Advertentie:

Sign in to follow this  
Peter Wouters

Voedingsstrategie voor toename van spiermassa en herstel bij een elite sprint kayaker

Recommended Posts

Advertentie:

Beetje te snel gelezen, keek naar die voedingswaarde onder die tabel en schrok dat al die shakes bij elkaar al op 12900 kwamen !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Misschien heb ik er over heen gelezen, maar er staat geen trainingsprogramma in. Deed de persoon eerst niet en tijdens de studie wel een gedegen krachttraining? Dan had de persoon misschien ook zonder het aanpassen van het dieet de resultaten kunnen halen. Daarnaast is zowel de eiwitinname als de koolhydraatinname omhoog gegaan, dus dan is het moeilijk of de toegenomen spiermassa komt door de hogere inname van eiwitten of koolhydraten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dit was aanvankelijk ook mijn redenering. Maar dit staat in de tekst.

A further goal for the athlete was to maintain weight during intensive training phases, overseas training camps and racing regattas as he had previously lost lean mass gained from winter weight training 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik vermoed de combinatie van beiden plus zijn trainingen. Van een hogere eiwitinname wordt gesuggereerd dat het de 'proteïne breakdown' reduceert. Publicaties als deze versterken het vermoeden dat een hogere eiwitconsumptie dan die we nu hanteren, noodzakelijk is. Zijn herstel was voor de interventie belabberd. Misschien zitten de koolhydraten daar voor iets tussen.

Zie ook:    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156250996405440&set=gm.10153123034947791&type=3&theater

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik denk ook de combinatie. Maar bij wetenschappelijke studies kan ik het altijd zeer waarderen wanneer er dingen worden uitgesloten of worden verklaard. Zo zou ik ook graag weten wie het onderzoek gefinancierd heeft, niet alleen wie de opdracht heeft uitgevoerd. En of een studie reproduceerbaar is, maw, onder dezelfde omstandigheden zal ik dezelfde resultaten halen of zien in een nieuwe studie. Vaak wordt ik dan een beetje extra kritisch, my bad.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De auteur is bekend, maar hoe is het onderzoek gefinancierd. Uit donaties? Of is dit via via betaald door een supplementen producent (wat vaak het geval is)?

De instelling heeft immers geld nodig voor het uitvoeren van het onderzoek en wie heeft de voeding(supplementen) beschikbaar gesteld.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik snap wat je bedoelt maar ik zie dit eerder als een verslag (case study) van de begeleiding van een cliënt waarin Performance Food Ltd de begeleider is. Zijn coach was hier de opdrachtgever. Er worden wel merknamen zoals Nestle, Glaxosmithcline en Yakult vernoemd. Als dit financiële sponsors zouden zijn dan betekend dit dat begeleidende organisatie helemaal niet zo 'onafhankelijk niet-commercieel' is. Maar toegegeven, alles is mogelijk in deze wereld.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maxiraw and Maxifuel waren de gebruikte producten...linkje naar hun website http://www.maxinutrition.com/

Als ze "echt onafhankelijk" was geweest, had ze geen merknamen genoemd en enkel de waardes van een de shake, 75 gram is 75 gram, het merk is irrelevant.

Of de uitkomsten kloppen, daar hoor je mij niet over, maar naar wat meer op de inhoud te hebben gelet en gelezen, trek ik haar onafhankelijke positie sterk in twijfel.

Jammer dat we in deze branche allemaal alles in twijfel moeten trekken eigenlijk..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Berichten

    • Niet doen!
      SARMs zijn niet volledig legaal en elke website die doet alsof, verkoopt iets anders, of rommel.
      Daarnaast hebben ze nooit de bijbehorende nakuren, omdat dat gewoon medicatie is en dat mag je alleen verkopen als je een apotheek bent.

      Een goede, betrouwbare kuur begint bij de bron. Is die kut, heb je een kutkuur en ga je er heel veel spijt van krijgen.
      Ook op de prijzen betekent het ALTIJD dat GOEDkoop, ook DUURkoop is. Je kunt voor een lage prijs NOOIT een hoge kwaliteit kopen. 
      Dat is natuurlijk met niets in de wereld. Als het te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat ook.

      Als je een goeie bron zoekt, stuur me maar een berichtje, dan help ik je verder. 
      Hier mogen we niet over bronnen praten openlijk, ook de websites mag je niet vermelden eigenlijk dacht ik?
    • Hallo iedereen Heeft iemand ervaring met de sarms van ripped8.nl ? Wil een kuur cardarine /ostarine doen en kwam op deze website  Ziet er mij toch een degelijke site uit met goede prijzen Maar als iemand er ervaring mee heeft hoor ik het graag Alvast bedankt voor de reacties
    • De spiermassa van Anabolica zal ALTIJD langzaam teruglopen. Dat is omdat je boven je eigen testosteron productie "bereik" zit.   Jouw eigen productie laat bijvoorbeeld maar 85kg aan redelijke droge spiermassa toe. Als je na het kuren stopt en keihard blijft trainen, zal je altijd terugzakken (heeeeel langzaam) naar die 85kg. Ook al woog je 95 of ook al woog je 86. Dus om het allemaal te behouden moet je blijven kuren met anabolica eens in de zoveel tijd.    Met SARMs is het een beetje anders, omdat je testosteron nog steeds doorloopt tijdens de kuren. Zal je altijd alles behouden? Nee. Je zult die extra massa ook verliezen (uiteindelijk na verloop van tijd natuurlijk ook, maar dat duurt wel echt heel lang. Jaren kan dat duren) WANT je zit zeer waarschijnlijk boven je genetische limiet.   SARMs is de vriendelijkste manier, dat zeker. Met lekkere subtiele groei. Zeker    
  • Sponsors