Advertentie:

Peter Wouters

Testosteroneboosters, de feiten

Recommended Posts

Onderstaande is een vertaling uit een artikel van Will Brink van www.brinkzone.com

 

Testosteron boosters zijn een zeer populaire categorie van supplementen tegenwoordig. Zijn ze het waard om te gebruiken? Zijn ze veilig? Is er een degelijk onderzoek dat ze spiermassa en kracht verhogen? Leer hier de feiten over testosteron boosters. Toename van testosteron, voedingsmiddelen die testosteron verhogen. Verhogen deze producten het libido? Kunnen vrouwen ook testosteron boosters gebruiken?


Dit artikel is niet over het hormoon zelf, maar gaat over de verschillende vrij verkrijgbare producten / formules die beweren testosterone te verhogen. Omdat er letterlijk honderden, misschien wel duizenden, van die producten / formules op de markt zijn op dit moment, die allemaal beweren dit belangrijke hormoon te verhogen, ga ik praten in algemeenheden over deze producten en niet over een specifiek ingrediënt of formule.

Van enkele ingrediënten in deze formules is via dubieuze onderzoeken aangetoond dat ze hoogstens enige invloed op T hebben, waarbij het merendeel van hen ofwel niet voorzien is van een na onderzoek ofwel een onderzoek dat totaal niets doet aan de T niveaus.

Om deze categorie van supplementen samen te vatten, de T boosters bevatten ingrediënten die in het algemeen:

• Niet gedekt zijn door onderzoekgegevens of -
• De gegevens die ze hebben zijn van zeer slechte kwaliteit / en / of uit de context gehaald / niet van toepassing is of -
• De gebruikte doseringen in de formule liggen ver onder dat wat in het onderzoek gebruikt werd om een effect te krijgen.

Het is duidelijk dat het bovenstaande van toepassing kan zijn (en is!) op een groot aantal producten / formules in de sportvoeding industrie, maar ik vind de T boosters slechter dan andere categorieën in dat opzicht.

OK, dus laat ons veronderstellen dat een we een bepaalde T booster het voordeel van de twijfel geven en zeggen dat het beschikt over een aantal effecten op T. Dat brengt een aantal belangrijke kwesties om te overwegen.


Fysiologische Drempel Concept

Hier is een eenvoudig gedachte-experiment: Als je een kleine hoeveelheid testosteron neemt, laten we zeggen 25 mg per week van T- propionaat •, zal je testosterongehalte dan iets omhoog gaan na een korte tijd? Ja. Zal je spiermassa en/of kracht verhogen? Nee. Iedereen die ooit Testosterone tot zich heeft genomen weet dat er een drempel dosis bestaat waarbij men eigenlijke veranderingen in de lichaamssamenstelling en/of sterkte ervaart.

Het punt is, dat het niet volstaat dat ingrediënt X in een bepaalde formule een impact heeft op het serum testosteron (en de meeste hebben dit niet), het is nog een andere zaak te laten zien dat die verandering daadwerkelijk enig effect heeft op de lichaamssamenstelling, zoals verhoging van kracht en spiermassa.

Zoals bij elk hormoon, is er een fysiologische drempelwaarde waaraan moet worden voldaan voordat het feitelijk een effect heeft op spiermassa, sterkte, etc.

Iedereen die ooit T heeft genomen in de vorm van cypionate of enanthate (beide langwerkende esters van T) weet dat veranderingen in lichaamssamenstelling algemeen starten met minstens 200 mg per week.

Met bovenstaande wordt uitgegaan van een persoon met een normale testosteronspiegel vs. Testosterone therapie voor mensen die medisch weinig T. hebben

Met dit alles in gedachten, denk je dat de T booster die jij gebruikt echt gaat om het equivalent van 200 mg testosteron Cypionate per week? Als dat zo is, het geluid van exotische sportwagens kan T ook verhogen. Denkt u dat het luisteren naar het geluid van een Maserati, Lamborghini of Ferrari voordat je naar de sportschool gaat, zal resulteren in meer spiermassa? Ik ook niet ... .dit brengt ons naar het volgende gedeelte in afwachting van de voor de hand liggende vraag: hoe kan men weten of de T booster die men gebruikt enig effect heeft op de productie van T •••


Doe je lucht in je banden zonder controle van de druk?

Doet u lucht in uw banden zonder eerst te controleren wat de eigenlijke luchtdruk is? Ik weet dat ik dit niet doe, maar dat is precies wat je doet (ervan uitgaande dat genoemde T booster eigenlijk geen effect heeft op T ...) door het gebruik van een dergelijk product zonder echt te weten wat je T niveaus waren toen je begon. Het veranderen van je T niveaus is niet een kleine onderneming, en mag ook niet terloops worden gedaan, en het kan op lange termijn effecten hebben, zowel positief als negatief. Zoals ik al zei, Ik hecht geen geloof of deze producten een invloed uitoefenen op T 
en vind het gewoon dom, om zulke grote verspilling van geld niet te vermelden.

Als je de Bro Logic / Bro Science / wishfull thinking / placebo-gedreven route wilt op gaan, het is uw geld. Ik weet het, je bent een persoon die immers immuun is voor het placebo effect ...:D

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Advertentie:

Bodylab 10% korting code

Hypothetische serum testosteron niveaus bij een injectie met testosteron enanthate gedurende de eerste 7 dagen (Blauw) vergeleken met de dagelijks schommelende eigen testosteron (groen) en een potente test-booster(+70%) ( rood)

Bron: Suppversity.com

testComp.png

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei klasens:

Iemand samenvatting / TL:DR ? :)


In één zin: 

Test booster supplementen kunnen het testosteronniveau iets verhogen, maar niet voldoende om de drempelwaarde te halen waarbij het effect heeft op spiergroei.

 • Upvote 1

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden


 • Berichten

  • Hallo geachte leden van KrachtForum,   Ik ben Noah, 17 jaar en zit al 1 maand in de gym. Momenteel heb ik al wat spiermassa en alles gaat momenteel nog goed. Maar ik heb twijfels na het lezen en begrijpen van de voedingsschema's en dieet zelf op internet.
   Namelijk weet ik dat bij bulken het gaat over het aankomen bij spiermassa, en cutten gaat over het vet verlies (ook de spiermassa). Ik wil vet verliezen, maar tegelijkertijd ook spiermassa behouden (of laten groeien). Dan praten we over bulken en cutten, en ja ik weet dat dit niet samen gaat i.v.m het lichaamsproces.
   Maar ik ben uiterst actief in het fitness leven en ik weet dat ik iets kan doen als ik er voor wil gaan, hoe zwaar dit ook zal zijn. Op dit moment train ik 7 dagen per week, zit ik 2 á 2,5 uurtjes in de gym, en ik train ook wel intensief.
   Ook weer dezelfde 7 dagen doe ik later in de middag nog 45 minuten cardio thuis, zoals ik het gewend ben. Ik zit op dieet en eet grotendeels eiwitten, dit in de hoop dat me spiermassa blijft functioneren. 
   Altijd na de training drink ik proteïne, ook weer in de hoop dat me spiermassa blijft functioneren. Met alles wat ik heb samengevat, is dit wel ideaal genoeg om op deze manier mijn spiermassa te behouden (of blijven groeien)?
   Ik kijk er graag naar uit om jullie feedbacks, en dank jullie hartelijk om tips, hints en informatie!

   Bij voorbaat dank!

   Groet,

   Noah (Skxd)
  • Wij hebben de webshop Bulkpowders ook toegevoegd aan de website, vanaf nu ook producten van Bulkpowders met andere webshops vergelijken op prijs en kwaliteit!
  •   Ik zit nu aan een tempo van 100 gr per dag. Dat is -700 kcal per dag. Ik had gelezen dat je best maximaal 1% per week telt. Dus dat klopt ongeveer.   Is dat te snel ?    
 • Sponsors


  Body en fitshop

  XXL nutrition