is die uit meerdere spieren bestaat (kuiten,hamstring,quads bijvoorbeeld). Ik doel echt op 4 oefeningen voor bijvoorbeeld de borst is overkill en als je 16 setjes voor borst kan doen vraag ik me toch echt af met wat voor intensiteit je traint.   Kort voorbeeld schema voor upper/lower split   Upper 1: Pulls ups 1 rep van failure af bench press 6-10 reps Bent over rows 6-10 reps Machine chest press 10-15 reps Dumbell side raises 15-20 reps Tricep oefening   Upper 2 Incline bench press 10-15 V bar lat pulldown 12-15 Seated cable rows 12-15 Cable flyes 15-20 Cable side raises paused 15-20 Tricep oefening    Lower 1 Squats 6-8 Leg press 10-15 Lying leg curls 12-15 Calves oefening Glutes oefening Bicep oefening   Lower 2 Romanian deadlifts 6-10 Hack squats 12-15 Seated leg curls 12-15 Leg extensions 15-20 Kuit oefening Bicep oefening          
    • Hetzelfde voor mij! Net vader geworden dus de dagen zijn zwaar 🤣
    • Hey, Niet een directe antwoord op je vraag, maar misschien kan je proberen om 2 maal per week al je spiergroepen te trainen en niet zoveel focus leggen op je Biceps en triceps. Je zou kunnen kijken naar een upper lower split schema. 2 maal per week spiergroepen trainen kan al een schelen met spieropbouw.   Dan wel een iets directere antwoord op je vraag; Persoonlijk vind ik het fijn om de grote compound oefeningen 4à5 setjes te doen en de isolatie oefeningen doe ik meestal 3 setjes. Succes!
  • Sponsors