Advertentie:

Sign in to follow this  
svanma

Cutten

Recommended Posts

Goedemorgen,

 

Doel: Vetpercentage verlagen + daarna spieren kweken

informatie over mezelf :man - 25 jaar - 1m75 - 79,5 kg - 19,2% vetpercentage

doelstelling: naar ongeveer 12-15% vetpercentage gaan + meer spieren krijgen natuurlijk

Kcal onderhoud: 2716 kcal
Trainingsschema:  upper lower schema 4 dagen

 

Ik heb al veel ingelezen over het cutten om vetpercentage te verliezen, maar heb hier toch nog een vraagje over.

Ik vond meestal dat je een kcal te kort moet creëren  van -200 a -500 kcal. Nu vond ik een artikel op krachttraining.net waar er dit staat

"Maar is het alternatief ‘fast cutting’ dan beter? Met fast cutting verlies je toch ook snel spiermassa? Dit laatste vrezen veel krachtsporters maar die vrees is deels onterecht. Ja, het klopt dat een groot calorieverlies kan leiden tot spierverlies. Dit is ook 1 van de redenen waarom een ‘crash dieet’ zo ongezond is. Maar wat verstaan we onder een groot calorieverlies? Hier is onderzoek naar gedaan.

Twee groepen atleten werden met elkaar vergeleken. De ene groep zat op een beperking van 300 kcal (ongeveer 12% onder hun normaalwaarden), de andere op 750 kcal (ongeveer 24% onder hun normaalwaarden) en dit 4 weken lang. Beide groepen zaten op een eiwitrijk dieet. De groep van 300 kcal verloor zowel weinig lichaamsvet als spiermassa. De groep van 750 kcal verloor veel meer lichaamsvet, maar ook erg weinig spiermassa. Bedenk hierbij wel dat de 750 kcal groep niet was uitgehongerd, ze aten per dag nog steeds zo’n 2000 kcal (bron)."

 

wat vinden jullie hiervan en is jullie mening?

 

alvast bedankt voor de tips

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertentie:

Veel zal afhangen van hoe groot de vetvrije massa is. Iemand met weinig vet zo sterk laten dalen in kcal zal neer spierverlies teweegbrengen dan bij iemand met een hoger vet%.

door de sterk te cutten wordt je lichaam catabool en kan het dus geen spier(her)opbouw doen. Dan ga je dus afbraak krijgen van spieren.

als je vetpercentage 20% is, kan je gerust wat dieper gaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

het hangt ook een beetje af van hoe lang je al traint en wat voor oefeningen je doet tijdens je training, is het veel isolatie of zit er ook een groot deel compound in,

ik zou gewoon eens proberen om 300-400 onder je onderhoud te gaan zitten en met je voeding hoog in je eiwitten blijven en dan een tijdje aanzien hoe het gaat, regelmatig wegen en omtrek van je middel bijhouden, het kan zijn dat je geen gewicht verliest maar wel vet verliest, dit kun je dan weer zien als je middelomtrek daalt.

 

succes ermee

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this