Advertentie:

Muscle Starter Pack
Peter Wouters

3,4 vs 2,3 gr/kg proteine en vetverbranding

Recommended Posts

In totaal 48 mannen en vrouwen werden betrokken in deze studie. Ze werden verdeeld in ofwel een normale proteïne groep (NP) 2,3gr/kg of een hoge proteine groep (HP) 3,4gr/kg. NP deed gemiddeld 2,4 jaar aan krachttraining. Bij HP was dit 4,9 jaar. Beide groepen participeerden tijdens de interventie in een split body part routine. Bij beide groepen werd ongeveer dezelfde toename in vetvrije massa geconstateerd. Echter, het procentuele verlies in vet verschilde. Bij de NP groep was er een gemiddeld afname van -0,7%. Bij de HP groep was dit -2,4%.

Samengevat: een hogere proteineconsumptie in samenwerking met krachttraining is voordeliger om vet te verliezen.

Bron: http://www.jissn.com/content/12/S1/P37

  • Upvote 2

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Advertentie:

Bodylab 10% korting code

Interresant stukje, ben ook benieuwt naar de nadelen van langdurig hoge proteine inname eigenlijk.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Er word vermeld dat er geen gezondheidsproblemen werden vastgesteld bij die hoge eiwitinname. Echter, we weten niet hoelang de interventie duurde. Er zou een gedetailleerde versie volgen want dit was maar een inleiding.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ja precies, maar ik neem aan dat ze geen studie hebben over bijvoorbeeld 20 jaar lang zulke doseringen :P

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Is de inname van koolhydraten en vetten gelijk gebleven of staat dit niet in het onderzoek. Er wordt helemaal niks duidelijk wat de totale kCal inname was en hoe deze is verdeeld. Waren en de kCal tussen beide groepen gelijk verdeeld? Kwam de NP groep met 2,3 gram/kg wel aan hun kCal behoefte of kreeg de HP met hun inname niet meer dan hun onderhoud binnen? Zit het verschil misschien niet in de eiwitten maar in de totale kCal inname?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Is de inname van koolhydraten en vetten gelijk gebleven of staat dit niet in het onderzoek. Er wordt helemaal niks duidelijk wat de totale kCal inname was en hoe deze is verdeeld. Waren en de kCal tussen beide groepen gelijk verdeeld? Kwam de NP groep met 2,3 gram/kg wel aan hun kCal behoefte of kreeg de HP met hun inname niet meer dan hun onderhoud binnen? Zit het verschil misschien niet in de eiwitten maar in de totale kCal inname?

Wanneer HP hun kCal boven onderhoud zou zitten zou het verpercentage wel lastiger te verminderen zijn.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Dat lijkt me ook logisch, was ter illustratie. NP kan ook met 2,3 gram/kg ver boven onderhoud gegeten hebben en HP kan met 3,4 gram/kilo net een kleine surplus hebben. Zolang er geen Kcal gegeven is, kan je niet zeggen waardoor het vetverlies veroorzaakt is.

NP: 2,3 gram eiwit en 4 gram koolhydraat en 2 gram vet/kg

HP: 3,4 gram eiwit en 1 gram koolhydraten en 1 gram vet/kg

Geven allemaal heel andere waarden natuurlijk en andere uitkomsten.

 

Omdraaien kan ook, 8 gram KH per kg/gewicht geeft betere resultaten dan 2 gram voor de opbouw van droge spiermassa. Als bij de groep van 8 gram wel eiwitten geconsumeerd en vetten en bij de gram van 2 gram geen eiwitten en vetten, dan klopt het onderzoek niet.

Daarom misschien eerst het volledige rapport lezen, misschien komen we dan wel tot hele leuke en interessante nieuwe opvattingen en kennis.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Dat lijkt me ook logisch, was ter illustratie. NP kan ook met 2,3 gram/kg ver boven onderhoud gegeten hebben en HP kan met 3,4 gram/kilo net een kleine surplus hebben. Zolang er geen Kcal gegeven is, kan je niet zeggen waardoor het vetverlies veroorzaakt is.

NP: 2,3 gram eiwit en 4 gram koolhydraat en 2 gram vet/kg

HP: 3,4 gram eiwit en 1 gram koolhydraten en 1 gram vet/kg

Geven allemaal heel andere waarden natuurlijk en andere uitkomsten.

 

Omdraaien kan ook, 8 gram KH per kg/gewicht geeft betere resultaten dan 2 gram voor de opbouw van droge spiermassa. Als bij de groep van 8 gram wel eiwitten geconsumeerd en vetten en bij de gram van 2 gram geen eiwitten en vetten, dan klopt het onderzoek niet.

Daarom misschien eerst het volledige rapport lezen, misschien komen we dan wel tot hele leuke en interessante nieuwe opvattingen en kennis.

Ben ik met je eens, we wachten af waneer die er is !

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb altijd mijn vragen bij dit soort studies. Hoe lang zijn ze geweest, is 48 mensen nou erg representatief. Begonnen ze allemaal op hetzelfde VP. Daarbij is voor spieropbouw tussen de 1,8gr en 2,2gr meer dan voldoende. Persoonlijk vind ik het altijd verloren geld om veel meer te gaan eten. Aangezien eiwitten een vrij prijzige bron van voeding is.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Een andere studie waarbij 4,4 gr/kg/dag werd gebruikt. Dit was 800 calorieën boven de controlegroep. Bekijk vooral de grafiek. Hiervan komt binnenkort een follow up waarbij er gekeken wordt naar de bloedwaardes. Stay in tune!

http://sciencedrivennutrition.com/high-protein-diets-and-body-composition/

  • Upvote 1

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden


  • Berichten

    • Uiteraard is het ook belangrijk wat Peter hier zegt. Vooral proteïne en vetten hoog houden.
    • Welk type van training je ook doet, ik denk dat het belangrijker is om je proteine inname hoog te houden tijdens het cutten. Dit zorgt voor behoud van spiermassa. Er zijn zelfs aanwijzingen dat je spiermassa kan opbouwen tijdens het cutten op die manier. Waarschijnlijk remt proteine de spierafbraak(catabolisme).
    • Ik heb hier natuurlijk geen ervaring mee maar ik vind dat het soort training nog belangrijker is. Van de trage type 1 spiervezels is geweten dat die veel gevoeliger zijn voor anabole steroïden dan de snellere type 2. Dat is volgens mij ook de reden waarom bodybuilders voornamelijk de focus leggen op een hoog aantal reps. Ze hebben ook meer spiermassa in vergelijking met powerlifters die voornamelijk sterker zijn en weinig reps doen.  Wat ook niet wil zeggen dat je de type 2 vezels moet gaan verwaarlozen. Je mag alleen niet in de valkuil trappen om elke training je 1RM max gaan te bepalen.
  • Sponsors


    Body en fitshop

    XXL nutrition