Advertentie:

jaffabaffa

Slapeloosheid na bankdrukken - schokjes/stroomstootjes door zenuwen armen

Recommended Posts

Beste powerlifters,

 

Ik heb een (medische) probleem waar ik momenteel enorm veel last van heb.

 

Ik bankdruk één keer per week. Heel vaak kan ik in de nacht na het bankdrukken niet in slaap komen, en lig ik dus de hele nacht wakker. Op andere dagen (nachten) heb ik hier nooit last. Enkel in de nachten ná het bankdrukken.

 

Tijdens het bankdrukken voel ik vaak schokjes/stroomstootjes door de zenuwen van mijn armen schieten. Ik vermoed dat dit wellicht iets te maken kan hebben met de slapeloosheid die ik daarna ervaar. 

 

Zou dit kunnen kloppen?

 

Ik hoor graag of jullie misschien bekend zijn met de sensatie van schokken/stroomstootjes door de zenuwen van de armen, en of dit wellicht verband kan houden met een slechte nachtrust.

 

Alvast bedankt!

 

Dennis

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertentie:

Zonder context is hier echt 0,0 van te zeggen. Wat is je volume voor chest training per week? Hoeveel sets en oefeningen doe je per training voor je borst? Hoe voer je de oefening uit/positie op de bank, voeten stand etc. 

Met wat je vertelt kan je heel weinig en moeten we onze fantasie erop los laten en dat is waarschijnlijk niet heel bevorderlijk. 

 

Verder zou ik altijd even langs de huisarts gaan als ik merk dat er iets niet klopt aan mijn lichaam. Je hebt er maar 1 dus zorg er goed voor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik verwacht een beetje wat @Peter Wouters zegt, maar ook dat blijft speculeren. 

 

Verlies je bijvoorbeeld kracht in je armen als je die "stroomschokjes" voelt?

 

Zo ja, zou het een zenuw kunnen zijn die in je schouder bekneld zit.

Dit zou KUNNEN aangezien bankdrukken echt dikke poep is qua oefening voor spiermassa, maar veel mensen doen hem om "sterk te lijken" en doen het dan veel te zwaar en overbelasten die schouders dan op die manier en kan er een zenuw bekneld raken.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Shorty, druk zelf al meer dan 10 jaar geen bank meer met stang. Beetje dezelfde reden wat jij aangeeft ( blessures schouder). Doe voor de borst altijd wel dumbbell drukken een set of 5 schuin of vlak. Vind de stelling wel interessant dat bankdrukken ( vlak en/of schuin)een ruk oefening is. Ben benieuwd wat het alternatief hiervoor is.

 

gr de ouwe 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Berichten

    • Ahh dat kan als dat zo werkt duidelijk, thanks👍
    • Grote kans dat iemand's inbox vol zit.
    • Mannen, ik ben opzoek naar een betrouwbare bron voor rad140 met bijbehorende nakuur ik ben sinds vandaag nieuw op dit forum heb veel gelezen ook geprobeerd sommige mensen een berichtje te sturen maat dit gaat dat niet ik weet niet hoe dat komt? Maargoed op het internet vertrouw ik het gewoon niet helemaal ook omdat de kwaliteit en de dosering vaak niet juist is. iemand die mij hierin verder wilt helpen? Thanks!
  • Sponsors