Advertentie:Fit

Aantal voordelen van BCAA's

Recommended Posts

BCAA's zouden een aantal handige werkingen hebben op ons lichaam namelijk:

1) Sneller spierherstel

2) Meer uithoudingsvermogen

3) Stimulatie van proteine synthese

4) Stimulatie van vetverbranding

5) Verbetering van het imuunsysteem

6) Anti-catabolische effecten

In welke voeding zitten BCAA's?

BCAA's zitten voornamelijk in zuivel producten en rood vlees. Ook kunnen er in sommige proteine rijke producten ook BCAA's zitten.

Wanneer kun je BCAA's gebruiken?

Tijdens of voor de training, om spierafbraak tegen te gaan.

 

http://www.droogtrainen.nl/6-voordelen-van-bcaa-inname-tijdens-training/

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Advertentie:

Bodylab 10% korting code

Met deze heb ik een beetje moeite. Eigenlijk heb ik nog nooit een positieve studie gezien over BCAA's. Eerder negatieve. Sorry daarvoor. Het zou een neurotransmitter remmend effect hebben. Dus lager dopamine en serotonine. Zelfs als alle 6 punten hierboven moesten kloppen, dan ben je nog beter af met een ordinair proteinesupplement. Alleen al vanwege de prijs. Whey bevat de hoogste concentratie BCAA's. Zie hieronder een vergelijkende tabel die ik van de Suppversity.blogspot gepikt heb. Je kan dus beter bij je dagelijkse whey blijven.

a.png

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik zou ook niet je whey vervangen voor BCAA's, zie BCAA's meer als extra voor de training of tijdens de training.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ook een optie idd, enkel BCAA's in misschien beter voor het budget :), neemt niet weg dat whey beter zal zijn.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Bcaa = bcaa of je het nou uit whey, kip of een bcaa supplement haalt het is hetzelfde. Overigens is de dominante factor daarin het aminozuur leucine. Er is verder niks positiefs of negatiefs aan, je hebt ze gewoon nodig voor optimale eiwitsynthese maar voldoende is voldoende. Het is niet lastig om genoeg bcaa's binnen te krijgen als je voldoende proteïne eet per dag. Bcaa's zijn leucine, isoleucine en valine. Als je nou op dat etiket hierboven kijkt zie je dat het bijv al in je whey zit maar ook gewoon in je biefstuk of kip. Dus er is geen "in plaats van" een supplement heeft ze gewoon geïsoleerd.

Het is dus gewoon overbodig maar je kan er ook geen buil aan vallen.

bewerkt door pescatore

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

whey of bcaa 

whey bevat eiwiten, eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren en in whey vind je dus ook uiteraard leucine valine en iso-leucine en nog meer aminozuren 

bcaa zijn de drie bovengenoemde aminuzuren en verder niks veel anders 

dus wanneer je whey neemt krijg je een veel uitgebreider 'aminoprofiel' binnen dan wanneer je bcaa neemt 

bcaa zou ik niet als enige post workout suplemment gebruiken eerder als pre of intra want bcaas zijn snel opneembaar 

met whey krijg je meer verschillende soorten aminozuren binnen waar spieropbouw meer aan heeft dan enkel 3 soorten aminozuren 

daarnaast zijn bcaas snel opneembaar terwijl whey je over een langere periode voorziet van de nodige bouwstoffen 

 

 • Upvote 1

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Spieropbouw en bcaa staan in direct verband. Eiwitten hebben talloze functies maar als het om eiwitsynthese gaat dan kun je ipv whey ook bcaa nemen als je diet twee als enige opties ziet en de dosis hetzelfde is. Het is dus niet "beter". Wat is er beter aan whey dan, leg mee eens uit wat je met die andere eiwitten gaan doen die beter zijn voor spieropbouw. Ben benieuwd. 

Daarnaast heb je te maken met proteolyse. Dus eiwitten die je consumeert na je training (of elk ander moment) die gaan niet direct naar je spieren ofzo. Je lichaam breekt eiwitten af in losse amino's en gaat van die verzameling losse amino's weer eiwitten bouwen die het nodig heeft. Je zou dus de rest van je eiwitten prima kunnen spiken met losse bcaa's als je daar een tekort aan hebt. 

Uberhaubt is een postworkout supplement al discutabel, althans wat versta je onder "post-workout"? Er wordt erg veel geroepen over zaken die niet heel complex zijn. http://muscleandsportsscience.com/the-sense-and-non-sense-of-pre-and-post-workout-nutrition/

bewerkt door pescatore

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Het verschil tussen whey en bcaa's? Whey zorgt voor een maximale insuline piek post workout. Bcaa's doen dat niet. Insuline heeft dan een anabole werking en zorgt voor een grotere aminozuren influx in de spieren. Vraag me niet waarom whey dit doet. Dat weet ik niet en ik denk dat niemand dit op dit moment weet.

Ik ben niet zeker wat je met het artikel in de link wil aantonen maar daar word toch ook geadviseerd om whey te consumeren post workout. Echter een paar punten in de conclusie vind ik discutabel. Namelijk post workout proteine synthese van 48u en al of niet koolhydraten consumeren.

After this lengthy review we can make a few firm conclusions in regard to pre- and postworkout nutrition. We have established there is an anabolic window that is created by exercise that lasts up to 48h during which a synergistic effect with high protein feeding, resulting in muscle accrual, is attained. The most optimal synergism between protein feeding and exercise is obtained during the smaller window of 1h prior to, and <2h after the workout. Because of the importance of training in a fed state to support muscle protein synthesis, and the increased requirement for nutrients during this tight window, it is strongly advised to feed both prior to and after a workout. The pre-workout meal can be either a full solid form mixed meal high in protein, or a high quality protein shake. In this particular case the rate of digestibility is less relevant. The post-workout meal is preferably a liquid meal containing a high content of whey protein (~30g) that is ingested immediately after or even near the end of the workout. Both meals can, but do not necessarily need to contain carbohydrates and it is wise not to exaggerate in the dose of carbohydrates, and select the source wisely, with a greater preference for more lower glycemic carbohydrates as the dose increases.  Some fat can be included in the meal, but it is probably wise to steer clear of high fat meals during this window.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maximale inslinepiek? Wat is een maximale insulinepiek? Insuline na je training heeft wel wat voordelen als het neerkomt op eiwitsynthese (dat is wat anders dan een anabole respons) maar zal bij bcaa vrijwel hetzelfde zijn naar gelang hoeveelheid. Het is niet zo dat andere eiwitten opeens een andere insuline respons hebben. Is overigens niet handig dat te zoeken door inname van eiwitten, je kan beter een whey shake met melk nemen. Suikers in de melk zijn al zat hiervoor. Het gaat maar om een hele geringe hoeveelheid, dus bijv druivensuiker na je training nemen dat erg populair is is totale overkill.

Ik zal overigens niet meer posten. Mss in de toekomst als er wat meer leden zijn die wellicht daadwerkelijk iets te melden hebben. Niet vervelend bedoelt overigens. Het is nu vooral heel veel maar wat roepen en proberen termen te gebruiken die totaal verkeerd begrepen worden en eigenlijk beter in Jip en Janneke taal besproken kunnen worden. Als je iets inhoudelijks zegt wordt het meteen persoonlijk opgevat. Combinatie die me niet zo bevalt dus succes met het forum mannen.

bewerkt door pescatore

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Niemand vat het hier persoonlijk op? Volgens mij is dat iets wat je jezelf aan praat , maar goed je moet zelf weten misschien zien we je later nog eens. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoi pescatore,

jammer dat je weggaat . Ook tegenspraak is leerzaam, alleen zou ik graag eens een bericht van jou willen zien wat geen tegenspraak is maar iets waar wat wij nog niet kennen en leerzaam is. Net zo goed dat jij reageerd mogen wij ook terug reageren met onderbouwing toch?

Maargoed alles is vrijblijvend en niks is verplicht toch. 

Succes met alles,

greetz dave

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoi Pescatore, er is wel degelijk een verschil in insuline respons tussen verschillende eiwitten. Hier zijn al studies naar verricht. Dit is er 1 van. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20614926

Whey is superieur aan andere eiwitten. Gecombineerd met de suikers in melk veroorzaakt dit een maximale insuline respons. De reden hiervoor is dat whey een maximale toename veroorzaakt van een peptide dat geproduceerd wordt in de darmwand(glucose-dependent insolinotropic peptide) GIP. Deze versterkt het door de glucose veroorzaakte produktie van insuline in de pancreas. Ook de opname van glucose wordt hierdoor verhoogt.

Wat de anabole respons van insuline betreft. Verhoogde insuline niveaus zouden verantwoordelijk zijn voor een verhoogd anti-catabool effect in de spieren. Het verkleint dus de afbraak van spiereiwitten(wat jij proteolyse noemt). Proteine synthese (opbouw) en proteine afbraak zijn 2 tegengestelde krachten. Het netto verschil tussen deze 2 behoort positief te zijn in het voordeel van proteine synthese wil men spiermassa winnen. Op die manier kan je zeggen dat insuline een anabole werking heeft. Trouwens, pro bodybuilders injecteren zich met insuline om deze reden. Het verlengt hun post workout proteine synthese. Daardoor kunnen ze meerdere rustdagen inlassen tussen het trainen van dezelfde spiergroep.

 • Upvote 2

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Trouwens, pro bodybuilders injecteren zich met insuline om deze reden. Het verlengt hun post workout proteine synthese. Daardoor kunnen ze meerdere rustdagen inlassen tussen het trainen van dezelfde spiergroep.

Wanneer je kijkt naar de werking van insuline an sich is dit het meest anabole product dat er is. Zou je misschien de donkere tekst kunnen toelichten. Ik ben er benieuwd hoe je hiertoe gekomen bent. Met name het verlengen van de post workout proteine synthese...


 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Een goeie vraag. Ik heb deze uitspraak eens tegengekomen in een Engelstalig artikel. Als ik me niet vergis ging het over high frequency training. Er werd in verteld dat je als natural je niet mocht laten misleiden door een trainingsschema van een pro bodybuilder en het zomaar te kopieren. Dikwijls trainen die elke spiergroep slechts eenmaal per week. Dit kan alleen als je proteine synthese het zolang volhoud. Bij een beginnende natural duurt dit slechts 48u en een ervaren natural 28u. Er werd vermeld dat pro bodybuilders zo'n lange recuperatietijden bewerkstelligen door oa injecteren van Insuline. Als ik het artikel terug vind zal ik het hier posten.

Mogelijk speelt de combinatie met AAS een rol. Voor zover ik het begrijp promoten die allemaal proteine synthese.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Gelukkig heb ik het artikel eerst gelezen. Scheelt een hele lap tekst. Mijn vraag was namelijk je wat onder "post workout proteine synthese" verstaat, maar ik snap het nu. Een langere anabole toestand na het trainen. Ik las het als het verlengen van de trainingsprikkel. Dit kan inderdaad met anabolica bereikt worden. Anabolica versnellen de anabole processen, wat resulteert in een sneller herstel maar ook een beter herstel. Daarnaast zorgen de circulerende verhoogde hormonen natuurlijk voor een grotere en langere anabole toestand. 

Je wil een zo groot mogelijke prikkel tijdens de training en deze zo snel mogelijk herhalen na volledige supercompensatie, dus hoe eerder en sneller herstel, hoe eerder er weer getraind kan worden, hoe meer trainingen per tijdsbestek.  Aan de andere kant, kan je het ook zien als ik profiteer van het langer opbouwende vermogen waardoor ik minder vaak hoef te trainen. De vraag is dan nu, wat is beter? Welke manier levert netto het meeste op? 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Toch ben ik  voorstander van een hogere trainingsfrequency, of je nu natural bent of aan de anabolen. Wel met een lager volume. Kijk maar naar dit experiment dewelke gedaan werd onder Noorse powerlifters. Ze deden elke lift 1 a 2 keer per week. 6 dagen trainen bleek nog beter. Ik vermoed toch dat deze jongens niet zonder spierversterkende middelen trainen. http://www.strengtheory.com/high-frequency-training-for-a-bigger-total-research-on-highly-trained-norwegian-powerlifters/

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Mee eens. 2 tot 3 maal per week de juiste belasting in combinatie met voldoende rust en voeding. Dat geldt zowel voor iemand die naturel traint of iemand die anabolica gebruikt. Je wil zo veel mogelijk trainen en daarvan zo snel mogelijk optimaal hersteld zijn.

Dat is juist de heilige graal! Wat heeft invloed op mijn training waardoor ik maximaal kan trainen voor mijn doel en wat heeft invloed om zo snel mogelijk te herstellen met maximale resultaten. De supplementen industrie speelt hier dus heel graag en goed op in.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden


 • Berichten

  •   Ha bedankt!   Ik gebruik ze wel eens bij ochtend cardio op lege maag. Ongeveer hetzelfde principe dus!
  • Goeie informatie! Eens een keer wat anders dan een verkooppraatje waarbij BCAA's enkel de hemel in worden geprezen  Zelf heb ik alleen BCAA's genomen tijdens het cutten toen ik aan IF (intermittent fasting) deed. Sommige zeggen dat je hierdoor je periode van vasten doorbreekt, maar ik vond het wel een fijn idee om toch wat aminozuren binnen te krijgen. Ik had de BCAA's zonder smaakje van bodylab. Deze zijn niet echt lekker en ruiken een beetje naar vis IMO.   Ik heb zelf nooit een merkbaar verschil waargenomen in de periodes dat ik wel/geen BCAA's als supplement gebruikte. Mijn conclusie tot nu toe is dat als de rest van je voeding op orde is, BCAA's geen toegevoegde waarde hebben.
  • Wat zijn BCAA's BCAA’s zijn aminozuren die door het lichaam gebruikt worden voor het aanmaken van spierweefsel. Het zijn de eerste stoffen/zuren die je spieren aanspreken als voedingsbron om energie vandaan te halen. BCAA’s volledig uitgeschreven staat voor Branched Chain Amino Acids. Omdat de structuur op moleculaire basis is vertakt (brachend) staat het bekend als Branched Chain Amino Acids. De aminozuren waar de BCAA’s uit bestaan zijn Valine, Isoleucine en Leucine. Deze stoffen heb je waarschijnlijk nog nooit van gehoord en daarom denk je misschien waarom zijn deze belangrijk? De eerder genoemde aminozuren maken een derde uit van je noodzakelijke aminozuren en het is ongeveer 70% van je totale spiereiwit. Dit geeft een indicatie op hoe belangrijk deze aminozuren voor je lichaam zijn.
   Je lichaam kan deze zuren niet zelf aanmaken daarom is het belangrijk dat je ze op natuurlijke basis binnenkrijgt. Dit kan via voeding of via suppletie. BCAA’s kun je vinden in eiwitrijke producten, denk bijvoorbeeld aan producten zoals eieren, vlees, vis en eiwit shakes. Wat doen BCAA's BCAA’s zorgen voor de voeding en de weder opbouw van je spiermassa. Simpel gezegd doet het herstelwerkzaamheden in je lichaam.
   Tijdens de lichamelijke inspanning worden de BCAA’s afgebroken in je lichaam. Dit wordt BCAA oxidatie genoemd (afbraak van BCAA’s). Bij intensieve en langdurige inspanning raakt in je lichaam de glycogeenvoorraad op, vanaf dat moment wordt de aminozuren gebruikt als energie bron. Bij langdurige inspanning wordt niet een bankdruk set van 3 x 15 bedoeld maar bijvoorbeeld het lopen van een marathon. Om te zorgen dat je spieren snel weer herstellen wordt de aminozuur leucine gebruikt. Dit betekend niet dat alleen leucine gebruikt wordt hiervoor. Het werkt namelijk erg nauw samen met Isoleucine en valine. Leucine zorgt voor een direct effect in je lichaam, het zorgt voor een stimulerend effect van de eiwitsynthese. De combinatie van de drie aminozuren zorgen ervoor dat de eiwitsynthese sneller wordt uitgevoerd. Hierdoor zal er minder schade aan de spieren voorkomen. BCAA's voor spiermassa Uit onderzoek is gebleken dat BCAA’s zorgen voor een verhoging in de eiwitsynthese. Dit is goed voor het herstel van de spieren waardoor de opbouw hiervan sneller kan gaan. Daarnaast zorgt het ook voor een vermindering in de afbraak van spiereiwitten. Eerdere onderzoeken tussen whey en BCAA’s heeft uitgewezen dat bij een periode van 8 weken de BCAA’s gebruikers 2 kilo meer spierkracht hadden ontwikkeld dan de gebruikers van whey. Hierover zijn ook tegen strijdige berichten gemeld. Wanneer je je voeding al aanpast op je sport activiteiten kan het zijn dat BCAA’s geen toevoeging hebben voor je lichaam tijdens het sporten. Sportvoeding wordt uitgezocht op eiwitrijke maaltijden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kip, ei en vlees. Je lichaam krijgt op deze manier al voldoende aminozuren binnen waardoor de extra toevoeging van BCAA’s geen effect meer hebben. Je lichaam heeft dan aal voldoende BCAA en zal daarom weinig met de extra toegevoegde aminozuren doen. Let hier op tijdens het sporten of het wel effect heeft. Mocht je het niet zeker weten of het voor jou wel effect heeft, informeer hier dan naar bij een sport diëtist.
   Als je weinig eiwitten eet hebben BCAA’s juist een heel goed effect. Dit zal vooral voorkomen bij bijvoorbeeld vegetariërs die geen vlees eten. Zij missen dan een essentiële toevoer van eiwitten in hun voeding. Wanneer neem je BCAA’s Wanneer je BCAA’s moet nemen is door meerdere partijen en sporters onderzocht. Het blijkt uit verschillende onderzoeken dat het innemen van BCAA’s voor en tijdens het sporten het meeste effect heeft. Hoeveel je dan moet gebruiken is afhankelijk van je eigen voeding. De richtlijnen hierin zijn dat je 5 gram voor de training en 5 gram tijdens de training moet innemen. Het vooraf innemen doe je een half uur voor aanvang van de training. Omdat de hoeveelheid afwijkt kan het maar zo zijn dat je een andere dosering gebruikt. Bijvoorbeeld 7,5 gram voor de training en 7,5 tijdens de training. Intensieve sporters die niet al te veel eiwitten tijdens hun normale voeding eten zullen misschien zelfs 10 gram voor de training en 10 gram tijdens de training nodig hebben. Dit laatste zijn niet de richtlijnen maar sporter afhankelijk. Ga hier daarom niet blindelings vanuit. Voordelen van BCAA’s BCAA’s nemen aardig wat voordelen met zich mee. Daarom zijn veel sporters ook een groot voorstander van BCAA’s. De voornaamste redenen zijn: Spierkracht herstel
   De 3 aminozuren (leucine, isoleucine en valine) helpen bij het herstellen van de spierkracht. Hierdoor herstelt je lichaam sneller en kun je met optimale spierkracht en energie sporten. Onderhoud van het immuunsysteem
   Uit onderzoek blijkt dat BCAA’s een positieve invloed hebben op het immuunsysteem. Het zorgt voor het aanmaken van cytokine. Cytokine heeft een belangrijke rol in het immuunsysteem. Of het er echt voor zorgt dat je daarom minder snel ziek wordt is niet bewezen. Blijf daarom wel gezond eten en zorg dat je voldoende fruit eet. Spierprestaties op pijl houden
   De aminozuren zorgen er ook voor dat je energie opslag van de spieren behouden blijven. Ze gaan de vermoeidheid in de spieren tegen en zorgen dat de waargenomen inspanning verminderd wordt. Hierdoor heb je het gevoel dat je minder snel moe wordt en dat je langer door kunt. Simulatie van de vetverbranding tijdens het sporten
   Er zijn verschillende onderzoeken en theorieën die aangeven dat BCCA de vetverbranding stimuleert. Wanneer er een hoge concentratie van de BCAA’s in het lichaam aanwezig is tijdens het sporten zal het lichaam dit aanzien als een extreme afbraak van spierweefsel. Het lichaam zal hier dan mee stoppen en overgaan op vet als brandstof voor je lichaam. Hiermee train je de spieren extra snel en raak je sneller van je vet voorraden af. Daarnaast zorgt deze stimulatie ervoor dat de BCAA zuren direct naar de spieren worden gevoerd voor voeding. De resultaten zijn daardoor dat mensen meer lichaamsvet verliezen en meer spiermassa aankomen tijdens het sporten. Dit gebeurt tegelijkertijd dus voordeel op voordeel. Om te zorgen dat de verbranding tijdens het sporten zo snel mogelijk gaat is het aan te raden om 2 uur voor het sporten geen koolhydraten meer in te nemen BCAA's kopen?   Je bent van plan om BCAA's te kopen, wat nu? Je wilt de beste BCAA's voor jou voor de juiste prijs. Bij onderstaande webshops kun jij BCAA's kopen zonder teveel te betalen.
   http://www.bodyenfitshop.nl/
   https://www.bodylab.nl/
 • Sponsors


  Body en fitshop