Advertentie:Sign in to follow this  
svanma

Cutten

Recommended Posts

Goedemorgen,

 

Doel: Vetpercentage verlagen + daarna spieren kweken

informatie over mezelf :man - 25 jaar - 1m75 - 79,5 kg - 19,2% vetpercentage

doelstelling: naar ongeveer 12-15% vetpercentage gaan + meer spieren krijgen natuurlijk

Kcal onderhoud: 2716 kcal
Trainingsschema:  upper lower schema 4 dagen

 

Ik heb al veel ingelezen over het cutten om vetpercentage te verliezen, maar heb hier toch nog een vraagje over.

Ik vond meestal dat je een kcal te kort moet creëren  van -200 a -500 kcal. Nu vond ik een artikel op krachttraining.net waar er dit staat

"Maar is het alternatief ‘fast cutting’ dan beter? Met fast cutting verlies je toch ook snel spiermassa? Dit laatste vrezen veel krachtsporters maar die vrees is deels onterecht. Ja, het klopt dat een groot calorieverlies kan leiden tot spierverlies. Dit is ook 1 van de redenen waarom een ‘crash dieet’ zo ongezond is. Maar wat verstaan we onder een groot calorieverlies? Hier is onderzoek naar gedaan.

Twee groepen atleten werden met elkaar vergeleken. De ene groep zat op een beperking van 300 kcal (ongeveer 12% onder hun normaalwaarden), de andere op 750 kcal (ongeveer 24% onder hun normaalwaarden) en dit 4 weken lang. Beide groepen zaten op een eiwitrijk dieet. De groep van 300 kcal verloor zowel weinig lichaamsvet als spiermassa. De groep van 750 kcal verloor veel meer lichaamsvet, maar ook erg weinig spiermassa. Bedenk hierbij wel dat de 750 kcal groep niet was uitgehongerd, ze aten per dag nog steeds zo’n 2000 kcal (bron)."

 

wat vinden jullie hiervan en is jullie mening?

 

alvast bedankt voor de tips

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertentie:

Veel zal afhangen van hoe groot de vetvrije massa is. Iemand met weinig vet zo sterk laten dalen in kcal zal neer spierverlies teweegbrengen dan bij iemand met een hoger vet%.

door de sterk te cutten wordt je lichaam catabool en kan het dus geen spier(her)opbouw doen. Dan ga je dus afbraak krijgen van spieren.

als je vetpercentage 20% is, kan je gerust wat dieper gaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

het hangt ook een beetje af van hoe lang je al traint en wat voor oefeningen je doet tijdens je training, is het veel isolatie of zit er ook een groot deel compound in,

ik zou gewoon eens proberen om 300-400 onder je onderhoud te gaan zitten en met je voeding hoog in je eiwitten blijven en dan een tijdje aanzien hoe het gaat, regelmatig wegen en omtrek van je middel bijhouden, het kan zijn dat je geen gewicht verliest maar wel vet verliest, dit kun je dan weer zien als je middelomtrek daalt.

 

succes ermee

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Berichten

    • Thnx Jiggie. De bank is idd voor de incline bench press. Incline is voor vechtsporters meer effectief dan de flat press. Voor wat betreft de 'pully' : deze gebruik ik hoofdzakelijk voor unilateral standing hooks en jabs. Sta er in de uitgangspositie dus al een stukje vanaf.  Zo af en toe triceps push down en face pulls e.d., dus een tweede katrol is niet echt nodig. Voor zover mogelijk train ik vooral unilateraal, compound en explosief. De hoofdmoot wordt gevormd door kettlebell work outs. O ja, die bikinimodellen. M'n betere helft hangt een stukje verder regelmatig de was op............
    • @geert gielissen Ziet er goed uit man, vooral die incline bank.    Kon je niet beter twee katrollen gebruiken, sta je er misschien iets verder van het gewicht af. en waar zijn de poster van de bikinimodellen    top gedaan.....
    • Hi @Kameleon, welkom hier.. Zelf kan ik je weinig vertellen hiervoor moet je echt bij de goeroe's zijn ( @Peter Wouters en @Shorty) Het enige wat ik kan zeggen, kijk idd. uit met de aanvullende supp's , deze verlagen je natuurlijke testo en kan best lang duren voor dat deze weer op oude niveau zijn of niet helemaal. Clomid en testo, etc zijn tijdelijk verhogers, op clomid (na een cycle) ging ik als een beest, maar ja, dit was tijdelijk en zeker met prostaatK zou ik heel goed uitkijken met hormonen, nu ze stabiel zijn..   Ter aanvulling:  Ik gebruik voor en na gebruik van deze aanvullende supp's (na PCT), eigenlijk dagelijks supplementen zoals: ZMA en vit.D3. na een cycle voeg ik hier  D-Aspartic acid aan toe.. (dit voelt voor mij goed, minder moe, etc,  maar houdt wel in je achterhoofd, dit kan ook gewoon een placebo effect zijn) Heb ook eens rondgekeken voor je (staat deels in wat beide mannen reeds hebben verteld). Lees dit eens door : https://www.fit.nl/gezondheid/testosteron-verhogen   suc6 ermee en stel gewoon je vragen.. (een stomme vraag is een vraag die niet gesteld is. ).
  • Sponsors