Advertentie:

2ndYouth

Mening gevraagd

Recommended Posts

Vraag aan de specialisten....

Even ik in het kort:
- 43 jaar
- 90 kg
- 188 cm
- BF 18% (7-punts huidplooimeting)

Na heftige jaren (scheiding) en inmiddels een jaar gestopt met roken nu een paar maanden geleden het trainen weer opgepakt. 3 x in de week split schema.... voel me fantastisch en merk dat mijn lichaam verandert in positieve zin. Ik ben in 3 maanden van een BF van 25% naar 18% gegaan door hard te trainen en goed op mijn voeding te letten. Tot nu toe consequent zo'n 300 KCal onder mijn onderhoud gaan zitten en dus 2000 - 2200 Kcal per dag. Eiwitten op ongeveer 150 gram per dag en verder normale gezonde voeding (veel groente) met beperkt aardappelen en brood etc. Over mijn hele lichaam zit relatief weinig vet maar mijn buikje ben ik nog niet helemaal kwijt. Ik ben mij ervan bewust dat dat op mijn leeftijd ook iets moeilijker gaat dan toen ik 25 was maar ik merk al wel duidelijk afname van vet.

Nu wil ik op trainingsdagen naar een kleine plus, dus ongeveer 2800 Kcal en op rustdagen op onderhoud gaan zitten. Hier weer creatine aan toevoegen en proberen zo mijn gains op te schroeven. Nu vraag ik mij af of dat de juiste manier is..... Enerzijds moet ik misschien eerst naar een lager vetpercentage maar ik ben bang dat ik dan teveel spiermassa inlever. Vandaar dat ik aan deze methode denk.... Wellicht kan ik dan langzaam iets meer massa opbouwen en toch mijn vetpercentage verlagen. Of gaat dit niet werken?

Graag jullie mening hierover....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertentie:

Allereerst, welkom :)

 

Ten tweede, zolang jij hard blijft trainen, zal jij geen spiermassa inleveren. Ook niet tijdens het cutten bijvoorbeeld! Wat je verliest is simpelweg wat intramusculair water (als je de koolhydraten veel verlaagt, wat ik persoonlijk niet doe) en dat ziet er natuurlijk uit alsof je spiermassa kwijt bent... Maar het is alleen spierVOLUME. 

 

Zodra weer meer koolhydraten gaat eten, krijg je dat water weer terug. Het lichaam breekt helemaal niet graag spiermassa af. Dat doet het pas als allerlaatste.

 

Niet te veel doemscenario's bedenken, want die gebeuren niet gauw :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks....

 

Mag ik dan nog vragen wat je van mijn voedingsschema vindt? Op trainingsdagen iets hoger en op rustdagen iets minder? Of meer consequent één niveau aanhouden?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opzich is dat idee goed, maar...

Je hebt de extra kcal alleen nodig tijdens je training en net erna. Dus wat dat betreft kan je hetzelfde blijven eten zoals nu en gewoon je vetpercentage dus laten droppen en op de trainingsdagen er een goeie intraworkout drank bijnemen. (MET suiker en electrolyten)

 

XXL Nutrition heeft een hele lekkere met citroensmaak! Heel lekker.

 

Op die manier voedt je je spieren EN energieniveau voor tijdens en na je workouts en dan zitten die extra paar kcal je echt niet in de weg om vet te verliezen en als je dan op het punt bent qua vetpercentage waar je wilt zijn, ga je gewoon focussen op meer eten :)

 

1 ding tegelijk en geen stress. Het is een marathon, geen sprint! ;)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


 • Berichten

  •   In mijn eerste bericht heb ik aangegeven dat mijn gewicht rond de 80 kg schommelt en aangegeven dat ik tijdens de lockdown in het buitenland verbleef. Daar wel kunnen trainen in een gym maar niet optimaal dus vind dit dan ook geen goede vergelijking cijfers. Mijn idee is om bij mijn laatste update dus aan het einde van de cycle het merendeel van mijn compound oefeningen de cijfers van einde lgd cycle en deze cycle te vergelijken. Ik zal dan dus mijn gewicht + compounds die ik beide cycles deed delen en vergelijken. Dit geeft denk ik ee. Duidelijker beeld van de progressie dan de cijfers dan aan het begin van deze cycle.    Paar simpele redenen daarvoor. Half jaar niet optimaal kunnen trainen zoals ik met de lgd cycle wel kon doen, maanden voor deze cycle een goede strenge cut gedaan waarbij je dus sws wat kracht etc verliest. De lgd cycle een bulk gedaan net zoals met deze cycle alleen deze een lean bulk en bij de lgd een bulk.    Foto's deel ik niet, hou ze uiteraard wel zelf bij voor progressie dit i.v.m. privé. Ik heb nogal wat persoonlijke tattoo's etc en hoewel mensen dicht om mij heen weten van de cycles etc hoeft het ook geen uithang bord te worden en je weet nooit wie hier meeleest 😉.   Update volgt morgen of woensdag. Nog geen tijd voor gehad        
  • Heb altijd getraind en gedieet maar in 2019 nam ik t heel serieus met gekke resultaten. ( zie foto )

   2 jaar later ben weer bijna 10kg aangekomen.

   Ik wilde ff extreem doen en beginnen met 1800 kcal per dag ( 180-200 gr eiwit ) want wilde gwn snel wat kwijt.

   Eerste 1,5 kilo zo kwijt natuurlijk. Maar nu schommel ik de hele tijd tussen 87,9 en 87,4. Steeds op en neer. Terwijl ik me gewoon goed houd aan mn calorieen tellen. Ik weeg alles. En doe 10 - 15 min cardio na mn training. Train 4 x per week.

   Wrm gebeurd dit? Kwil niet nu 1700 gaan eten
  • Als Belg ook mactropin bestelt gezien ik veel in NL kom. Maar voel er inderdaad niet veel van. 
      
 • Sponsors