Advertentie:

sani

Cutten in puberteit

Recommended Posts

Hoi,

 

Ik had een vraag omtrent het afvallen in de puberteit. Ik ben momenteel 15 jaar oud en ik had overgewicht en was iets te zwaar. Ik wou hier wat aan doen en heb research gedaan en daar uit bleek dat ik in een calorietekort moest gaan zitten. Ik eet nu 1800 kcal per dag 250 gram koolhydraten 130g eiwit en 50g vet per dag gemiddeld. Mijn vraag is kan mijn calorietekort mijn puberteit beinvloeden met groei etc.

 

Ik ben dus 15 170 cm en momenteel 65kg 

(ik slaap trouwens ook 8 uur per dag)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertentie:

Gezien je nog groeit, in alle opzichten, zou een dieet niet hoeven (cutten dus ook niet).
Als je gezond en goed eet en ook aan sport doet, kom je vanzelf in vorm als gevolg.

Of het je groei beïnvloed? Yup, als je te weinig voedingstoffen krijgt, kan je lichaam een groeiachterstand krijgen.
Gebeurd dit zomaar? Nee! Dan moet je wel heel heftig diëten voor een langere tijd.
Zoals je het beschrijft, maar ik me geen zorgen.  


Toch even dit:

Je bent nog te jong om te denken aan 'cutten' of bulken.
Let op je voeding, ga sporten (beweeg) en dan komt alles helemaal goed. Echt waar!

Je lijf is nu nog heel flexibel in alle opzichten en zorgt nog voor jouw. Later (jaartje of 10) draaien de rollen langzaam om en moet jij gaan zorgen voor je lichaam :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


 • Berichten


  • Omdat hij dat leuk vind? Ik doe de oldschool split, omdat ik dat lekker vind en de pomp voor mij daarop beter is.
   De ene persoon reageert goed op PPL, de andere op oldschool splits. De andere op 7 dagen per week elke keer de spiergroepen kiezen die hij wil trainen.

  • Hey @Bolo,

   Je input is welkom en deels correct. Eerst inderdaad het eten etc. goed geregeld hebben is de basis en die is bij veel mensen niet op orde.

   Maar je moet nooit, maar dan ook nooit, HCG gebruiken gedurende je hele kuur. Het is 1, zinloos. En 2, je stuurt gemixte signalen over ''HCG zegt produceren, oh nee toch niet want er is nog synthetisch hormoon, HCG zegt jawel produceren, Test-E zegt weer nee joh hoeft niet ik ben er nog...'' etc. etc.

   Daarnaast kunnen de Leydig cellen ongevoelig worden voor HCG en dus ook voor lichaamseigen LH. Dat wil dus zeggen dat het lichaam niet optimaal of zelfs helemaal geen Testosteron zou kunnen produceren. Dus HCG gewoon maar de hele kuur gebruiken, is roekeloos.

   Ergens is het wel zo natuurlijk dat ie makkelijker Tren kan bestellen dan een nakuur voor SARMs etc. Maar dat is niet de schuld van @Dazing

    
  • Je praat enkel over gebruik van sarms en het is makkelijker om bv Tren te kopen bla bla bla je kijkt naar middelen die voor jou zeker nog niet aan de orde zijn! Plaats eens wat voor onderhouden je hebt qua eten, hoeveel zit jij boven je dagelijkse onderhoud en dat soort dingen. Jij zit nog lang niet aan je max van wat je bereiken kan. Nu heb je capsules gekocht waar je totaal niets aan hebt, maar mocht je zo graag willen gebruiken raad ik je gewoon Test E aan op 250mg per week en deze opdelen in 2x dus maandag en donderdag injecteren om zo je waardes gelijk verdeeld te houden. Je zult zien dat jij uit elkaar klapt met je fysiek en wil jij je eigen aanmaak hormonen graag in gebruik willen houden dan HCG mee laten lopen op 500iu eod! Geloof er niets van dat jij je goed ingelezen hebt want ander kwam je wel uit op bodybuilding.com 
 • Sponsors