Advertentie:

Sign in to follow this  
Justin94

Feedback op trainingsschema

Recommended Posts

Hi allemaal, ik ben sinds augustus begonnen met sporten (27 jaar inmiddels) en het gaat best aardig. Van 73 kilo naar 81 (vet van 11 naar 14 gegaan, dat dan weer wel).

Sinds de gyms weer open zijn, probeer ik wat meer structuur in m'n schema aan te brengen en ik ben op zoek naar wat tips/feedback. Andere samenstelling, andere oefeningen, alles is welkom!

Ik voetbal op donderdag en zaterdag en ga eigenlijk altijd wel 4x per week (zondag, maandag, dinsdag, donderdag meestal)

 

Dit is momenteel m'n schema (focus de afgelopen tijd meer op mn borst/triceps, dus die zitten er nu 2x per week in):

(Hoop dat de termen allemaal correct zijn :D)

Zondag borst 3x8

Bench press
Chest fly machine 
Incline bench press (dumbbell) 
Chest press machine

 

Tricep kickback (dumbbell) 
Tricep bar pulldown 
Tricep rope pulldown 

 

Maandag Rug bicep 3x8

Chin ups 3x tot max
Lat pulldown small grip
Lat pulldown wide grip
Pulldown machine
Onderrug machine
Seated Back row machine

 

Seated dumbbell curl
Bicep cable curl
Preacher curl

 

Dinsdag benen schouders 3x10
Squat
Leg press
Leg curl
Leg extension
Calf raises
Lies

 

Front raise
Lateral raise
Seated shoulder press
Oefening voor rear delts

 

Donderdag borst (zelfde als zondag)

 

Ik leer graag bij, dus alle feedback is welkom! :)

 

Mvg,

 

Justin


 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertentie:

Met je oefening selectie is niks mis. Zou wel kijken of je niet elke spiergroep minimaal 2x per week kan aanpakken. Vooral als een natty wil je minimaal 2x per week elke spiergroep trainen omdat je anders veel te veel volume draait op 1 dag voor die spiergroep.

 

Ik kan verder niet in je planning kijken maar zou kijken of een upper/lower split 2x per week mogelijk is voor je

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zoals @Traveller040 al aangeeft, alles 2 x per week proberen en niet enkel chest en triceps focus 2x per week. Waarom zou je enkel op die spiergroepen 2x per week focussen als ik vragen mag?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ga mee met de mannen hierboven, probeer elke spiergroep 2x per week te trainen, door inderdaad een upper/lower schema te hanteren o.i.d.

Wil je je focussen op je borst, doe je gewoon een paar setjes extra, maar aangezien je nog niet langer dan een jaartje traint, zal ik het niet overdrijven. Ik denk dat je met 9-12 setjes per week per spiergroep, (je doet er nu 24setjes voor je borst) al veel vorderingen maakt, en mocht dat stagneren kan je altijd richting de 15 setjes per week per spiergroep. Voor je benen kan je iets meer setjes hanteren en voor je bicep en tricep iets minder, bijv 6 setjes voor bicep en 6 voor tricep per week.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Berichten

    • Wat mij hielp (helpt) is boksen met gewichten, afwisselen met 1kg en 2 kg. Rondjes van 2 min... maximale verbranding (bij mij tenminste). En mooi strak ook...
    • Zoals allemaal gezegd hierboven: Zomaar een kuur beginnen (zeker in pilvorm alleen) is pure stommiteit.    Sorry, ik heb geen filter Het is gewoon echt dom geweest, maar dat is nu te laat. Ook van die "gains" die je had, is nu niets meer over, en anders ga je het nog verliezen. Dat is de realiteit.   Het goede advies is al gegeven: Kcal omlaag, dan zal je zien dat je afvalt in vetpercentage. Die fase kan best een half jaar duren, bij mij duurt cutten ook lang. Dat is nou eenmaal hoe mijn lichaam werkt.   Een harde workout tot zwetends toe, dat zegt ons ook eigenlijk niets. Het zegt jouzelf ook niets. Het zegt je pas iets als je letterlijk teveel pijn in je armen, borst of whatever hebt om je om te kleden bij de gym. Of dat je de leuning van de trap NODIG hebt om uberhaupt beneden te komen na legday. DAN heb je hard getraind.   Maar terugkomend op het buikje wegtrainen: Kcal omlaag met 300, dan een week dat aantal kcal eten. (Niet teveel in koolhydraten droppen, daar wordt je loom en moe van. Op koolhydraten draaien je spieren EN hersenen!) Dan na die week pas weer op de weegschaal... ben je iets kwijt? Dan is 300kcal zat. Niks kwijt? Dan nog iets minder eten. Dan drop je nog eens 150 kcal zeg maar.   Etc. Etc.   En nogmaals; anabolica verbranden GEEN vet. Daar zijn ze gewoonweg niet voor!  
    • Welkom en veel plezier gewenst met je terugkeer naar het ijzer.  Neem je tijd en enjoy.
  • Sponsors