Advertentie:

Sign in to follow this  
Raffie1905

Ik stel me voor ;)

Recommended Posts

Beste allemaal, 

 

ik ben nieuw hier op het forum. Ik ben 42 jaar en sinds afgelopen jaar mei heb ik het fitnessen weer opgepakt na een herniaoperatie. Trainen gaat lekker, maar wel erg op zoek naar de “beste “ methode en voeding. Hoop te mogen en kunnen putten uit jullie ervaring 

greetzz

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertentie:

Hey Raffie!

Welkom allereerst op het forum! Maar ik moet je ook meteen een klein beetje teleurstellen man (maar ook motiveren om te zoeken) maar er is geen ''beste manier''.

Voor jouw lichaam werkt iets anders beter dan voor mij bijvoorbeeld. Wat ik je WEL kan meegeven, is: laat die dingen zoals deadlifts lekker links liggen met de hernia van vroeger. Veel te veel risico... Verder lekker bovenrug trainen natuurlijk!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welkom Raffie,

 

zonder mij uit te spreken over cutten en bulken, is de algemene richtlijn voldoende (propere) koolhydraten (zoete aardappel, zilvervliesrijst, ook witte rijst mag, volkorenproducten, havermout, quinoa, bulgur enzovoort), een 1,8 tot 2,2 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht, onverzadigde vetten (zo'n 1 gram per kilo lichaamsgewicht) te halen uit omega 3 vetzuren in vis, noten, olijfolie, lijnzaadolie, zaden, avocado's ... Voldoende water drinken en geraffineerde suikers en alcohol zo veel mogelijk mijden. Eens zondigen mag natuurlijk, anders houdt niemand het vol.

 

Groeten Hansie

Edited by Hansie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hai Raffie!

 

Een hernia is beroerd, weet er alles van. Was 6 maanden uitgeschakeld met een gescheurde tussenwervelschijf ( compleet open) met een beenzenuw die zo plat was als een dubbeltje. Geen pretje. Wonder boven wonder ging het een week voor ik

geopereerd moest worden ineens ietsie beter. Toen heb ik met een zeer dubbel gevoel de operatie afgeZegd. ( na een halfjaar uitkijken naar de operatie was die keus zeer lastig). Maar heb de gok genomen en na ca 8 maanden was ik klachten vrij. 
 

ik kon in die tijd zeer beperkt trainen en was er zelfs bijna helemaal mee gestopt. 
 

Sinds dien doe ik geen sqaut meer, te link. Het het wel geprobeerd na een tijd en zeer langzaam opgebouwd. Maar omdat je progesief traint kan je er op wachten dat het misgaat. Bij slechts 85 kilo schoot het toen volgas in me rug en het zweet brak me uit. De stang kletterde naar voren omdat je gelijk lamslaat. 
Het bleef toen gelukkig bij slechts 2 weken last van me rug maar toen wel gelijk

besloten het niet meer te doen. Helaas, moest de knop echt omzetten want het was toen me favo oefening. 
 

ik vang dit op door oa leggpress, leggpress met 1 been, pistolsquats etc. 
Deathlift doe ik ook niet maar daarvoor doe ik sumo. Daar belast ik me

onderrug veel minder mee. 
 

zo heeft iedereen wel een ding. Ik train er omheen en dat gaat prima. Liever doe ik de originele oefeningen maar dat gaat helaas niet. Jammer dan. 
 

ik weet inmiddels ook dat ik

mijn onderug maar 1x pw zwaar moet belasten. Doe ik het vaker dan vraag ik

om ellende. Heb nu eenmaal geen goede onderrug, helaas maar het is zo   
Daarnaast skip ik onderrug belastende oefeningen direct als ik een mindere rugweek heb. Geen risico nemen. Dan maar nog harder knallen op de andere onderdelen. 
 

wat ook goed helpt is de riem gebruiken. Ik doe heb met leggpress ook om want dan voel ik de druk op me onderrug ook. 
en ja, zonder riem wordt je onderrug sterker, maar omdat die van mij nooit een knaller wordt.....het zekere voor het onzekere 😄

 

succes en hou ons op de hoogte!

 

gr Sander

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Raffie,

 

Op youtube zijn er een heleboel goede kanalen waar je naar kan kijken zoals Jeff Nippard en op internet zijn er ook een heleboel artikelen te vinden op blogs zoals Fitness101.

 

Vergeet niet dat voeding even belangrijk (misschien zelfs belangrijker) is als de training.

 

Gr,

 

Jasmijn

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

 • Berichten

  • Ik zou ZoieZo die cardarine gebruiken en dan aanvullen met ostarine. Die ostarine die is goed voor spierbehoud en leverd wat kracht en de cardarine is echt superspul. Daar kan je Zoals Shorty zegt hard op trainen, niet normaal. 
     ik zou dan als je droog bent die LGD inzetten. De eerste keer LGD is zoeizo de beste keer en dan moet je die gebruiken om maximaal te bouwen. 

   gr Sander. 
  • Nee klopt, 7 kilo is eigenlijk veel te veel. Zeker omdat ik al richting me max ga kwa spieropbouw. 
   Eigenlijk is het iets minder want er gaat ca 2 kilo aan vocht af in t begin van me cut. 
   Ik heb dus echt mezelf lekker verwend met veeeelll eten, omdat ik zeer snel vet kan verbranden ( dat is gewoon mazzel hebben) kom ik er dus prima mee weg. 
   ik zal nu op ca 17 a 18 % zitten. Er is echt wel wat vet bijgekomen dat kan ik zelf wel aardig zien ook. Abs zijn nog zichtbaar bij het juiste licht als je ze aanspant. 
   Ik cut het nu terug naar ca 8 a 9%, in iedergeval wil ik dat de abs er goed uit aan knallen. Als dat zover is dan is de rest al knetterdroog want buik is toch het laatste dat verdwijnd. 
     ik heb me sarms van een betrouwbare bron. Heb eerst online gezocht en gekeken maar ik las overal wel negative dingen van niet bezorgd worden tot rare bijwerkingen die Sarms helemaal niet horen te geven. Gezien de prijs wou ik het ook niet in het buitenland gaan bestellen want dan zul je net zien dat juist dat van mij weer niet aankomt.  Daarnaast moet je ook een goede nakuur hebben, het is dan wel een mini nakuur maar goed, dan kom je weer ergens anders terecht natuurlijk. 
   ik mag de bron hier niet bespreken en ik respecteer de regels, maar je kan me een bericht sturen voor wat info. 
     en wat ik overhoud na deze kuur is nog vrij lastig te zeggen want ik ga droger worden dan de vorige keer. Mooiste zou Zijn dat ik eindig op het zelfse gewicht waar de kuur mee begon, maar dan een stukkie droger 🤩 in ieder geval heb ik naar mijn idee niks laten liggen want ondanks dat je een sarm kuurtje doet moet je knetterhard trainen en je eten tracken. Beide is netjes gedaan en 12 weken progressie kunnen maken met trainen. 
     gr Sander
  • Wie niet waagt,wie niet wint...
 • Sponsors