Advertentie:

Sign in to follow this  
Hpower

Voorstellen Hakan

Recommended Posts

Goedenavond,

 

Ik ben Hakan, 31. Sinds 10/11 weken eindelijk weer begonnen met krachttraining. Na 8 lange jaren van worstelen met een forse hernia in de L4/L5 wervels. Krachtuitval in het rechter been en uiteindelijk wel blijvende zenuwschade.

 

Toch weer kunnen trainen. Iets dat ik zelf niet meer verwacht had. "Vroeger" wel getraind 5/6x per week rond me 19/20e. Nu eindelijk weer kunnen oppakken. De afgelopen 4 jaar. Elk jaar weer geprobeerd om te trainen. En 3x toe na 2/3 weken in elkaar gezakt. Het maakte niet uit hoe rustig ik begon of hoe begon. Of ik enkel isolatie oefeningen pakte of niet. 

 

Bijvoorbeeld de laatste keer dat het mis ging ongeveer 2 jaar geleden. Toen wou ik een barbel van 10kg oppakken van het bankje. Ik had hem niet eens vast en ging door me rug heen. Puur door de beweging naar voren te maken. 

 

Ik wou wel maar mijn lichaam werkte gewoon niet mee. Heb altijd de drang gehad om weer te trainen.

 

Ik zal er meer over vertellen als ik mijn eigen topic aanmaak in het logboek sectie. Dit zal ik morgen doen. Hou er zelf van om dingen bij te houden. Heb ook bijgehouden wat ik doe, eet en hoeveel vooruitgang er is. En haal ook zeker motivatie uit om andermans voortgang te zien.

 

Bedankt voor het lezen en fijne avond nog!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertentie:

Welkom op het forum! En erg vervelend van je hernia! Heb je ook vanuit de fysio bepaalde oefeningen mee gekregen die je rug eventueel kunnen versterken?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 uur geleden zei Fit:

Welkom op het forum! En erg vervelend van je hernia! Heb je ook vanuit de fysio bepaalde oefeningen mee gekregen die je rug eventueel kunnen versterken?

Ik was 23 toen ik voor het eerst zonder aanleiding in elkaar zakte. Gewoon random in 1x. Had nooit rugklachten of pijn in de rug. 

 

Met veel pijn en moeite toen bij de huisarts gekomen. Ik kon amper mijn voeten verplaatsen en kon niet rechtop staan. De huisarts deed het af als "spit" zeer normaal dit. Veel voorkomend. En zou na paar maanden wel over zijn. Hier heb je Tramadol en Naproxen tegen de pijn. Neem maar wat Diazepam en Codieene. En "dan word je snel weer beter"

 

Dat ging 3/4 jaar op en af. Tot +/- 4 jaar terug toen ik tintelingen voelde in mijn rechterbeen. Wat snel dof uit viel. En binnen een uurtje verging ik van de pijn in mijn rechter been en bil. Dan kom je bij het ziekenhuis want je kan niet meer staan en zelfstandig lopen. En worden er pas na 2 maanden foto's gemaakt. Een maand daarna pas de uitslag.

 

Dan is het oh meneer u heeft wel een hele forse hernia. Erg grote uitstulping. De fysio's die er aan hebben gezeten in de afgelopen jaren die gaven mij alleen meer klachten. Als je de mobiliteit hebt van een houten plank en zeer geforceerde onderrug die alles bij elkaar probeerd te houden.

 

Voor mij was het gewoon een gebrek aan kennis van de huisarts en overige artsen/fysio. Er maar blind van uit gaan dat iemand zich aanstelt of dat het niets is. Word zo makkelijk verwezen naar die zware medicatie. Wat je eigenlijk 0.0 verder helpt.

 

Te zot voor woorden als je bij een praktijk binnen komt. Niet zelfstandig kan lopen of staan. Niet zelfstandig je broek of sokken kan aandoen. Je complete ruggengraad in een S vorm staat. Omdat links zo hard aan het bij trekken is omdat rechts niet werkt. Verlammingsverschijnselen hebt.

 

Kan wel verder gaan met mijn nog niet verwerkte gevoelen. Maar daar zit niemand op te wachten. 

 

Ben sinds April dit jaar begonnen aan een zeer intensief fysio traject. Waar ik wel serieus genomen werd. Waar ook een arts bij betrokken is. Die wel de foto's van het ziekenhuis op vraagt en gewoon een plan maakt. En alleen maar lof voor hun. 

 

Ik doe dingen waarvan ik nooit gedacht had die nog te kunnen. Heb soms zelfs dagen dat ik gewoon pijn vrij ben. Ik zal vanmiddag mijn voorgang delen in het Logboek gedeelte.

 

Deze post is al veels te lang geworden 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Berichten

    • Kan iemand me een goeie betrouwbare bron geven voor sarms ? Heb er tijdje geleden gekocht van dutchsarms maar was geen effect 😐
    •   Online kun je wel diverse middelen vinden, je zou eens kunnen kijken naar bijvoorbeeld raloxifeen. 
    • Tijdje geleden werd gyno vastgesteld, had dit al tijdje maar toch eens naar de dokter geweest vraag hem voor anti oestrogeen nu wilt die niets voorschrijven, iemand die kan helpen?
  • Sponsors