Advertentie:

Sign in to follow this  
P2I

Volume trainingen voor natty's

Recommended Posts

Even een nieuw topicje aanmaken om een ander niet te vervuilen.

 

steeds vaker zie je op internet, instagram, facebook,... trainingsschema's passeren en vaker en vaker zie je "volume-training" naar voor komen. 

Dit wordt vaak zelfs aangeraden door "natty" bodybuilders e.d.

maar kan een echte natural bodybuilder zo een schema volhouden, en haalt hij er zijn winst uit bij het bulken?

 

zelf heb ik even German Volume Training geprobeerd, ookwel gekend als de 10x10 training. 

Dit wordt niet aangeraden aan beginners( check), en mag niet te lang worden aangehouden (max 6 weken).

 

de eerste tip die ik al kan meegeven is, EET!!!

de eerste 2 weken verliepen goed, maar ondanks dat ik van 200 naar 400 kcal boven mn onderhoud was gaan eten, kwam er op vet% niets bij, in tegendeel.

je lichaam heeft echt veel voeding nodig! Je belast je spieren enorm en je recuperatie is lang. 2x een spiergroep trainen in dezelfde week is een big No-No.

nu nader ik het einde van week 4, en ondanks veel eten, ben ik nog steeds elke dag kapot. 

Ik voel dat mn lichaam dit tegen de grens van overtraining aankomt. Ik ben sneller moe, spieren herstellen minder snel en op soms moet ik op de laatste sets even wat gewicht terugnemem.

 

onmogelijk dat ik dit 6 weken volhoudt!

 

en dan nog zie ik in de gym mensen langer en harder gaan. Dan krijgt ik toch mijn twijfels of volume-training z'n voordeel heeft bij Natty's.

 

ivm "gains", ben ik op korte tijd 3-4 kg bijgekomen en vetpercentage is omlaag. 

Al vermoed ik dat heel veel hiervan ook vocht is door de hoge kcal inname.

 

wat is jullie idee hiervan en heb je er al ervaring mee?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertentie:

Ik heb geen ervaring met GVT maar heb wel iets soortgelijks gedaan met lichte gewichten. Er was net een studie uit hierover waarbij werd aangetoond dat je hier ook spiermassa mee kon opbouwen. Ik deed 3x per week full body en deed voor elke spiergroep(compound) 4 sets van 25-35 reps to failure en een rusttijd van maximaal 60 seconden. Het to failure gedeelte was noodzakelijk omdat aangetoond is dat met gewichten onder 60% van 1RM er anders geen proteine synthese optreed.

Of ik er beter van geworden ben? Helemaal niet. Ik heb na die periode van ongeveer een maand, 2 maanden helemaal niets meer gedaan. Dit omdat ik zowel fysiek als mentaal in (op zijn zachts gezegd) een dipje zat.

Ik train nu nog afwisselend met lichte gewichten en hoge volumes maar blijf van het to failure gedeelte weg en neem ook meer rust tussen de sets. Dit gaat prima zo.

 

Wat naar mijn idee bij GVT gebeurd is dat de glycogeen voorraden zodanig worden aangesproken, dat het lichaam zich hier gaat aan aanpassen door deze vooraden te gaan vergroten. Voor elk deel glycogeen worden 3 delen water aangetrokken. Vandaar de toename in spiermassa. Een interessant artikel hierover. http://www.higher-faster-sports.com/nonfunctionalmyth.html

 

GVT lijkt niet voor iedereen weggelegd. Lees hier de ervaringen van een strength coach. https://www.quora.com/What-are-the-pros-cons-effectiveness-and-usage-cases-of-German-volume-training-and-its-10x10-strength-training-sets

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt voor de artikels!

 

gvt gaat niet met lichte gewichten en enkel de laatste set moet je falen voor de 10e rep.

 

het idee erachter is dat je de spieren gaat stimuleren om te groeien door ze langdurig te belasten met een relatief hoog gewicht 60-70%van 1RM

de eerste sets voelen licht aan, maar tegen set 6-7 wordt het soms gruwelijk...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Berichten

    • Hi,   -- Trainen "like a bitch"    Waar zat jezelf aan te denken om te gaan gebruiken? neem aan dat je reeds wel wat hebt ingelezen..   Mijn advies: - Multi-vitamine en mineralen - Whey protein    Persoonlijk zou ik lekker het geld van de supplementen in je zak houden en een goed voedingsschema maken..  
    • Hi,   Tijdens mijn bulk/cut periode sta ik eigenlijk nooit op een weegschaal of meet ik me vet (ik ga gewoon op me gevoel en spiegel af), dus kan je hierbij niet adviseren.   -Maar wat is je doel?   je zegt dat je op onderhoud eet, maar zoals ik het lees zegt je schema dat bulkt (je onderhoud  zal iets hoger liggen dan 1722 Kcal, maar je eet nu 2693 Kcal, dat is misschien ook een verklaring dat je meer aankomt dat je verwacht..    -"Ik heb gelezen dat je maximaal 0.5 kg per week zou moeten aankomen, dus mij lijkt dat hier iets mis gaat" Waarom? je komt aan (of is dat dan niet je doel), dat is het belangrijkste. dus je schema lijkt te werken voor "nu", voor jouw..  Er wordt tegenwoordig zoveel flauwekul (ook wel goede dingen) geschreven op het web, dat je er helemaal gek van wordt. Luister gewoon lekker naar je lichaam, meer kan je niet doen, het is allemaal genetisch bepaalt.   Hoe in ieder geval rekening met dat wanneer je zwaarder wordt ook je Kcal behoefte omhoog gaat..      Aan je gegevens (in je schema) te zien, ben jij net als mij een Ecto . (mijn stats: lft: 47 lengte 180, schommel nu rond de 69 -72 kg, met een klein beetje vet, (erg drukke baan nu in deze periode)  Mijn Bulk inname NU "is om er nabij 2800 Kcal - 65% KH  -- 25% eiwitten -- 10% vet (vet wordt toch haast niet aangezet bij ons ECTO's)    Naast mijn voedingsschema gebruik ik nu, 1a2 gainershakes en 50gr maltodextrine  puur als extra aanvulling en om wat voorraad te kweken, voor tijdens mijn volgende supplementen periode. (makkelijke Kcal's).   Het blijft een sport van innames berekenen en niet simpel -en dom weg aan gewichten duwen en trekken.. - Teveel is niet goed en te weinig is ook niet goed.    
    • Hallo allemaal    Ik ben pas nieuw in de fitness wereld en ben nog een beetje zoekende, ik sport inmiddels 3 maanden. Heb zelf heel mijn leven gesport (voetbal) maar vanwege blessure en studies ben ik daar van afgestapt. Inmiddels ben ik  ook begonnen met het letten op mijn eten. Maar nu vraag ik mij af welke supplementen passen het beste bij mij. Ben 1,80 en weeg 71 kilo mijn fitness doel is niet om super opgepompt te zijn maar gewoon goed in shape met niet al te veel vet. Welke supplementen zouden me hierbij het best helpen om mijn doelen te behalen ?    Groeten Simon 
  • Sponsors