Advertentie:

2ndYouth

Mening gevraagd

Recommended Posts

Vraag aan de specialisten....

Even ik in het kort:
- 43 jaar
- 90 kg
- 188 cm
- BF 18% (7-punts huidplooimeting)

Na heftige jaren (scheiding) en inmiddels een jaar gestopt met roken nu een paar maanden geleden het trainen weer opgepakt. 3 x in de week split schema.... voel me fantastisch en merk dat mijn lichaam verandert in positieve zin. Ik ben in 3 maanden van een BF van 25% naar 18% gegaan door hard te trainen en goed op mijn voeding te letten. Tot nu toe consequent zo'n 300 KCal onder mijn onderhoud gaan zitten en dus 2000 - 2200 Kcal per dag. Eiwitten op ongeveer 150 gram per dag en verder normale gezonde voeding (veel groente) met beperkt aardappelen en brood etc. Over mijn hele lichaam zit relatief weinig vet maar mijn buikje ben ik nog niet helemaal kwijt. Ik ben mij ervan bewust dat dat op mijn leeftijd ook iets moeilijker gaat dan toen ik 25 was maar ik merk al wel duidelijk afname van vet.

Nu wil ik op trainingsdagen naar een kleine plus, dus ongeveer 2800 Kcal en op rustdagen op onderhoud gaan zitten. Hier weer creatine aan toevoegen en proberen zo mijn gains op te schroeven. Nu vraag ik mij af of dat de juiste manier is..... Enerzijds moet ik misschien eerst naar een lager vetpercentage maar ik ben bang dat ik dan teveel spiermassa inlever. Vandaar dat ik aan deze methode denk.... Wellicht kan ik dan langzaam iets meer massa opbouwen en toch mijn vetpercentage verlagen. Of gaat dit niet werken?

Graag jullie mening hierover....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertentie:

Allereerst, welkom :)

 

Ten tweede, zolang jij hard blijft trainen, zal jij geen spiermassa inleveren. Ook niet tijdens het cutten bijvoorbeeld! Wat je verliest is simpelweg wat intramusculair water (als je de koolhydraten veel verlaagt, wat ik persoonlijk niet doe) en dat ziet er natuurlijk uit alsof je spiermassa kwijt bent... Maar het is alleen spierVOLUME. 

 

Zodra weer meer koolhydraten gaat eten, krijg je dat water weer terug. Het lichaam breekt helemaal niet graag spiermassa af. Dat doet het pas als allerlaatste.

 

Niet te veel doemscenario's bedenken, want die gebeuren niet gauw :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks....

 

Mag ik dan nog vragen wat je van mijn voedingsschema vindt? Op trainingsdagen iets hoger en op rustdagen iets minder? Of meer consequent één niveau aanhouden?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opzich is dat idee goed, maar...

Je hebt de extra kcal alleen nodig tijdens je training en net erna. Dus wat dat betreft kan je hetzelfde blijven eten zoals nu en gewoon je vetpercentage dus laten droppen en op de trainingsdagen er een goeie intraworkout drank bijnemen. (MET suiker en electrolyten)

 

XXL Nutrition heeft een hele lekkere met citroensmaak! Heel lekker.

 

Op die manier voedt je je spieren EN energieniveau voor tijdens en na je workouts en dan zitten die extra paar kcal je echt niet in de weg om vet te verliezen en als je dan op het punt bent qua vetpercentage waar je wilt zijn, ga je gewoon focussen op meer eten :)

 

1 ding tegelijk en geen stress. Het is een marathon, geen sprint! ;)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Berichten

    • Je zegt het zelf al een beetje, maar aan genetica kan je niks doen.    EN dit klinkt wellicht een beetje lomp, maar komt uit een goed hart;  Je bent nog niet echt groot/gespierd genoeg om te zien/merken wat je genen zijn. Dat duurt ff, minimaal een paar jaar. Dan zie je alles komen en dan merk je dat bepaalde spieren minder hard groeien, of zelfs helemaal niet meer willen. Of juist veel harder groeien dan de rest.    Voorbeeld: ik dacht dat mijn borst een sterk punt was van me, maar dat is dus zelfs een ZWAK punt en is juist mijn rug hetgeen wat de rest zwaar overstemt. Je leert je lichaam kennen door de jaren heen! Komt allemaal goed kerel!
    • Hierboven is helaas alles al gezegd. There is no easy way out. Goed uitgelegd @Fit   Wat wij doen met zijn allen, is moeilijk. De truc is om dingen te eten die je LEKKER vind met weinig kcal. Het komt goed, maar je moet een manier vinden waarop je het kunt volhouden zonder dat het een sleur wordt!   Meer kunnen we niet zeggen!
    • Waarschijnlijk had je het zelf al gevonden maar hieronder een video waarin de traps worden uitgelegd (engels)       
  • Sponsors