Advertentie:

Sign in to follow this  
Maxjek95

Krachttraining en Cardio tegelijk of alleen cardio en erna kracht?

Recommended Posts

Hallo,

 

Ik zou graag in spiermassa willen aankomen, maar graag zou ik daarbij ook mijn 'buikje' weg willen krijgen.


Is het verstandig om dit tegelijk te doen (krachttraining + cardio)? Of is het beter om eerst mijn buikvet weg te trainen met alleen maar cardio? Ik heb hier namelijk totaal geen ervaring mee en zou dus ook niet weten wat het best/snelst werkt.

 

Ik heb thuis een weegschaal waarbij verschillende zaken worden aangegeven. Uiteraard weet ik dat dit niet geheel accuraat is maar het is ten minste een schatting. Zojuist heb ik me gewogen en hieruit zijn de volgende gegevens uit voortgekomen:

 

Gewicht: 68.4 kg
BMI: 21.1
BFR: 20.4%

Spiersnelheid: 48.7%

Lichaamswater: 58.4%
Botmassa: 2.8 kg
BMR: 1486 kcal

Eiwit tarief: 16.9%
Viscerale vetindex: 5

Onderhuids vet: 18.3%
Vetmassa: 14 kg

Spiermassa: 33.3 kg

Eiwit massa: 11.6 kg

 

Mijn leeftijd is 24 jaar en mijn lengte is 1.79m.

 

Alvast bedankt voor de reacties.

 

Gr. Max

 

 

buik.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertentie:

Als je beide wilt combineren toch eerst krachttraining doen en daarna cardio. Niet omgekeerd want na een stevige cardio sessie gaat je lichaam niet veel glucose meer hebben om te voorzien in een krachttraining. Zou na je kracht training ook geen uur liggen lopen of whatever.  Mijn mening is dat maximum 3 maal per week een half uur cardio meer als voldoende moet zijn om het beste uit beide werelden te halen. Nog beter zou  zijn dat je cardio op aparte dagen zou kunnen doen, maar ja daar moet je tijd voor hebben. Algemeen wordt ook gesteld dat te veel cardio nadelig is voor hypertrofie (aankomen in spiermassa). Je wilt natuurlijk je zuurverdiende spieren niet opbranden.

Weet dat je met een stevige full body training je lichaam zelfs nog wat vet in rust verbrand. Dat wordt ook wel eens afterburn effect genoemd. In ieder geval is cardio , alleen niet genoeg om vet weg te krijgen. Je zal ook je dieet onder de loep moeten nemen.

Weet ook dat het een illusie is om plaatselijk vet te verbranden.

 

Groetjes

Edited by Hansie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Berichten

    • Hallo Kyra   Je zou ook eens de Hip Thrust moeten overwegen. Dit is nl DE oefening voor booty growth.     
    • Hoi Kyra, 220cm halterstang is meestal een Olympische maat voor mannen, dit heeft met het gripgedeelte(waar je je handen plaatst) te maken die dan 28mm in diameter is. 200cm halterstang is meestal een gangbare maat voor vrouwen waarvan het gripgedeelte 25mm in diameter is.   Olympische halterstang hebben altijd gewichtschijven nodig met een opening van 50mm, en zijn (meestal) kwalitatief erg goed en fijn om mee aan de slag te gaan, nadeel is wel dat ze duurder zijn dan...   Halterstangen met een schijfopname van  30mm, dit zijn meestal goedkope stangen waarvan de hele stang 30mm is, dus ook je gripmaat. Deze stangen kunnen geen heel groot gewicht aan.   Maar als je net begint met trainen überhaupt, dan is het misschien wel verstandiger om een iets goedkoper setje aan te schaffen om te kijken of je het iets vind.   Je kan bij verschillende sites een kijkje nemen bijv. Gorilla sports Decathlon Helisports Je kan ook op Google zoeken naar complete haltersets, mocht je er één op het oog hebben hier even plaatsen.  
    • Oh fijn dank je voor het reageren. Ik zie bv halterstang van 220 is dat de lang voor squat? 
  • Sponsors