Advertentie:

Jantje

Advies altijd welkom!

Recommended Posts

Hallo sporters!

 

Graag ontvang ik advies/handige tips omtrent cutten wat ik in februari wil starten.

Evt. Met voorbeeld van voedings- en/of trainingsschema’s, websites etc.


Momenteel aan het bulken met 2800kcal voeidngsschema (3000kcal op sportdagen)


 

Ontbijt: 

vitamine C + magnesium

70gr. havermout

eiwitshake

 

 

Tussendoor:

4 boterhammen met 10 plakjes kipfilet

 

 

Lunch:

3 spelt crackers met tonijn op water

 

 

Tussendoor:

eiwitreep

goodmorning sultana reep

50gr rozijnen

 

 

Diner:

100gr ongekookt pasta/rijst

100gr biefstuk(trainingsdagen)/kip/vis

200gr groente

 

 

Tussendoor:

250gr magere kwark (0kcal siroop op trainingspakken en BCAA’s op rustdagen)

2x20gr noten (walnoten/amandelen/cashewnoten)

 

 

Trainingsdagen:

evt. carboloader als vervanging van een maaltijd

banaan tijdens sporten

eiwitshake na het sporten


 

 

Trainingsschema:

 

ma: rug biceps

di: wandelen

wo: borst triceps 

do: benen

vr: wandelen

za: schouders buik

zo: wandelen

 


 

98kg

1.80m

35% vet

2080kcal nodig als ik hele dag niets zou doen.


 

Alvast dank voor de moeite om dit te lezen!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertentie:

Hoi en welkom!

 

Allereerst denk ik dat op jouw lengte en vetpercentage 2080 kcal teveel kcal tekort in 1 keer is. Dan gaat je lijf in een soort survival modus, en dan val je bijna niks af...

 

Begin op 2400 en kijk of je daarmee afvalt, zo ja, is dat perfect en doe je dat zolang je afvalt. Stop je met verliezen? Dan ga je naar 2250. Repeat. :)

 

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo Shorty,

 

2080kcal is inderdaad als ik hele dag niks doe.

 

Hartelijk dank voor je reactie en ga ermee aan de slag!🙂

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo Jantje,

 

Deze link kan ook een hulp zijn https://www.precisionnutrition.com/nutrition-calculator

Daar moet je een aantal parameters zoals geslacht, leeftijd, bewegingsniveau, doel enzovoort invullen.

Je krijgt dan een goede richtlijn voor je calorie inname met leuke voorbeelden van verschillende voeding voor koolhydraten, eiwitten en vetten.

 

Groeten

 

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Berichten

    • Dag allemaal,   Ik ben mathijn, 30 jaar. Vader van 2 kinderen. Ik train nu zo ongeveer 14 jaar. Nooit tevreden geweest met het resultaat. Ik denk toch dat ik iets verkeerd doe, aangezien ik altijd 3x per week 1,5 uur sport. Thuis een homegym gemaakt (squatrack waarmee je ook kunt bankkdrukken, verstelbare dumbelset tot 24 kg en pull up bar).  Ik ga 1x per week naar de basic fit voor uitgebreide beentraining, 2x per week train ik thuis. (1x rug en biceps, 1 x borst, schouders en triceps).  Ik heb 2x een half jaar niet gesport door drukte met werk en een verbouwing thuis, in die periodes 2x een hernia gehad. Verlamming aan mijn rechtervoet aan overgehouden (klapvoet). Daaraan ben ik geopereerd waardoor ik weer kan lopen zonder spalk (1 jaar in een revalidatiekliniek gezeten om te kunnen herstellen). Besloten nu nooit meer een training over te slaan, gezien ik dit blijkbaar echt nodig heb.   Nu ben ik lid geworden van dit forum in de hoop dat er mensen zijn die mij wat advies kunnen geven. Ik ben niet heel sterk maar ben wel fors gebouwd. Ik bouw snel spieren op, verlies ze ook heel snel als ik wat minder sport. Ik kom ook snel aan en val snel af. Mijn grootste probleem is wat heel veel sporters hebben volgens mij: ga ik training op spiergroei (8 tot 12 herhalingen) word ik snel groot, maar kom ik ook aan in buikvet. Ziet er niet mooi uit, al voel ik me wel heel sterk. Ga ik op kracht training, word ik sneller sterk maar zie je vooral dat ik dikker word. Ga ik op veel herhaling zitten (12 tot 20) voel ik mijn kracht snel verliezen waardoor ik niet lekker in mijn vel zit. Kunnen jullie me advies geven over hoe ik een balans kan vinden om er strakker uit te zien met behoud van mijn kracht.  Nu train ik met herhalingen van 8 tot 12. Squaten durf ik door mijn rug niet met veel gewicht te doen, dus doe ik setjes van bijv. squaten:5x12 herhaling 60 kg, legg press machine 5x12 120 kg.  Bankdrukken 5x15 herhaling met 60 kg (ik heb momenteel niet meer gewicht en vind 60 kg een prima gewicht om op te blijven hangen.    Ik weeg nu zo een 105 kg, ongeveer met een spiermassa van 82 kg. Ik ben 1,91 m lang Vetpercentage is zo een 25%. Die wil ik haar graag naar de 18 % brengen.  Ik kan door mijn rug niet goed cardiosessies doen, en heb er ook een hekel aan.    Ik heb zowat alle dieten al geprobeerd : vasten, ketogeen, combi van die twee, etc, etc. maar niks blijft werken. Alleen effect voor 2 maanden en daarna niet meer vol te houden.    Hebben jullie advies voor mij?   

    • Lekker man gewichten ook goeie progressie👌🏼,   Het stagneren van gewicht is bij mij ook herkenbaar zo’n 2 weken nu al ongeveer, ook ik zit zo rond de 4800 calorieen , en wil eigenlijk niet heel veel hoger meer gaan, ook omdat ik over 8 weken ga droogtrainen/recompen.   Verder blijf ik ook ondanks dat ik niet aankom elke week weer sterker worden, dit is echt top!   Veel succes nog met je cycle maar dat gaat denk ik helemaal goed komen 👌🏼
    • Nu de eindsprint  De lgd is bijna op. Jammergenoeg tussendoor ook corona gehad  het zit niet echt mee tijdens deze kuur. Nu Weer lekker naar de sportschool om het laatste beetje er uit te persen Donderdag mocht ik uit quarantaine dus meteen naar de sportschool Vrijdag judo , zaterdag fitness  zondag 20 km hard gelopen maandag fitness en zo naar judo Ik zal van de week ook weer eens op de weegschaal gaan staan kijken wat die te melden heeft. Als ik in de spiegel kijk ben ik alsnog tevreden over de kuur , ik had er nog meer uit kunnen halen als de sportscholen los waren gebleven.    
  • Sponsors