Advertentie:Sign in to follow this  
Maxjek95

Krachttraining en Cardio tegelijk of alleen cardio en erna kracht?

Recommended Posts

Hallo,

 

Ik zou graag in spiermassa willen aankomen, maar graag zou ik daarbij ook mijn 'buikje' weg willen krijgen.


Is het verstandig om dit tegelijk te doen (krachttraining + cardio)? Of is het beter om eerst mijn buikvet weg te trainen met alleen maar cardio? Ik heb hier namelijk totaal geen ervaring mee en zou dus ook niet weten wat het best/snelst werkt.

 

Ik heb thuis een weegschaal waarbij verschillende zaken worden aangegeven. Uiteraard weet ik dat dit niet geheel accuraat is maar het is ten minste een schatting. Zojuist heb ik me gewogen en hieruit zijn de volgende gegevens uit voortgekomen:

 

Gewicht: 68.4 kg
BMI: 21.1
BFR: 20.4%

Spiersnelheid: 48.7%

Lichaamswater: 58.4%
Botmassa: 2.8 kg
BMR: 1486 kcal

Eiwit tarief: 16.9%
Viscerale vetindex: 5

Onderhuids vet: 18.3%
Vetmassa: 14 kg

Spiermassa: 33.3 kg

Eiwit massa: 11.6 kg

 

Mijn leeftijd is 24 jaar en mijn lengte is 1.79m.

 

Alvast bedankt voor de reacties.

 

Gr. Max

 

 

buik.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertentie:

Als je beide wilt combineren toch eerst krachttraining doen en daarna cardio. Niet omgekeerd want na een stevige cardio sessie gaat je lichaam niet veel glucose meer hebben om te voorzien in een krachttraining. Zou na je kracht training ook geen uur liggen lopen of whatever.  Mijn mening is dat maximum 3 maal per week een half uur cardio meer als voldoende moet zijn om het beste uit beide werelden te halen. Nog beter zou  zijn dat je cardio op aparte dagen zou kunnen doen, maar ja daar moet je tijd voor hebben. Algemeen wordt ook gesteld dat te veel cardio nadelig is voor hypertrofie (aankomen in spiermassa). Je wilt natuurlijk je zuurverdiende spieren niet opbranden.

Weet dat je met een stevige full body training je lichaam zelfs nog wat vet in rust verbrand. Dat wordt ook wel eens afterburn effect genoemd. In ieder geval is cardio , alleen niet genoeg om vet weg te krijgen. Je zal ook je dieet onder de loep moeten nemen.

Weet ook dat het een illusie is om plaatselijk vet te verbranden.

 

Groetjes

Edited by Hansie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

 • Berichten

  • Sterk bezig Geert en hoe ziet je split programma er uit over een week gezien ? Ben wel eens benieuwd.
  • Yo, zou jij voor mij deze enquête willen invullen? Je zou mij enorm mee helpen!👇🏾
   https://docs.google.com/forms/d/1NzERixigbCnLhXiqyOK0kMcdvQZU_F0i50r1uiDBlYc/edit?fbzx=5925666009961714656
  • Een tijdje na m'n 'back to basics' zijn de gevolgen al weer merk- en zichtbaar. Het spiergeheugen en de ergens opgeslagen 'oude kennis' doen 't prima. De bekende trainingsroutine is weer terug en bevalt me meer dan uitstekend.  M'n gewicht schommelt nu rond de 90 kg, bij een lengte van 1.73. Het body fat gehalte zal nog niet ideaal zijn maar de kilo's zijn goed verdeeld. Begonnen met 3x wekelijks een total body workout, is het split schema een meer voor de hand liggende optie geworden. Meer aandacht voor de individuele spiergroepen, minder blessure risico door 't afraffelen van oefeningen bij vermoeidheid en een meer uitgebalanceerd geheel. Ben dus erg tevreden met de destijds gemaakte keuze. Hoop nog veel van jullie te leren op deze site net zoals ik jullie met raad en daad zal proberen te ondersteunen.   Hou je haaks en tot gauw!
 • Sponsors