Advertentie:

Sign in to follow this  
Maxjek95

Krachttraining en Cardio tegelijk of alleen cardio en erna kracht?

Recommended Posts

Hallo,

 

Ik zou graag in spiermassa willen aankomen, maar graag zou ik daarbij ook mijn 'buikje' weg willen krijgen.


Is het verstandig om dit tegelijk te doen (krachttraining + cardio)? Of is het beter om eerst mijn buikvet weg te trainen met alleen maar cardio? Ik heb hier namelijk totaal geen ervaring mee en zou dus ook niet weten wat het best/snelst werkt.

 

Ik heb thuis een weegschaal waarbij verschillende zaken worden aangegeven. Uiteraard weet ik dat dit niet geheel accuraat is maar het is ten minste een schatting. Zojuist heb ik me gewogen en hieruit zijn de volgende gegevens uit voortgekomen:

 

Gewicht: 68.4 kg
BMI: 21.1
BFR: 20.4%

Spiersnelheid: 48.7%

Lichaamswater: 58.4%
Botmassa: 2.8 kg
BMR: 1486 kcal

Eiwit tarief: 16.9%
Viscerale vetindex: 5

Onderhuids vet: 18.3%
Vetmassa: 14 kg

Spiermassa: 33.3 kg

Eiwit massa: 11.6 kg

 

Mijn leeftijd is 24 jaar en mijn lengte is 1.79m.

 

Alvast bedankt voor de reacties.

 

Gr. Max

 

 

buik.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertentie:

Als je beide wilt combineren toch eerst krachttraining doen en daarna cardio. Niet omgekeerd want na een stevige cardio sessie gaat je lichaam niet veel glucose meer hebben om te voorzien in een krachttraining. Zou na je kracht training ook geen uur liggen lopen of whatever.  Mijn mening is dat maximum 3 maal per week een half uur cardio meer als voldoende moet zijn om het beste uit beide werelden te halen. Nog beter zou  zijn dat je cardio op aparte dagen zou kunnen doen, maar ja daar moet je tijd voor hebben. Algemeen wordt ook gesteld dat te veel cardio nadelig is voor hypertrofie (aankomen in spiermassa). Je wilt natuurlijk je zuurverdiende spieren niet opbranden.

Weet dat je met een stevige full body training je lichaam zelfs nog wat vet in rust verbrand. Dat wordt ook wel eens afterburn effect genoemd. In ieder geval is cardio , alleen niet genoeg om vet weg te krijgen. Je zal ook je dieet onder de loep moeten nemen.

Weet ook dat het een illusie is om plaatselijk vet te verbranden.

 

Groetjes

Edited by Hansie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Berichten

    • Dag iedereen,   Ik ben momenteel 25 jaar en heb de afgelopen 23 jaar als een dikkertje rond gelopen.    Ik ben sinds 2019 met mijn 178cm en 104 kg naar 62 kg gegaan op natuurlijke wijze. Momenteel weeg ik 72 kg en ga ik 14 uren per week naar de gym, ik hou mij zeer strict aan mijn voeding maar helaas ga ik niet vooruit.    Ik zou graag aan een kuur primobolan beginnen maar wilde weten wat jullie ervaring is omtrent het online aankopen.    Alvast bedankt . 
    •   Hey man, hoef je je helemaal 0.0 zorgen om te maken. ALS mensen ergens schrijven dat ze aggressief worden van SARMs, nemen ze geen SARMs maar gewoon wat anders. "Goedkope troep" is nooit wat je wilt, you pay for what you get.   Geen enkele zorgen, als je een correcte bron hebt voor je SARMs, hoef je niet bang te zijn voor dit soort bijwerkingen. die hebben ze niet. Anabole steroïden kunnen die WEL hebben.   Hey kerel, welkom. Als er vragen zijn over SARMs, heb ik een aantal sticky topics en zelfs flimpjes gemaakt! Kijk die en alles zal je duidelijk worden. Groeten!
  • Sponsors